USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьке підприємство захопили рейдери з Києва?

27 Липня 2016 09:36
Київська фірма «Поліс» викупила кредитні зобов’язання, та, не повідомивши власника, оформила на себе право власності на майно. Незважаючи на ухвалу суду про заборону вчиняти будь-які дії стосовно цього майна, з Києва привезли десятки «тітушок», які проникли на територію підприємства і не пускають журналістів.

Інцидент трапився вчора, 26 липня, на території рибного господарства, що на вулиці Мисливській, 12А.

На підприємстві та поблизу нього – кремезні чоловіки в камуфляжі, з дубинками та бронежилетами. На якісь питання відповідають неохоче, російською мовою. Спробувавши потрапити на територію господарства через КПП від одного з охоронців, журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини отримують відмову та обіцянку, що зараз уповноважені особи вийдуть та пояснять, що тут відбувається. Проте, ні за 10, ні за 15 хвилин ніхто так і не з’являється.



На місці працює декілька патрулів. Інспектор патрульної поліції лейтенант Мартинюк розповідає: прибувши на місце події, з’ясували, що невідомі особи є працівниками охоронної фірми з міста Дніпра, які стверджують, що підписали договір про охорону луцького об’єкту з новими власниками цього підприємства. Відтак, виник конфлікт між орендарем і так званим новим власником майна. Адже нині триває судовий процес щодо того, хто ж є власником об’єкту. З’ясувати, хто має право перебувати на цій території, а хто – ні, приїхали і представники Управління по боротьбі з економічною злочинністю.

Лучанка пані Ольга, яка є власником адмінбудівлі на території, пропонує пройти всередину. Проте, вхід перегороджують чоловіки, які ховають обличчя від камер. Всередину нас не пропускають навіть після пред’явлення документу на право власності на будівлю та журналістського посвідчення. Мовляв, «начальство сказало нікого не пускати».



Подію фіксує патрульний інспектор, який попереджує охоронця про кримінальну відповідальність за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста та ще раз пропонує впустити журналіста ІА Волинські Новини. Охоронець знову ж відмовляється, після чого патрульний вимагає його паспорт, фіксує дані та рекомендує написати заяву про перешкоджання діяльності.

Нинішні власники майна кажуть, що назвати те, що відбувалось на території, окрім як рейдерством, не можна ніяк. Мовляв, чоловіки зі зброєю самовільно проникли на територію та у виробничі приміщення.

Адвокат Наталія Андріяш розповіла, що київська фірма «Поліс» викупила в банку боргові зобов’язання фізичної особи-підприємця, який займається постачанням риби у Луцьку, не повідомивши боржника зареєстрували за собою в Києві право власності та заявили, що є новими власниками. Майно, яке знаходиться на території підприємства, належить фізичній особі. Відтак, вона вже звернулась до Луцького міськрайонного суду та Волинського окружного адміністративного суду і за станом на 26 липня триває дві судові справи.

Є і ухвала міськрайонного суду про те, що будь яким особами та фірмам (в тому числі і київському «Полісу») заборонено вчиняти будь-які дії стосовно цього майна. В тому числі передавати в оренду, відчужувати чи обтяжувати.
«Проте, людей, які сьогодні проникли на територію, це ніяк не зупиняє. Адже люди їхали з Києва, підготувались і знали, на що й чому їдуть», - пояснює адвокат.

Приміщення, які знаходяться на цій території (окрім адмінбудівлі), у 2014 році здали в оренду. Нині там працює орендар, який займається постачанням риби. Відтак, навіть тимчасове втручання в його роботу або блокування тягне за собою фінансові збитки.

«Гості з Києва» запропонували підприємцю укласти з ними договір, запропонувавши орендну плату в розмірі 120 тисяч гривень в місяць замість 15, які він платить нині.

Юрист пояснює, що, викупивши боргові зобов’язання, київська фірма «Поліс» мала б повідомити про те, що є новою стороною договору. Натомість, кияни, нікого не повідомивши, зареєстрували право власності на майно.

«На жаль, сьогодні досить поширені такі стандартні схеми заволодіння чужим майном. Тому що банки, маючи кредити, продають їх так званим колекторам, які займаються такими речами», - каже пані Андріяш та додає, що кінцевого нового власника встановити досить непросто – право власності декілька разів передоручають різним особам, аби «сховати кінці».

За станом на 16:00 учасники інциденту досі залишались на місці події, охоронці, які проникли на територію, вільно ходили по периметру та всередині будівель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 45
рішала тітушки Показати IP 27 Липня 2016 09:49
з малюнками по усьому тілу... Кремезні хлопці на руках татуїровки мали час робити ( в місцях обмеження волі) . Екс-тюремщики рулять у м.Луцьку... дожилися!!!
45 до рішала тітушки Показати IP 27 Липня 2016 11:01
роулять в луцьку такі юристики як ульандряш... аж смішно, вже мабуть слили київу дело
1111 до 45 Показати IP 27 Липня 2016 12:06
Ти б спершу мову українську вивчив і грамотно писати навчився, а вже тоді - коментрі давати! А завість, як бачу, все ж таки бере своє!
європеєць до 1111 Показати IP 27 Липня 2016 20:23
я бачу, що в тебе теж проблеми з українською мовою, так як слова "завість" в укр. мові не існує!
Олег Показати IP 27 Липня 2016 10:01
Борги потрібно повертати
нхя не смішно до Олег Показати IP 27 Липня 2016 11:28
Борги повертають тільки боягузи. ))))))))))
лучани Показати IP 27 Липня 2016 10:06
Менти знову стоять,нічого не роблять. Є явна крадіжка майна.
боголюбы до лучани Показати IP 27 Липня 2016 10:39
Что бы делать выводы надо выслушать обе стороны конфликта. 15000 грн за майновой комплекс? Не мало ли, остальное платили наличкой?
Лучанин Показати IP 27 Липня 2016 10:08
Наші патрульні вміють тільки фотографуватись і давати поради!!!!Це не поліція, де коментарі Шпиги та прес-служби
Житель до Лучанин Показати IP 27 Липня 2016 12:55
Вони мають купу обов'язків,але прав для їх виконання у них нема, проблема в законодавстві..
Анонім до Житель Показати IP 27 Липня 2016 13:40
Проблеми в їхніх головах. Читайте класиків....
Павло Показати IP 27 Липня 2016 10:22
По боргам треба платити, а не передавати майно в оренду пов"язаним особам, а 120 тис. за базу не така й велика оренда.
Знаючий до Павло Показати IP 27 Липня 2016 10:58
Дана рейдерська організація під назвою "Фінансова компанія "ПОЛІС", незаконно, об 11 годині вечора у Києві перереєструвала на свою фірму це майно. Відтак, про будь-які боргові зобов"язання тут мови йти не може. Зверніть увагу на останні події в наші країні, щодня рейдери захоплюють величезні заводи, чесні бізнеси та і навіть житлові будівлі, в тому числі квартири. А все завдяки прогалині у законодавстві, якою на сьогодні користуються для внесення відомостей про будь-якого нового "власника" до державного реєстру речових прав на нерухоме майно (за певну винагороду звичайну). Так, навіть "Укрпошта" на сьогодні може здійснювати реєстрацію права власності! При цьому новому "власнику2 навіть не видається свідоцтво про право власності на ВКРАДЕНЕ майно. Тому і Ви можете у будь-який момент стати жертвою таких нападів, будучи повноправним законним власником майна.
лучани до Павло Показати IP 27 Липня 2016 11:03
У судах треба все вірішувати, а не кормити вуличну гопоту подачками за захоплення туалетів.
укр Показати IP 27 Липня 2016 10:52
тіматі в наколках тоже сидів чи як
чечен до укр Показати IP 27 Липня 2016 11:46
хто такий тіматі
Ахванасій до укр Показати IP 27 Липня 2016 12:10
Ні, той не сидів.Просто далба...об.
хахаха Показати IP 27 Липня 2016 10:57
андріяш і ульчак це перші рейдери. ще бариг взяли типу російських диверсатошників
Степан Показати IP 27 Липня 2016 11:30
а коментии про Ульчак та Андріяш від свого імені слабо написати, а не під псевдо?
бггг Показати IP 27 Липня 2016 13:00
Пока адвокати доіли клієнтів затягуванням справи знайшлись ті кому потрібeн такий бізнeс і викупили борг. Мораль проста-повeртайтe борги і мeншe віри адвокатам!!!
Вася. Луцький Показати IP 27 Липня 2016 13:46
Ігор Тримайся! Це треба пережити! Борись з "під органами"до кінця, не здавайся. Всі нормальні луцькі хлопи із тобою!!!!!
бггг Показати IP 27 Липня 2016 14:11
Скільки вартує така ухвала про забeзпeчeння позову? Прeдмeт спору нe підсудність цивільного судочинства. Скарга в ВККС на суддю світить. Продeшeвив напeвно "іхня чeсть" :)
до шановного бггг до бггг Показати IP 27 Липня 2016 16:18
Звідки тобі знати який предмет спору? Скарга світить тобі за те, що ти мабуть неодноразово платив за процесуальні документи)))))))
бггг до до шановного бггг Показати IP 27 Липня 2016 23:10
В ухвалі зазначeно - рішeння про звeрнeння стягнeння, в даному випадку у спосіб - рeєстраціі права власності, відповідач-нотаріус... адмін.процeс жe...) Хоча вам лиш позов подати та ухвалу придбати... Цe ж гонорар за написання, подачу, ухвалу + комісія за пeрeдачу кeша "іхній чeсті"...) Якщо й платити за процeс.докумeнти, то хоч дієві, а нe на рівні 2курсу юрфаку, плутаючи процeс.кодeкси :)
для бггг до бггг Показати IP 28 Липня 2016 09:29
необізнана ти людина, нотаріус-третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на СТОРОНІ відповідача!! позивались до "ФК Поліс")))читати навчись
бггг до для бггг Показати IP 28 Липня 2016 13:34
Два перші абзаци прочитай :)
оп до бггг Показати IP 17 Серпня 2016 14:59
Стукнись в стіну. Забезпечення в межах рішення Фін компанії, а по нотаріусу навть якщо і відкрито провадження то воно може бути в будь який момент і закрито це право суду, оскільки САМЕ ФІРМІ ЗАБОРОНЕНО ПРОДАВАТИ ЧИ ПЕРЕДАВАТИ МАЙНО ДО ЧОГО ТУТ НОТАРІУС. Скарги на ВККС ВОНО буде писати навчись аналізувати документ згідно прав суду по ЦПК.
Лучанин Показати IP 27 Липня 2016 14:45
Жах, до чого котимось, ото вибрали владу !!! Веселого мало, будь-хто взавтра може бути на Ігоря місті, тримайся друже, БОГ все бачить і допоможе, тільки вір і молись!!! Ганьба верховній зраді України за такі ганебні закони які вони приймають , подивіться на їхні лиця, вони ж зовсім не тронуті інтелектом , хіба вони можуть щось людське приймати ?
ххх Показати IP 27 Липня 2016 18:31
якою важкою роботою та жінка заробляла,що стала власницею. А може як прийшло,то так і піде.
Анонім до ххх Показати IP 27 Липня 2016 19:46
При чому тут та жінка, уважно прочитай статтю!!!!!!
... Показати IP 27 Липня 2016 19:25
Почни працювати як та "жінка" - може теж станеш власником.. кіоску на Львівській
Павлик Показати IP 27 Липня 2016 20:17
Игорь беги от таких защитников
РБ Показати IP 27 Липня 2016 21:22
А де ж народні судді "ПС" та самооборона?
Пересічний Показати IP 27 Липня 2016 22:50
Ця схема рейдерського захвату стає все більш популярною, В Луцьку вже таке було не раз. Захистити орендаря нікому. Яка різниця скільки хто платить за оренду, договір є чинним і перешкоджати діяльності на підставі зміни власника ( навіть у незаконний спосіб) є злочином! В судах вирішуйте свої проблеми!!! А такі гастролі столичних гопників потрібно жорстко присікати! Та нажаль нама кому! Проблеми негрів шерифа не ідуть! Прокуратура, ДЕ ВИ? Де мер, де губернатор?
Ольга Показати IP 27 Липня 2016 23:23
Стаття про проблему бізнесмена, а в комментах про адвокатів..... цирк та й годі..... Чим більше про них пишуть, тим в них більше клієнтів....100% як припече треба буде до них звернутися..... бо наш народ каміння кидає на тих, що щось варті..... А кредити брати не треба було, а раз таке в державі сталося, то й держава мала б врегулювати ці процеси, а так люди осталися самі з цими проблемами на одинці.... а абнки що хотять те й роблять...
Лучанець Показати IP 27 Липня 2016 23:46
Укропи?
юга Показати IP 28 Липня 2016 12:09
Що таке рейдерське захоплення у кримінальному кодексі Україна, такої статті не має, є ст. 187 - розбійний напад і декілька частин. Чому там патрульна дітвора а не слідчо-оперативна група
Ні до юга Показати IP 28 Липня 2016 13:04
Є. Стаття 206-1 Захоплення будівлі, споруди чи іншого об’єкта підприємства, установи, організації); 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України
0710 Показати IP 28 Липня 2016 12:49
Я думаю, аби журналістка була симпатична, то пропустили б. Такі спортивні хлопці...
Власниця Показати IP 28 Липня 2016 12:52
Всім дякуємо за увагу! Це була перевірка партнерів та конкурентів, а також усіх оперативних органів і державних служб щодо реагування у надзвичайних ситуаціях. Просто тренінг.
Хохохо до Власниця Показати IP 28 Липня 2016 13:15
Це жарт,все дуже серйозно
бггг до Власниця Показати IP 28 Липня 2016 13:35
Ооо, і гроші знайшлись :)
Коментуючий до Власниця Показати IP 28 Липня 2016 13:40
І як враження?
Власниця до Коментуючий Показати IP 28 Липня 2016 14:23
Це був жарт, вищевказані особи не покинули територію підприємства
Місцевий Показати IP 29 Липня 2016 10:41
Це така влада В нормальній державі така охоронна фірма залишилась би за 20 хв ліцензіі з надання цих послуг враховуючи супротив державним правоохоронним органам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus