USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку виступив легендарний козачий хор з Кубані. ВІДЕО

25 Жовтня 2009 15:51
Російським та українським, авторським та народним пісням у виконанні Кубанського козачого хору лучани аплодували стоячи. Козаки та козачки Краснодарського краю дали 24 жовтня у Луцьку двогодинний концерт танцювальних та вокальних номерів. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Концерт «Кубанського козачого хору» складався з хореографічних постановок, інструментальних виступів, сольних та хорових вокальних номерів. Звучали композиції як російською так і українською мовами. Унікальні голосові діапазони та танці з шашками і шаблями не залишили у залі байдужих.
Кожен вихід на сцену артистів нагадував окрему постановку із власним сюжетом і історією. Солісти переходили в танці, розігрували кумедні сценки, а танцюристи підспівували та підсвистували в ритм музики.
Для кожної танцювальної постановки козаки змінювали автентичні національні костюми. 
Загалом на сцені виступало понад півсотні артистів. Концерт завершився піснею «Ще не вмерла Україна» Михайла Вербицького на слова Павла Чубинського, частина якої є гімном України.
Довідково:
«Кубанський козачий хор» був заснований ще у XIX столітті і з цього часу незмінно веде свою історію. Художній керівник колективу – народний артист Росії, України і республіки Адигея, композитор, професор, лауреат Державної премії Росії Віктор Захарченко.
«Кубанський козачий хор» є лауреатом міжнародних конкурсів, Державної премії України імені Тараса Шевченка, Державного академічного ордену Дружби народів.
Загальний склад колективу – 157 артистів. У 2011 році, з нагоди 200-річчя колективу, артисти мають намір здійснити нове велике турне Росією. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus