USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькому ПУМу замість обіцяного автобусу від ОДА – відписки

20 Грудня 2015 09:00
Обіцянки виділити автобус для Палацу учнівської молоді, аби талановиті учнівські колективи мали змогу виїжджати на конкурси та змагання, залишилися лише обіцянками.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань освіти, охорони здоров’я, материнства та дитинства 18 грудня.

Так, члени комісії поцікавилися у начальника міського управління освіти Олега Гребенюка, чи є можливість придбати автобус для перевезень дитячих творчих колективів, які займаються у рамках позашкільної освіти.

Олег Гребенюк зазначив: дія програми «Шкільний автобус» не розповсюджується на обласні центри, транспортом за державний кошт забезпечуються лише сільська місцевість. Крім того, позашкільна освіта взагалі переведена на місцеве фінансування, тож за цією програмою чекати допомоги не варто.

Однак свого часу під час урочистостей у Палаці учнівської молоді представники облдержадміністрації офіційно пообіцяли автобус для ПУМу. Адже автобус ЛАЗ, який є у нього, вже у ветхому стані.

Та коли управління освіти забажало підтвердження цієї обіцянки і звернулося до ОДА з офіційним листом, то отримали відписку, яка їх розчарувала: у відповіді йшлося, що обласний бюджет виділив додаткове фінансування на позашкілля у розмірі 3 мільйонів гривень. Натомість ці гроші міське управління освіти витратило на виплату індексації педагогам і доплати до заробітної плати, згідно з постановою Кабміну про підвищення посадових окладів. Адже коли Кабмін приймає постанови про збільшення посадових окладів, то додаткові гроші на це не надходять, оскільки кошти передбачені на фінансовий рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
КЛІЄНТ Показати IP 20 Грудня 2015 09:25
Чому ПУМу повинен хтось давати? Тим більше ОДА. Це що - благодійний фонд "Старий Луцьк"? А чому міська корупційна освіта не придбає автобус за власні кошти чи за ті, що батьки платять за послуги палацу? Зрештою, де соціально вдповідальна міська влада?
дідо Показати IP 20 Грудня 2015 09:37
ПУМу можна передати новий автобус з філармонії. який гниє на стоянці. Автобус був куплений Пустовітом перед виборами.
Оля до дідо Показати IP 20 Грудня 2015 22:00
цікаво який це автобус гниє і де, на якій стоянці?
Dido Показати IP 20 Грудня 2015 12:36
Не Пустовіт, а ПУСТОСВІТ
Лучанин Показати IP 20 Грудня 2015 12:47
Міському управлінню освіти дешевше найняти автобус,в тій же філармонії, ,ніж утримувати свій.Попробуйте проведіть тендер на пальне,техогляди,заробітна плата водіям і т.д.
Мама Показати IP 20 Грудня 2015 15:19
Сама була свідком як Гунчик і Романюк "клятвенно" пообіцяли подарувати Палацу автобус 50% на 50% від ОДА і міськради і навіть скріпили обіцянку рукостисканням. Але.... це ж було перед виборами!!!!! Пораділи... проголосували...... і чекайте наступних виборів. Все як зажди! Соромно повинно бути Вам пане Романюк!!!!
Юлія до Мама Показати IP 21 Грудня 2015 09:13
Так це ж було перед виборами, а вибори вже пройшли. Голосуйте далі за Романюка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus