USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фотовиставка для любителів гір - у Луцьку

12 Грудня 2014 17:41
Фотовиставку "Гори як частина життя" відкрили у Галереї мистецтв Волині. Автор робіт - лучанин Ігор Заруцький - присвятив відкриття Міжнародному дню гір, який відзначають 11 грудня.

Голова правління Волинської обласної організації Національної спілки художників України Володимир Марчук, представляючи роботи Ігоря Заруцького, зазначив: "Фотографії гарні, всім повинні сподобатися. Це незвичні пейзажі засніжених гір".

Сам автор каже, що гори - частина його життя, без якої себе не уявляє: "Це те місце, де покидаєш зону комфорту і починаєш цінувати все, що ти маєш. Це там, де справжні і надійні друзі. Там немає поділу на багатих і бідних, адже гроші там ніщо".
Ігор Заруцький подякував усім, хто допоміг в організації виставки і привітав присутніх з Днем гір: "Якби не було гір, не було б і виставки. Основна частина робіт була відзнята в Грузії і Росії на Головному Кавказькому хребті. Тобто, тут представлені 4 райони хребта - Карачаєво-Черкесія, Кабардино-Балкарія, Сванетія і район Мцхета-Мтіанеті. Усі фото відзняті на висоті понад 2500 метрів над рівнем моря протягом 3 років. Це сходження на вершини Казбек, Ельбрус та інші".

Окрім того, що підкорення гірських вершин потребує серйозної фізичної підготовки, трапляються курйози, про які розповідає автор фоторобіт та друзі, які часто стають моделями цікавих постановок, що оживляють пейзажі гір.
Так, одного разу під час сходження на Казбек, Ігор хотів зробити фото, але акумулятор в камері замерз. Довелося відігрівати його теплом свого тіла. "Руки поморозив, але знімок все ж зробив", - розповів автор.

Дизайнер з Києва Олександр Бриченко каже: "Я приїхав на виставку, щоб підтримати друга. Мені було цікаво подивитися на фотографії Ігоря. Він має талант. Ми з Ігорем здійснили не одне спільне сходження - у Карпатах, на Кавказі. Вперше разом (без групи) підкорили гору Піп Іван (масив Чорногора, Карпати) у квітні цього року. Гора відома ще тим, що на вершині знаходиться закинута обсерваторія. У народі її називають "Білий слон".

Нас покарали гори, природа чи Бог за те, що ми під час підйому говорили, що Карпати - це не гори, вони недостатньо високі. Почалася така негода, що заледве встановили намет. А вночі вітер склав одну дугу намету таким чином, що довелося спати з тканиною на носі..."

Цього року Ігор планує з друзями підкорити Пік Абу Алі ібн Сіни (Киргизія). Тож любителям гір слід очікувати нових яскравих фоторобіт. А на разі усі охочі зможуть оглянути виставку, яка відкрита до кінця грудня за адресою: Луцьк, вулиця Лесі Українки, 24а.

Вхід вільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus