USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як планують вирішити транспортну проблему в мікрорайоні Дубнівської

23 Січня 2017 10:48
Додаткові тролейбуси та маршрутки: проблему з поїздом з мікрорайону Дубнівської до інших мікрорайонів Луцька спробують вирішити протягом двох місяців.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 23 січня.

Депутатам презентували проект рішення щодо вивчення та оцінки пропозиції Підгайцівської сільської ради з питань співробітництва з Луцьком.

Член комісії Віктор Ящук зауважив, що існують проблеми з транспортним сполученням у мікрорайоні вулиці Дубнівської – так, маршрутка №251 тепер курсує в Підгайці, що призводить до того, що зранку та ввечері з вулиці Дубнівської неможливо виїхати – маршрут не може впоратися з таким пасажиропотоком, обслуговуючи і місто, і село. Отже, депутат пропонував налагодити транспортні схеми і відкрити нові маршрути.

Заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що на маршруті №251 просять збільшити кількість автобусів на 3, а маршрут №18 продовжать вже у лютому до дачного масиву за селом Підгайці. Окрім цього, якщо Європейський банк надасть кредит на придбання нових тролейбусів, планують закупити два тролейбуси на акумуляторах: це дасть можливість, не прокладаючи контактну мережу до Підгайців, пустити в село тролейбус, що поліпшить транспортне сполучення. Таким чином, питання обіцяють вирішити протягом двох місяців.

Посадовець розповів, що для того, щоб перекрити потреби Луцька, потрібно 70 тролейбусів, а наразі місто має до 50 тролейбусів. У польському місті Гдиня вже у лютому хочуть придбати тролейбуси Mercedes віком 15-17 років, збільшивши таким чином кількість транспорту до 60 одиниць. Ці тролейбуси зможуть залучити для вирішення транспортної проблеми мікрорайону вулиці Дубнівської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
А Показати IP 23 Січня 2017 11:02
А не простіше на 251 пустити автобуси з більшою пасажироємкістю?
Анонім до А Показати IP 23 Січня 2017 15:37
Ні ,не простіше ! Адже там передбачений кондуктор . а кому це буде вигідно?
Житель Показати IP 23 Січня 2017 11:21
А з Дубнівської на Відродження яким чином їздити?
під'яйці Показати IP 23 Січня 2017 11:32
коментар було видалено
Мойша Показати IP 23 Січня 2017 12:53
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus