USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Встановлення пам’ятника Василю Гею в Луцьку назвали недоцільним

20 Жовтня 2016 14:53
Ініціативу письменників Волині щодо встановлення пам’ятника померлому цьогоріч поету-волинянину Василю Гею не підтримали члени постійної комісії Луцької міської ради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури та мови 20 жовтня.

Так, депутати розглянули звернення Волинської обласної організації Національної спілки письменників України щодо встановлення пам’ятника Василю Гею. Обранці громади одностайно дійшли висновку, що таке звернення наразі не на часі. Зі слів голови комісії Алли Надточій, встановлення пам’ятника означало б нові витрати з міського бюджету.

Тому, взявши до уваги всі обставини, депутати назвали облаштування пам’ятника на часі недоцільним.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, життя волинського письменника Василя Гея несподівано і трагічно обіравалося 12 березня 2016 року.

Довідка:

Гей Василь – член НСПУ з 1974 року.

Народився 14 січня 1942 року в селі Заболоття Любомльського району. Після закінчення семирічки у рідному селі та десятирічки в с. Головно працював завідувачем сільської бібліотеки та клубу, вчителював, служив у війську. Повернувшись після трирічної служби в армії, став працювати кореспондентом Любомльської районної газети. Звідти запрошений на роботу в обласну молодіжну газету до Луцька, де був кореспондентом, завідувачем відділу, керівником літературної студії "Лесин кадуб". Водночас навчався на редакторському факультеті Українського поліграфічного інституту імені Івана Федорова у Львові. У 1989-2006 роках очолював Волинську організацію Національної спілки письменників України. Поет, прозаїк, критик, публіцист. Лауреат літературної премії імені Андрія Головка, літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського та міжнародної премії імені Дмитра Нитченка. Член ради Національної Спілки письменників України.

Окремими виданнями вийшли книги "Закон вірності" (1973), "Крила Світязя" (1978), "Витоки" (1979), "Вічно пам'ятати" (1983), "Кольори вересня" (1985), "Краплі на листі" (1987), "Лесин кадуб" (1991), "Під сузір'ям калини" (1993), "Підрубане дерево роду" (1996), "Яворник" (1997), "Де маминим голосом тиша мовчить..." (2001), "Зоря з криничної води" (2002), "Кривавник рідного слова" (2004), "Вихор у стиглому житі" (2004) та ін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Маша Показати IP 20 Жовтня 2016 16:27
Це вже доходить до абсурду.Давайте всім ставити памятники за які заслуги.Ну писав собі,хай пише,ну молодець. Краще хліборобам ставте памятники,що хлвб вирощують.Без його віршів якось проживемо, а вот без хліба ні.Хто його так любить,ставте дома і любуйтеся за свій кошт.У нього не бідна родина хай ставить
Скажімо так Показати IP 20 Жовтня 2016 17:56
поділяю попередню думку частково, вважаючи, що пам'ятники поетам таки треба ставити, але не всім. Пробачте, але поетів рівня Гея - кілька жмень у кожному регіоні. Хай це й неприємно комусь почути. так, не всі вони очолювали регіональні спілки письменників. Але це тим більше не заслуцговує на па'ятник.
Читачка Показати IP 20 Жовтня 2016 18:48
Потрібно бути невігласом щоб стверджувати, що Василь Гей є пересічним поетом і громадянином. Це була надзвичайно талановита людина, яких небагато подарувала нам Волинь. Можливо знайдуться мецената, які зроблять добру справу -вшанують поета і Людину, гордість української нації.
? Показати IP 20 Жовтня 2016 20:43
Подобається пісьменник,став памьятник за свої гроші в своєму городі,не треба "нахиляти" для цьго людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus