USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька влада проситиме маму Кузьми не демонтувати пам’ятник

24 Лютого 2016 10:33
Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев каже, що вперше чує про поширену заяву Ольги Кузьменко з проханням демонтувати пам’ятник її сину, авторства Ірини Дацюк. У разі, якщо мати співака таки звернеться до міської ради, її спробують відмовити і проситимуть залишити скульптуру на місці.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини сьогодні, 24 лютого.

Нагадаємо, у Луцьку встановили перший в Україні бронзовий пам’ятник співакові Андрієві Кузьменку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СКАНДАЛ НАВКОЛО ПАМ'ЯТНИКА КУЗЬМІ: КОМЕНТАР ЛЬВІВСЬКИХ СКУЛЬПТОРІВ

Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що ще восени Ірина Дацюк обіцяла переробити скандальний монумент. Однак до цього часу на території «СітіПарку» стоїть, з її слів, ескізний Кузьма. Зауважимо, що обурені лучани після встановлення скандального пам'ятника Кузьмі Скрябіну навіть зареєстрували петицію проти «шедеврів» Ірини Дацюк у місті, яка набрала необхідних 300 голосів для розгляду.

Натомість мама Кузьми «Скрябіна» наполегливо рекомендує скульпторці Дацюк відмовитися від ідеї переробки постаменту і залишити в спокої душу й тіло її сина.

«Хочу до всіх наших прихильників донести і роз’яснити ситуацію з пам'ятником Скрябіну. Язик не може виговорити синові. Пам'ятник буде демонтований – це однозначно. Ірина Дацюк абсолютно не наблизилася до портретної схожості Андрійка, значить вона не може виконувати цю роботу. Звалювати свій абсолютний провал на когось – це смішно. Я від її переробки вже давно відмовилася. Це ж потрібно мати яку відвагу, щоб зробити скандал на цілу Україну, бути фактично уже звільненою від цієї роботи і заявляти про якийсь обов'язок переробки», - зазначила жінка у своїй заяві.

Натомість в Луцькій міській раді про цю заяву вперше чують. «Я чув, що вона просить залишити в спокої пам’ять Андрія Кузьменка, це я пам’ятаю. А про демонтаж - не чув», - каже він.

Більш того, для нього стала новиною інформація про те, що депутати Луцької міської ради ще восени минулого року прийняли рішення про прийняття пам’ятника в міську комунальну власність. До сьогодні він вважав пам’ятник приватною власністю луцького бізнесмена, депутата луцької міської ради Андрія Покровського, який оплатив створення бронзової скульптури.

Зрештою, посадовець пояснив: якщо мама Андрія Кузьменка звернеться до міської ради з проханням демонтувати пам’ятник Скрябіну, він намагатиметься її переконати цього не робити.

«Я думаю, що я спробую з мамою зустрітися, щоб почути її особисту думку і спобувати переконати цього (демонтажу – ред.) не робити. З приводу цього пам’ятника пішов неприємний розголос. Думаю, тут винна навіть не Дацюк. Просто людям настільки немає про що говорити, вже цю тему так заговорили… Я вважаю, що не зовсім правильно це зроблено. Можна багато дискутувати пам’ятник правильний чи ні, гарний чи не гарний. Він є, і він в позитив 100%, і в тому числі для пам’яті Андрія Кузьменка. Це ж не є фотокопія, це якесь творче бачення, на мою особисту думку. Звісно, я не є фахівцем скульптури. Але демонтаж – це буде ще гірше. Тому буду пробувати рекомендувати цього не робити. Однак, якщо мама наполягатиме, – будемо щось робити в цьому напрямку», - пояснив Тарас Яковлев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Лучанка Показати IP 24 Лютого 2016 10:55
Звичайно, просто так демонтувати пам"ятник не можна, а лише з умовою встановлеення на його місці якісної скульптури. На жаль, на сьогодні - це пам"ятник не Кузьмі, а людській бесталанності, і кожний це бачить і розуміє....
Катя до Лучанка Показати IP 24 Лютого 2016 16:13
да**а*об Яковлев!!! Нічого ніколи не знає, лише одне - красти гроші і ділитися з Ромашнюком!
Анонім до Лучанка Показати IP 25 Лютого 2016 06:54
А Покровський вже стільки нажився на чужому горі що й не знає куди те бабло діти, платить за що не будь, я не гірше наваяю бо таке може зробити будь який бездари в мистецтві хай мені дасть бабла,
справедлива Показати IP 24 Лютого 2016 10:59
Нема що робити. тільки памятниками займатися! Сором! Он знову загинула людина із Ковеля у самомі епіцентрі війни! Залишилось дві сиротини. Схаменіться, люди!
Дмитро Показати IP 24 Лютого 2016 10:59
коментар було видалено
В. Показати IP 24 Лютого 2016 11:22
Вважаю, що пам’ятник треба прибрати. Бо, по-перше, вже є неприємна історія, яка нікуди не дінеться, по-друге так хоче мати.
!!! Показати IP 24 Лютого 2016 11:27
"З приводу цього пам’ятника пішов неприємний розголос. Думаю, тут винна навіть не Дацюк. Просто людям настільки немає про що говорити, вже цю тему так заговорили… " Якщо вас не цікавить думка лучан (і не тільки лучан), то ви Тарас Яковлев , - саме ви якесь "творче бачення", на мою особисту думку!
SVV Показати IP 24 Лютого 2016 11:47
Нехай ліпить фалоси в секс-шоп
Вітьок до SVV Показати IP 2 Березня 2016 03:46
Певно і їх не варто, - каліцькі будуть і дівчата травмуються)
тиць-здиць Показати IP 24 Лютого 2016 11:55
так скільки діла? перейменувати на пам’ятник віннету (вождя каманчів), на якого він більше подібний. і хай стоїть собі, їсти не просить.
Риба до тиць-здиць Показати IP 24 Лютого 2016 14:40
Вінніту бів вождем апачів!))
Риба до тиць-здиць Показати IP 24 Лютого 2016 14:44
був
конспіролог Показати IP 24 Лютого 2016 12:38
якщо влада вмовлятиме, це означає, що вона в долі. навіщо вмовляти залишити те, на що всі плюються. поверніть відкат і дайте спокій. таки правду казали про яковлєва, що там де він працює, туалетний папір на місці призначення страшно залишати.
Анонім Показати IP 24 Лютого 2016 13:12
я уявляю, як довго сміявся б Кузьма з цього "памятника", якби міг його побачити; лучани проти цієї карикатури, а мерії наср*ти на нашу думку - що за влада, як довго ми будемо терпіти цих пенсіонерів-комуністів, треба ввести вікове обмеження для виборців і кандидатів - не більше 55років(бо далі у переважній більшості вже починається маразм)
обізнаний до Анонім Показати IP 24 Лютого 2016 14:19
Ви ще слабо знайомі з підростаючим поколінням. Там цинізму й корисливості ще більше.
Люди говорять Показати IP 24 Лютого 2016 14:04
З пам'ятником все ясно - треба виконати волю батьків. Знести ! Бо він в позитив рівно настільки, наскільки в позитив Яковлевські кумовські лавки з надгробними кришками на Лесі Українки !
Софа Показати IP 24 Лютого 2016 17:23
В одному можна погодитись з Яковлєвим, що він дійсно не фахівець скульптури ! Хоча, м'ягко роворя, але грубо виражаясь,- не тільки скульптури. А судячи з його логіки, якщо на прилавку залежався зіпсований продукт, то щоб не викидати - краще з'їсти. Неспеціаліст створює враження спеціаліста тоді, коли не рекомендує!
Папан Показати IP 24 Лютого 2016 20:58
Та демонтуйте памятник ви шо це не кузьма
Варвара Показати IP 24 Лютого 2016 23:27
Нехай, напишуть, що це пам'ятник Тараса Яковлева, а що?? Як на мене, дуже схожий)), це моє "творче бачення"))))))
Піснярка Показати IP 25 Лютого 2016 11:37
Ніхто не виправдовує Ірину Дацюк, але це вже занадто! З перших уст мені відомо,що мама Андрія дуже хвилювалася, як сприйме образ свого сина, бо думала, що він буде більш схожим. Але, коли побачила луцький пам'ятник, то здинула з полегшенням: "Не схожий, можна не хвилюватися".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus