USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку – фестиваль на мільйон

19 Травня 2015 14:10
Фестиваль сучасного мистецтва Art Territory: місто творціввідбудеться у Луцьку вже цими вихідними, 23-го та 24-го травня.

Art Territory організовує виконавчий комітет Луцької міської ради спільно з численними громадськими організаціями та активними лучанами.

«Проте жодної копійки з міського бюджету Луцька на захід не витратили», – наголосив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев на прес-конференції, організованій сьогодні з приводу заходу.

Він розповів, що всі гроші, а це близько мільйона гривень – 998 тисяч, виділили європейські партнери. А все тому, що фестиваль відбуватиметься у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», що реалізується у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства за підтримки Європейського Союзу.

Водночас Віра Кудрявцева, начальник Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради, поділилася, що саму ідею фестивалю придумали ще в 2011-му році, але відтоді, аж до цієї весни, все ніяк не було можливості його зреалізувати. «Спочатку завадили події на Майдані, пізніше – ті трагічні події, які відбуваються на сході країни», – пояснила жінка.

Відмовлятися від фестивалю взагалі організатори не захотіли, бо ж сама ідея втілити щось подібне в життя у Луцьку – чудова, європейська. Тому почали активно працювати над тим, щоб «переробити» фестиваль із суто розважального на митецький, культурний.

Програму фестивалю можна переглянути на сайті заходу або ж у спільноті фестивалю на Фейсбуці.





Раніше Інформаційне агентство Волиські Новини повідомляло, що у Луцьку вже почали підготовку до фестивалю – стартував розпис графіті на одному із луцьких будинків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 19 Травня 2015 18:08
Яковлев має бути міським головою. Гарну заміну підготував собі Романюк!
лучанин Показати IP 19 Травня 2015 20:07
молодці дівчата, гарно придумали провести прес-конференцію у сквері.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus