USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як покупців пошивають у дурні вигадливі луцькі підприємці

16 Серпня 2013 08:25
Щоб не відповідати за неякісний проданий товар, підприємці почали вигадувати правила експлуатації для рюкзаків.

Сумка із брендовою назвою «Adidas» на ринку коштує 60 гривень, вдалося ще й трохи поторгуватися. За 57 гривень рюкзак прослужив два дні і шов розійшовся. У торговому пункті продавець була готова замінити неякісну річ, втім власник заборонив і сказав покупцю шукати правди в інспекції з питань захисту прав споживачів – буцімто, покупець не дотримався правил експлуатації. «Ви порушили правила експлуатації сумки, там було дуже багато одягу»,– каже підприємець Володимир Білик.

Щоб споживач зміг захищати свої права – необхідно знати ім’я, прізвище підприємця, номер контейнера і свідоцтво на право займатися торгівлею. Ці дані, за правилами, мають бути розміщені у торговому закладі на видному місці. У цього підприємця їх не було. Допомогла дізнатися необхідну інформацію адміністрація ринку.

У такому випадку споживача захищає норма статті 8 Закону України «Про захист прав споживачів». «Підприємець повинен у вас прийняти товар і провести гарантійний ремонт, якщо недолік не можна виправити зі збереженням якості товару, то підприємець повинен повернути гроші чи замінити на товар подібної якості»,– каже заступник начальника інспекції з питань захисту прав споживачів в області Володимир Горішний.

Якщо необхідно встановити причини втрати якості товару впродовж гарантійного терміну, тобто, чи правильно його експлуатували, то, за згодою споживача, продавець зобов’язаний в триденний термін організувати проведення експертизи за рахунок господарюючого суб'єкта. Також продавець зобов’язаний надати гарантійні зобов’язання, якщо ж такого не робить, то автоматично гарантія діє два роки. «Є ще стаття в законі про придбання товару належної якості, коли купили сумку, а не подобається, наприклад, колір, то можна повернути товар, якщо ним не користувалися, впродовж 14 календарних днів»,– інформує Володимир Горішний.

Фахівці наголошують: коли споживач купує товар на ринку не продовольчої групи, необхідно обов’язково вимагати документ, який засвідчує факт купівлі-продажу – тобто чек, який, до речі, згідно із українським законодавством, підприємець сам зобов’язаний видавати. Це буде свідченням того, в кого і коли товар купувався. З ним свої права можна відстоювати.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
лучани Показати IP 16 Серпня 2013 09:08
Які гроші -такі товари. Саветський народ хоче якісні речі нахаляву,а такого не буває.
ню-ню до лучани Показати IP 18 Серпня 2013 02:41
Які товари - такі гроші. Чи може я не правий? Ви ж, підприємці хрєнові, замовляєте в Китаї товар, щоб був дешевше, а відповідно і гіршої якості! Возіть тільки нормальне, тоді і мова буде іншою.
Я Показати IP 16 Серпня 2013 09:14
"Саветський народ" звик купувати речі, які були за нормальними цінами і не розвалювались через два дні.
лучани до Я Показати IP 16 Серпня 2013 10:20
Саветський народ ганявся за дешевими джинсами та віддавав всю місячну зарплату за італійські чоботи. Саветський народ привик у куфайках та кірзових чоботях ходити по двадцять років.
ню-ню до лучани Показати IP 18 Серпня 2013 02:36
Так ми ж Совєти! Хоча, ні. Теж ганяємося за дешевими джинсами, бо дорогі придбати не в змозі, а за італійські чоботи приходиться віддіати 3 місячних зарплати. А "куфайки" та кірзові чоботи раніше могли дійсно служити і набагато більше, ніж 20 років. Зараз вже на другий день розсипаються. А для чого купляти кожен рік нові чоботи? Ви ж в них не на бал, а в болото ходите. Чи ви теж звикли міняти машину, коли попільничка повна?
Лучанин Показати IP 16 Серпня 2013 10:27
нормальна стаття
ЯяЯяЯя Показати IP 16 Серпня 2013 10:28
Підкажіть, якщо наші неякісні (малоякісні) товари коштують так само, а той дорожче ніж за кордоном - якісні, то це як називається???!!!
Це називається Показати IP 16 Серпня 2013 11:02
Їдьте туди, на ПМЖ і радійте дешевим та якісним речам, буде краще аніж скиглити тут
лучани до Це називається Показати IP 16 Серпня 2013 11:10
100%
Корінний лучанин до Це називається Показати IP 16 Серпня 2013 14:04
А у нас що,КРАЇНА ДУРНІВ?! Привикли людей дурити, якщо радите комусь їхати на ПМЖ, то самі і їдьте і попробуйте там ДУРИТИ!
Ірина Показати IP 16 Серпня 2013 12:04
"Адідас" за 57 грн. - не смішіть
Амєлія Показати IP 16 Серпня 2013 12:26
Треба брати чек про покупку товару.Чого тільки не привозять в Украіну або шиють в підпільних цехах.
она Показати IP 16 Серпня 2013 14:47
саветський народ не получает европейские зарплаты а базарники устанавливают цены на дерьмо европейские цены а то и выше.посмотрите цены на обувь.дерьмо по 300.400 грн да в европе такое гавно стоит от силы 5 евро
она Показати IP 16 Серпня 2013 14:59
а хто це нявкаэ про пмж.дебил недороблений.наберуть гавна а потiм голову ламають куди втикнуть.скоро будете жерти своiтовари бо нiхто iх iтак не купуэ.на базарi в буднiпусто.продавцi або бухають або моляться що нiкого немаэ.
до оної до она Показати IP 17 Серпня 2013 23:53
понос?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus