USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Малоомелянівському масиві провалилося дві автівки

23 Жовтня 2015 13:31
Дві автівки - служби таксі і лучанки Тамари Павлісюк - провалилися просто під землю. Інцидент трапився приблизно о 8 ранку 22 жовтня на Малоомелянівському масиві у Луцьку.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили постраждалі.

Річ у тім, що наразі - у період осінніх злив, незадовго до зими, а головне, як стверджують самі місцеві жителі, напередодні місцевих виборів, - комунальні служби активно взялися за ремонт каналізації на масиві. «Якість» цих робіт вже оцінили лучани, зокрема, просто з ями з багнюкою їм довелося діставати автівки служби таксі і Тамари Павлісюк. І трапилося це вранці, коли люди саме поспішали на роботу.

Як пояснила Тамара Костянтинівна, вона з сім’єю мешкає тут 15 років. Скільки сама вклала вапняку, а потім і скільки машин щебеню закатала в дорогу – вже і не злічити. Так само роблять її сусіди. Вони щоразу за власний кошт ремонтують дорогу. І жодної копійки досі з державного чи міського бюджетів на вирішення цієї проблеми не виділяли.

«Нарешті взялися ремонтувати каналізації. Але зараз це робити – дуже невчасно. Дощі порозмивали все, суцільна багнюка. Додому просто неможливо дістатися. Сусіди телефонували на гарячу лінію міської ради і там їм пояснили, що їхньої вини у тому, що трапилося – немає. Бо вони повісили знак – тривають ремонтні роботи. Але нам треба щодня якось додому добиратися. А вибори «на носі», то треба хоч якось кинути хоча б одну-дві труби, щоб показати, що щось влада робить. А від того, «щось роблять» ми тільки страждаємо», - обурюється Тамара Костянтинівна.
Нагадаємо, понад 10 років мешканці Малоомелянівського масиву ведуть, здавалося б, безнадійну боротьбу з підтопленням власних будинків. Відтак, люди роками чекають на будівництво каналізаційної мережі. Щоправда, у 2013-му році мешканці масиву таки допросились виготовлення проектної документації у міської ради. Однак, як виявилось, новий проект передбачає встановлення індивідуальних насосів вартістю 5-7 тисяч гривень у кожному дворі, а таке капіталовкладення по кишені не кожному.

До слова, під час чергового засідання сесії міськради депутати все ж проголосували за рішення, що мешканці Малоомелянівського масиву платитимуть за каналізацію 40%, тоді як 60% коштів, потрібних на водовідведення, обіцяють викроїти з міського бюджету.

Варто додати, що Малоомелянівський масив розбудовували ще в 90-х. Тоді місцева влада обіцяла мешканцям всі вигоди.

І вже перші вигоди – провалені автівки в ями з багнюкою – відчули на собі місцеві жителі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Лучанин Показати IP 23 Жовтня 2015 13:38
Приватному масиву - приватну дорогу. В багатоквартнирних дворах не скрізь є дороги - а їм прям під хату подавай
Підтримую до Лучанин Показати IP 23 Жовтня 2015 14:18
А головне їх хати по 100-150 тис коштують а на дорогу всім шкода коштів.але там в кожного автомобіль не гоже ним з людьми в маршрутці їхати
Анонім до Підтримую Показати IP 23 Жовтня 2015 15:05
Там на будинках цінники стоять????? До найблищої маршкутки 1000 метрів, до школи 2 км до садка не меньше . Кругий рік у підвалах стоїть вода будинки попросідали ні стоків ні каналізації. Як в 90-х роздавали участки Омеляник був незабудований , а тепер з горбка вся вода до нас тече і рівень підгрунтових вод піднявся!!!!!! Чому за 20 років повинні тільки двори робити як ми живемо на окраїні так , що нам в болоті ходити?????Ці люди так само платять і податки і так далі , можу провести екскурсію дуже розумним порадникам.....
Andrij до Анонім Показати IP 23 Жовтня 2015 16:04
Jaki podatku? Remont dorogu prubydunkovoji terutorii nalezut do obovjazkiv samux vlasnukiv 4astnogo sektory.......4u vam moze she v sadky dereva pidrizatu???
лєнаЛ до Andrij Показати IP 24 Жовтня 2015 11:00
А до чого тут дорога як не розуєте то не потрібно дурниці писати. Тут проблема в каналізації і яку люди не в змозі самі провести .Ви то хоть статтю читали що під нею пишите. Та ви що ремонт прибудинкових територій проводять самі жителі..... то ви в своєму дворі багатоповерхівки самі асфальт кладете а я то думала це луцькавтодор робить.
Анонім до Andrij Показати IP 24 Жовтня 2015 11:19
Для особо одарьонних прибудинкова територія це те, що у нас за забором тобто подвіря, а це смію зауважити дорога загального користування які стоять на балансі міської ради.Хотілаб я побачити як ви в багатоповерхівці на своїй прибудинковій території кладете асфальт А ГОЛОВНЕ про що стаття ведете каналізацію з кожної квартири. А тоді поговорим про дерева які вам також комунальники обрізають
Andrij до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2015 20:05
Pered tum jak bydyvatu xoromu vid 100 kv.m to podymajte kydu ne4ustotu bydute zluvatu, a tak os i maete te sho maete. Zrobit ysi merezi a potim xalabydu svoji bydyjte z trjoxmetrovumu ogorozamu i sobakamu jak y vjaznuzi.....
Анонім до Andrij Показати IP 26 Жовтня 2015 09:25
от як не розумієте то немає чого носа пхати ЩЕ РАЗ ПОЯСНЮЮ РІВЕНЬ ГРУНТОВИХ ВОД ПІДНЯВСЯ!!!!!!!! До чого тут комунікації у нас є місцеві каналізації , але за рахунок високого рівня підгрунтових вод вони повні і не має куди воді діватися вся стоїть під будинками у всіх у підвалах. Коли в нас люди будуть думати головою, а не кожен про себе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А на рахунок будинків по 100 кв. м. так не заздріть вам хто заважає будувати не потрібно всім у гаманець заглядати!!!!
33 до Лучанин Показати IP 23 Жовтня 2015 15:05
дебіл, за кордоном до будинків і дороги, і мережі підведені - а у нас все на плечах людей що будуються. боже, де такі гниди беруться, це гроші громади і мають працювати на громаду - ті що в приватних будинках живуть теж податки платять.
Наливайченко до Лучанин Показати IP 23 Жовтня 2015 19:39
я проживаю на вул.Лисенка...дороги ніколи небуло!!!! чому це центральні вулиниці подекілька раз міняли асфальт і відмивали гроші!!!! а нарахунок будинків...ти скотино,не знаєш скільки поту і здоров я лишилося ,в тих людей що б звести ті хати...не суди чоловіче!..а дорогу треба! це також є м. ЛУЦЬК!!
лєнаЛ до Наливайченко Показати IP 24 Жовтня 2015 11:06
От скинемось по пів мільйона зробимо каналізацію а там ще по мільону і будемо дорогу робити у нас же будинки як дехто каже по 100- 150 тис так, ото ще пару будинків з авто провалиться так зразу і скінемся
Романюку з Григоренк Показати IP 23 Жовтня 2015 13:56
Головне,не забудьте приєднати до Луцька Жидичин з Рокинями,а то там машини їздять по рівних доргах.
Ну да люди живуть в до Романюку з Григоренк Показати IP 23 Жовтня 2015 14:17
чи може все таки каналізацію треба провести.не треба такі скажіть всі жаби в болоті живуть і їх це влаштовує і ви так само!!??машини не провалилися а попали в колію(траншею) але якщо не вмієш іздити то і річку так заїднш.
Осінь Показати IP 23 Жовтня 2015 14:28
А де фото з проваленими під землю! авто?
Кріс Показати IP 23 Жовтня 2015 14:44
Зато Луцьк - європейське місто!! (десь між Гваделупою і Гондурасом)
Анонім до Кріс Показати IP 23 Жовтня 2015 16:08
Дивись, Гваделупа і Гондурас мають право на тебе подати до суду за таке принижуюче їх зіставлення.
Кріс до Анонім Показати IP 23 Жовтня 2015 16:32
Точно... не подумав... вибачаюсь перед гондурасцями і гваделупцями
Кріс до Кріс Показати IP 23 Жовтня 2015 16:37
А якщо суд наш то нічого страшного - відкупимося
Кріс до Кріс до Кріс до Кріс Показати IP 23 Жовтня 2015 21:47
І ще їм борг виставимо ))
Ще одна проблема Показати IP 23 Жовтня 2015 14:50
Ліквідувати стоянку таксі на тротуарі прямо на зупинці біля готелю ,,Україна". Таксисти заїжджаючи по тротуару снують між пішоходами. А чиновки чекають доки щось станеться.Майте на увазі там ходить багато дітей! Вже було два прикрих інциденти.Попередьте трагедію.
123 Показати IP 23 Жовтня 2015 15:51
Хочуть далі житито нехай самі собі дорогу роблять.в нас і струмівка і ще багато є місць де дороги потрібно робити.
ольга Показати IP 23 Жовтня 2015 17:09
ЦІКАВА ДУМКА У ЛУЧАНИНА, В БАГАТОПОВЕРХІВЦІ І БІЛЯ НЕЇ ВСЕ МЕР МАЄ ЗРОБИТИ, А ПРИВАТНИЙ СЕКТОР, ТО НЕ ЛЮДИ, ТО Ж ТАМ ТЕЖ НЕ ВСІ БАГАТІЇ, ТАК, ЯК І В БАГАТОПОВЕРХІВЦІ.а ЗА РАХУНОК КОГО? а В СЕЛА ДАЛЬНІ НЕ ХОЧЕТЕ ПОВЕРНУТИСЬ З СВОЇХ БАГАТОПОВЕРХІВОК, ДО БАТЬКІВСЬКОЇ ХАТИ?
Анонім до ольга Показати IP 24 Жовтня 2015 07:35
Молодець, 100%!!!
Забороль Показати IP 23 Жовтня 2015 18:03
та ж Омеляник - село нашої сільради! При чому тут мерія, як у нас свій мер - Микола Іванович. Де він гроші громади вкладає, і по Заборолю щось не дуже їх видно, (на стадіоні, наприклад, гуси пасуться), ми думали - на Омеляник всі йдуть!!!
Наливайченко до Забороль Показати IP 23 Жовтня 2015 19:43
читай уважніше Малоомелянівський масив...м. Луцьк --вул.Львівська)))
вовк до Забороль Показати IP 23 Жовтня 2015 20:28
у вас гуси спортсмени а ви дорогу хочете. Скоро зима все ваше г-мно замерзне і їхайте до Луцька Європейського.
Василь до вовк Показати IP 24 Жовтня 2015 02:32
Європейського? А ви судите по чому? По двох більш-менш нормальних дорогах на все місто? По тому що деякі будинки нагадують європейські? Для того щоб назватися європейським треба відповідати багатьом критеріям і перший по яких не проходить місто до європейського - це лучани. Так, є культурні люди, але їх дуже мало і з кожним днем стає все менше і менше. Або уточнюйте в яку саме Європу ви хочете - майбутню, сучасну чи ту, що була декілька століть тому!
Так Показати IP 24 Жовтня 2015 18:22
Ви тут галдіть хоч до скону, а люди з цього масиву точно за Романюка та його банду-команду не проголосують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus