USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кошель просить мільйон на медичну реформу. ФОТО

12 Березня 2013 08:08
Для здійснення реорганізації первинної ланки медицини Луцька потрібно як мінімум мільйон гривень, які треба прохати виділити депутатів Луцької міської ради з міського бюджету.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель під час огляду роботи медичних закладів Луцька у межах Дня депутата 11 березня.

За словами головного медика міста, 400 тисяч гривень із цих коштів потрібно для ремонту приміщення на вулиці Стрілецькій, 39, у якому хочуть відкрити повноцінну сімейну амбулаторію і облаштувати там, зокрема, фізкабінет та лабораторію. Будівля знаходиться поблизу діючої амбулаторії загальної практики сімейної медицини на вулиці Стрілецькій, 37 і наразі, як розповів Федір Кошель, належить «залізничникам».

Ще по 300 тисяч потрібно для ремонту приміщення, за рахунок якого можна розширити іншу амбулаторію на вулиці Бенделіані та на купівлю медичного обладнання, зокрема, аналізаторів для досліджень.

Саме амбулаторії загальної практики сімейної медицини на вулицях Корольова, Стрілецька та Бенделіані, сімейне відділення Луцької міської дитячої поліклініки на вулиці Львівська та міських поліклінік №№ 1 та 3 і оглянули депутати Луцької міськради, аби ознайомитися із роботою медичних закладів первинної ланки.

Так, в амбулаторії на вулиці Корольова, 3, наразі 17 медпрацівників обслуговують 4,5 тисячі людей. Прийом здійснюють 3 сімейних лікарів та один стоматолог.

Окрім того, у медзакладі на півставки працюють гінеколог та лікар денного стаціонару. Людей у денному стаціонарі, де є 6 ліжок, приймають в дві зміни. За словами головного лікаря Володимира Лотвіна, за одну зміну медпрацівники установи обслуговують приблизно 70 осіб. В амбулаторії є й своя лабораторія.

Наступним депутати оглянули сімейне відділення Луцької міської дитячої поліклініки на вулиці Львівській, у якому, окрім малюків, лікується і доросле населення.

Так, у відділенні обслуговують 11,409 тисячі людей, 6,57 тисячі з яких – діти. Загалом тут працює 7 сімейних лікарів. Ще один працює на півставки.

Щодо амбулаторії загальної практики сімейної медицини на вулиці Бенделіані, то вона обслуговує близько 18,688 тисячі людей, 4,38 тисячі з яких – діти. Їх обслуговують 7 сімейних лікарів та 2 педіатри. Окрім того, за сумісництвом тут працюють стоматолог, гінеколог та лікар денного стаціонару.

Останньою з відвіданих амбулаторій стала та, що знаходиться на вулиці Стрілецькій. У медзакладі працює 2 сімейних лікарі. У цій амбулаторії роблять декретовані профогляди для працівників, зокрема, закладів громадського харчування, торгівлі, перукарень.

Дізналися депутати і про роботу майбутнього Центру первинної медико-санітарної допомоги, який створять на базі міських поліклінік № 1 та №3.

Головний лікар поліклініки №1 Ігор Гнетньов розповів, що у поліклініці за грантові гроші, отримані в межах Кіотського протоколу, завершують утеплення приміщення за новими європейськими технологіями. Окрім того, він ознайомив обранців громади із роботою поліклініки, зокрема, реєстратури та деяких спеціалістів медустанови.

У міській поліклініці №3 головний лікар Віктор Максимюк розповів, що в медустанові працюють приблизно 34 вузькопрофільні фахівці, 13 сімейних лікарів, терапевти невідкладної медичної допомоги та інший медперсонал. Окрім того, він зазначив, що у медзакладі сімейні лікарі обслуговують 25 тисяч людей, а «вузькі» спеціалісти – майже 39 тисяч людей.

Під час огляду поліклініки, обранці громади довго дискутували з головним лікарем про те, чи не скорочуватимуть працівників медустави і які зміни відбудуться у поліклініці після її реорганізації.

Та, за словами Віктора Максимюка, після створення Центру первинної медико-санітарної допомоги «вузькі» спеціалісти і надалі обслуговуватимуть людей у цій поліклініці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Семенко Показати IP 12 Березня 2013 08:36
Накінець,крім заголовки,більш-менш адекватна інформація.
тиць-здиць Показати IP 12 Березня 2013 09:02
Да-а! Розпиляти мілійон - це масштаб. Достойно на пенсію вийти можна.
Ольга Показати IP 12 Березня 2013 11:19
Ото відмиють грошенят. Їх ніхто не перевіряє,скільки коштів витрачено на ремонт, по яких розцінках-все береться з потолка, ціну гонять шабашники,з ними і робиться афера.А ми дурні платники податки платимо, що він дійсно достойно пішов на пенсію, а скільки вже йому треба, ото ...
Dima до Ольга Показати IP 12 Березня 2013 16:28
Олю в останьому реченні на початку заміни ми на я і отримаєш власну характеристику.
пацієнтка Показати IP 12 Березня 2013 14:12
З якими розумними обличчями та поважно ходять депутати, нібито в медицині розбираються! Насправді як пан Кошель "проінформує", міський голова захоче, так і буде. А депутати - це лише прикриття!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus