USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині бракує коштів на зарплати держслужбовців

3 Жовтня 2016 12:22
У зв’язку з підняттям посадових окладів у бюджетних установах Волині існує проблема, пов’язана з нестачею коштів на виплату заробітних плат.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 3 жовтня.

Голова ОДА Володимир Гунчик відзначив, що в бюджетних установах є проблема, пов’язана з нестачею коштів на фінансування захищених статей, зокрема, заробітної плати та енергоносіїв. Ця проблема існує не лише на Волині, а й у всіх областях. В облдержадміністрації та райдержадміністраціях, зі слів Гунчика, провели 30% скорочення персоналу, але у зв’язку з підняттям посадових окладів виник дисбаланс. Так, нині в ОДА та РДА не виплачують премії та надбавки. Виплачують лише посадовий оклад, надбавку за вислугу років та надбавку за ранг.

Своєю чергою, директор департаменту фінансів Ігор Никитюк повідомив, що інформацію про незабезпечення фінансування з держбюджету заробітних плат направили в Міністерство фінансів та Кабмін. Загальна сума незабезпеченості по органах влади становить 25 мільйонів гривень, по обласному бюджету – 5 мільйонів гривень. Повідомляють про брак коштів і по установах, які фінансуються за рахунок медичної та освітньої субвенцій на суму приблизно 40 мільйонів гривень. Свого часу вели мову про перерозподіл субвенції через державний бюджет. Листи направили у міністерства освіти та охорони здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
ТАК Показати IP 3 Жовтня 2016 12:33
Неправда! Не виплачуються тільки премії. А ранг і вислугу не мають права не виплатити!
Волинянка Показати IP 3 Жовтня 2016 12:40
За який х-н їм платити що вони доброго зробили ці адмінівці це купка крис які довідку без конверту не дадуть без шоколадки в кабінет не приймуть а самому гунчику за деребан волинських коштів треба встановини таксу при входв в ода. Думаєте не платитиме, щоб зайти? 200% платитиме, відкатує більше з менших чинуш.
ЧП до Волинянка Показати IP 3 Жовтня 2016 13:57
Напиши кому давав, яку суму і де! Інакше ти тр*пло.
Хах Показати IP 3 Жовтня 2016 12:45
Цим дармоїдам взагалі не потрібно платити
АААА Показати IP 3 Жовтня 2016 13:12
На мінімалку, хай відчують як це виживати в сучасній країні....Ще б ВР на мінімалку - найбільші публічні ледацюги країни.
лучанка Показати IP 3 Жовтня 2016 13:32
То нехай їх скоротять наполовину.
поліщук Показати IP 3 Жовтня 2016 13:46
При мізері державної власності в економіці, така кількість держслужбовців НЕ ПОТРІБНА. Вивчайте матчастину.
ЧП Показати IP 3 Жовтня 2016 14:00
Волинянці. Напиши кому, де і скільки давала. Якщо не напишеш, то ти тр*пло.
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2016 14:13
Зробити тим хабарникам по 1000 гривень зарплату і вистачить ще всім луцьким пенсіонерам цілий рік виплачувати пенсіі, вони собі хабарами нагребли на 100 років вперед .
123 Показати IP 3 Жовтня 2016 14:29
Зараз получають зарплату по 4-7 тисяч і їм мало, ще премії хочуть, а де ж ваші рехформи, щось народ їх не бачить, тільки ціни одні ростуть. Їм всім треба дати мінімалку, як більшість людей получає.
321 до 123 Показати IP 3 Жовтня 2016 15:52
1. Більшість людей, які працюють, не отримує мінімалку. 2. Значна частина людей, які на папері отримують мінімалку, отримуєть трошки або не трошки більше. 3. Ще до минулого року чиновники в ода і рда отримували 2 тис.грн 3. Більшість чиновників не творять Реформ (з великої букви). Вони займаються обслуговуванням Вас як громадянина і реалізацією державної політики у різних сферах Вашого життя. 4. Якщо Ви хочете посадити на мінімалку усіх чиновників, памятайте, що чиновник не може займатись репетиторством, як вчитель, сумісництвом, працювати на 1,5-2 ставки, як лікар, і будь-якою іншою оплачуваною діяльністю.
до 123 до 123 Показати IP 3 Жовтня 2016 21:21
так отримують зарплату, та ще й крадуть подивіться, як наприклад лісова галузь форточка рулить, краде безбожно та ще й раків повинні привозити лісничі в хазяйство мисмливське притому лісник повинен їх ще й почистити. Колісник є з великої дороги злод., а цей перещиголяв всіх та ще й друг налькович підключився до цього. Вот вам влада.
до 321 Показати IP 3 Жовтня 2016 17:24
Повністю підтримую вас Зарплата в 2,5 або 3,5 тисяч не така вже й велика. Якщо немає вислуги. Адле громадяни хочуть отримувати субсидії, пільги на проїзд, субвенції на квартлату+телефони і ряд інших пільг.Прийміть 150 незадоволених людей протягом дня і подивитеся яку зарплату захочете мати. Дякувати плтрібно цим людям, що працюють на ваше благо і відповідно платити зарплату набагато більшу..
ЗИМА Показати IP 3 Жовтня 2016 19:03
У всіх наших бідах завжди винна влада, якщо ми будемо брати відповідальість на себе, можливо і жити стане краще. Ви хочете жити у країні, де високі зарплати і високий рівень соціального забезпечення, а державним службовцям платити 1000 грн.? Брєд... Сьогодні є держслужбовці, які отримують 1500 грн. - менше, ніж прибиральниці. А ДЛЯ ВСІХ НЕВДОВОЛЕНИХ РОБОТОЮ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ - зайдіть на сайт Нацагенства виберіть вакансію і гоу у державну службу, покажіть, як потрібно працювати ЗА 1500 ГРН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
до зими до ЗИМА Показати IP 3 Жовтня 2016 21:13
Ніхто не буде брати ваші косячества на себе, ви напартачили разом із гунчиком, вам і відповідати. Чому люди їдуть копати бурштин, красти ліс, а де заробити, де робочі місця а продавати на 20 мільйонів автобуси може влада, і хочете прядку. Ви влада самі себе заганяєте в тупик, такий робите собі рейтинг.
ЗИМА до до зими Показати IP 3 Жовтня 2016 22:16
Впевнена на 100%, що людина, яке це писала, ніякого відношення до державної служби не має і уявлення не має, що це взагалі таке. Нагадаю: державні службовці - це не тільки керівники, а й прості працівники. Скажіть, для прикладу, в який відділ адмністрації Ви заходили з хабарем, там же всі корупціонери? А про автобуси Ви дуже "обізнані". Повторю, вступайте на державну службу, покажіть КЛАССССС як потрібно працювати, покажіть нарешті свій патріотизм в конкретних справах.
Держслужба Показати IP 3 Жовтня 2016 19:38
Які "хабарі" може брати ІТ-шник держустанови? Зарплати дати йому мінімалку, хай виживає? То й буде таке ж електронне урядування, ЦНАПи і т.д.! Всі хочуть паспорт чи довідку, прописку "за день і без хабарів і черг", і інших благ, а як і ким робота того всього "електронного" забезпечена - розуміти не треба. Дармоїди, чинуші і сволот@, отак! Велкам, приходьте "дармоїдити" в будь-яку держустанову, бажано в район, і потім не скигліть тільки! А кадровик (конкурс тепер проводиться так, що "свого" не всунеш, якщо хто не знає), а простий головний спеціаліст в управлінні, котрий просто документи готує? За що мінімалка? За виконання роботи щоденне? А зарплати НЕМАЄ нормальної, є купа роботи, затримка тих "сліз" які замість зарплати є, і борги перед банком, за комуналку (і нікого не хвилює, що є борг по зарплаті, бачать тільки твій - ти не отримав грошей від ДЕРЖАВИ, на сплатив державі, на яку працюєш, винен ти, ухх, боржник клятий який...), доходить до тупої ситуації, коли пообідати/на цигарки грошей немає, і заборона страйкувати, щоб мовчав. Тут про підвищення зарплат волають "експерти" (котрі Закон України "Про державну службу" не читали, ну там щось чули певно, то хай "матчасть" вчать спочатку), про "4-7 тисяч отримують ті кровосісі", а 2,5 БРУДНИМИ (100 доларів брудними порівняно з 160 в 2013 "на руки" - 1280 грн.), а на руки 2 тис. (мінус премії, інтенсивність і т.д., а був ОКЛАД 1700 і до того + все вищеперелічене) - то нормально? Збільшилась зарплата "на руки" на яких 500-700 грн. Чи робота на державу має оплачуватися виключно мінімалкою, на стороні навіть маючи геть не корупційну посаду, ти заробляти не можеш, декларації тільки щороку подавай, а натомість хай тебе ще люмпени всі "чинушою" і "хабарником" називають ні за що, І про тому ще хтось говорить про "реформу" і "залучення високопрофесфійних фахівців до державної служби" А "як виживати" держслужбовці добре знають ще з часів Яника і Ющенка - і тоді зарплата була така, що хоч стій, хоч падай (а Юля, будучи прем'єром, ще й урізала додатково), порівняно з бізнесом. Даруйте за емоції, але просто дістало таке відношення! Ви спершу, панове хейтери, уясніть для себе, хто і чого може бути названий хабаринком і дармоїдом, а тоді патякайте!
Анонім до Держслужба Показати IP 6 Жовтня 2016 02:29
+
Joseph Snowden Показати IP 4 Жовтня 2016 11:11
Це ваш Гунчик так рулить . У їнших областях усе ОК.
Хаст Показати IP 4 Жовтня 2016 21:07
Так ідіть всі на державну службу ! Слабо ? Попробуйте того даровного хліба. Може вдавитесь а може і проблюєтесь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus