USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ЛПЕ просить у депутатів не застосовувати процедуру банкрутства

22 Травня 2015 13:03
Процедуру банкрутства Луцького підприємства електротранспорту розглядатиме Господарський суд Волинської області.

Питання про незастосування процедури банкрутства Луцького підприємства електротранспорту розглянули під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 22 травня.

Як повідомив керівник ЛПЕ Ігор Домбік, 14 травня Господарський суд Волинської області за заявою ПП «Багіра» порушив провадження у справі про банкрутство ЛПЕ. Наразі винесено ухвалу про прийняття заяви до розгляду під час засідання суду, що відбудеться 29 травня. Заборгованість комунального підприємства перед ПП «Багіра» становить понад 403 тисячі гривень (з них 377 тисяч – за надані послуги з охорони у 2005-12 роках).



Керівник ЛПЕ зазначив, що підприємство не може виплатити одразу усі борги, а вказану заборгованість планували погасити за кошти реалізації майна при передачі автобусів «Богдан-лізингу». Наразі на ЛПЕ немає заборгованості зі заробітної плати, а основні платежі надходять до бюджету, спрямовуються на виплату зарплати та підтримання у належному стані рухомого складу. Ігор Домбік зауважив, що підприємство не заперечувало проти того, щоб через виконавчу службу була можливість реалізувати частину майна, але продаж поки не проводили.

З його слів, судовий позов ПП «Багіра» став для ЛПЕ несподіванкою. Відтак, він просить обранців луцької громади, відповідно до чинного законодавства, ухвалити рішення про внесення ЛПЕ у перелік підприємств, що не підлягають розгляду справ про банкрутство. Він наголосив, що підприємство є соціально значущим та основним перевізником пасажирів у місті.

Член комісії Юрій Корольчук пропонував виділити кошти з міського бюджету на погашення вказаної заборгованості, але керівник ЛПЕ зазначив, що виділяти кошти під погашення боргів недоцільно, адже після отримання у власність 41 автобус «Богдан-лізингу», ЛПЕ зможе їх продати і таким чином розрахуватися із ПП «Багіра».

Члени комісії підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВОНО Показати IP 22 Травня 2015 13:40
хто реальний власник "Багіри"? назвіть його і все стане на свої місця
Лучанин Показати IP 22 Травня 2015 16:46
Що ви хочете з того ЛПЕ? Ви подивіться на нещасного директора - Бомж бомжем. А можливо він ще не відійшов після ...
Анонім до Лучанин Показати IP 24 Травня 2015 00:20
Навіщо Ви так? Не кожен взявся б за таке підприємство зараз, коли з нього вже нічого не вичавиш. Тому повагу викликає людина, яка не склала руки і пустила все на призволяще, а працює і щось робить... Мені зараз часто краще навіть тролейбусом проїхатись, тим більше за 1.25, і вони не скиглять про подорожчання і про "проклятих пільговиків", а намагаються втриматись на плаву.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus