USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку передбачать пільги для дітей військових-контрактників

22 Листопада 2016 13:51
Безплатне харчування в навчальних закладів для дітей, чиї батьки проходять службу за межами Луцького гарнізону, пропонують передбачити в комплексній програмі підтримки мобілізованих та демобілізованих учасників АТО.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 22 листопада.

Члени комісії розглянули зміни до комплексної програми підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь в антитерористичній операції на сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які проживають у Луцьку та на території Прилуцької сільської ради Ківерцівського району на 2017 рік.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зауважив, що програму напрацьовували у взаємодії зі спілками учасників АТО. Відповідно до пропозиції члена фракції «УКРОП» Олександра Кравченка, дію програми пропонують поширити на військових-контрактників. Йдеться про забезпечення їхніх дітей безплатним харчуванням у школах та садках, безплатним проїздом в міському електротранспорті тощо.

Як повідомив заступник міського голови, наразі у місті налічується 127 контрактників, у яких є загалом 200 дітей. Тобто, лише на харчування дітей потрібно буде додатково передбачити 600-700 тисяч гривень на рік. Зважаючи на те, що програма вже передбачає фінансування з міського бюджету в розмірі 5,8 мільйона гривень, він не рекомендував підтримувати пропозицію депутата. Контрактники, мовляв, є різні – дехто з них проходить службу у військкоматах та на полігонах, а не у зоні проведення АТО. На його думку, програму варто залишити меншою. Але більш реальною для виконання.

Своєю чергою, Олександр Кравченко зауважив, що щодо мобілізованих лучан не з’ясовували, чи вони перебували у зоні АТО, передбачаючи фінансування пільг у програмі. Він наголосив, що контрактники фактично є добровольцями, які зголошуються до лав Збройних Сил України, адже держава переходить на використання контрактної служби, щоб не проводити наступних хвиль мобілізації. Отже, він наполягав на внесенні змін до програми, врахувавши пільги для дітей воїнів-контрактників.

Його позицію підтримав депутат Григорій Пустовіт, відзначивши, що не варто економити на 600 тисячах для дітей контрактників, адже військові під час війни повинні відчувати, що потрібні державі та місту.

Голова Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Олег Кобилинський нагадав, що демобілізовані бійці більш соціально незахищені, ніж контрактники, які отримують високі зарплати. З його слів, такі бійці щодня телефонують, звертаючись за допомогою. На його думку, потрібно ухвалити програму, на яку справді виділять достатньо коштів.

Після дискусії Олександр Кравченко запропонував передбачити в проекті програми забезпечення безплатним харчуванням у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах дітей, батьки яких проходять службу в лавах ЗСУ і перебувають за межами Луцького гарнізону понад 10 діб. Члени комісії підтримали цю пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
замполіт Кобилинськи Показати IP 22 Листопада 2016 14:53
йди служити ,получатимеш так само ,чи ви може на групі інвалвдності.
для чого Показати IP 22 Листопада 2016 15:09
ви організовуєте той розкол між дітьми, хто від того виграє.
Опер Показати IP 22 Листопада 2016 18:08
Контрактна служба є високооплачуваною, про які пільги Ви ще говорите. утримувати контрактника окремо і його сімю окремо, то що далі чекати,- їх внуків утримувати. Платять достойно по контракту то давай за все плати як вчителі, інженери, службовці. Бо тепер є 2 професії - УБД і Контрактник, ну і ще митник і поліцейський. Ото профорінтація.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus