USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відбулося свято квітів. ФОТО

23 Серпня 2010 09:47
На святі квітів «Луцьк квітучий», яке відбулося на День міста Луцька – 22 серпня у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, учасники представили 51 оригінальну квіткову композицію.
Участь у святі взяли як професійні флористи, так і та працівники закладів торгівлі, промисловості, освіти, медицини та побуту Луцька. Свято традиційно проводиться на День міста і є конкурсом, у якому згідно номінацій визначають кращу композицію.
Тема цьогорічного свята - «Наш рідний край - квітковий рай». 47 учасників, що зареєструвалися на святі, представили загалом 51 композицію.
Автори витворів не обмежилися лише квітами – втілюючи ідеї і образи у композиціях, використовували траву, кору дерев, тканину, бджолині соти, ляльок, кавуни, хліб і навіть дівчат.
Кожна робота мала свій зміст та задум. Деякі композиції навіть ілюстрували цитати та афоризми.
Серед тем – наречені, вічність, материнство, замок Любарта, екологія. Темою однієї з композицій навіть стало ліжко молодят.
Очолював журі заступник міського голови, начальник відділу екології Борис Сорока. Серед інших суддів – випускники та викладачі Академії флористики.
До слова, неподалік від виставки кожен охочий міг на самотужки спробувати сплести якусь композицію з трави та сіна.
Перше місце серед приватних підприємств, закладів промисловості, торгівлі та побуту зайняв ВАТ «Хліб». Друге місце зайняли в цій номінації автосалон ТзОВ «Автоконцепт», третє – ресторан «Білий рояль».

Серед закладів освіти перемогу розділили композиції гімназії №4, луцьких шкіл 7, 3 та 25. Срібло отримала ЗОШ №11, а бронзу – дошкільний навчальний заклад №21.

З-поміж медичних та лікувальних закладів перше місце отримали міські поліклініки та клінічна лікарня. Друге – міська стоматологічна поліклініка, а третє – обласний протитуберкульозний диспансер.

Серед професіонал перемогу присудили Марії Вейді, срібло дали Анні Гордійчук, а бронзу – Тетяні Мерченко.
В номінації «Краще квіткове оформлення балконів, фасадів чи прибудинкових територій житлових будинків» отримала Лілія Шелест, яка проживає на вулиці Наливайка. В категорії «Краще флористичне оформлення територій підприємств, установ та організацій» перемогу отримав дитсадок №13. «Приз глядацьких симпатій» отримали світи Поліклінік Луцька №1,2 та 3.
Окрему премію дали Василю Рижуку, який уквітчав чорнобривцями не один майдан міста, в’їзд у Луцьк та міські вулиці.























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Dyssja Показати IP 23 Серпня 2010 11:13
свято квітів дуже гарне вишло правда не довго вони були, шкода. Зате концерт ввечері був просто ужасть, оці пристаркуваті скельця просто страхіття, хіба ж можна так знущатись з людей. Хіба так важко замовити нормальний молодіжний гурт?! Були мандри але ж вони популярні були років 4 тому, з таким самим ефектом можна було тріо мареничів запросити :Р(бе).
Іван Іванич Показати IP 26 Серпня 2013 11:36
Біля певних композицій фоткалось море людей. А де Ваші фото цих композицій? Де жираф з чорнобривців, де японський сад? Де об"єктивність побаченого?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus