USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Облспоживспілка: бачення мера щодо «посередника, який заробляє мільйони»

17 Лютого 2015 18:52
Депутати Луцької міської ради хочуть «забрати» ринки від рук посередника - Волинської обласної спілки споживчих товариств. Зі слів обранців громади, мільйони не йдуть у бюджет міста, а в кишені приватних структур.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 17-го лютого.

Коли Луцький міський голова Микола Романюк звітував про роботу виконавчих органів у 2014-му році, то член комісії, учасник депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук запитав мера, яка в того позиція щодо діяльності облспоживспілки:

«Ми говорили за облспоживспілку. Я вивчав досвід інших міст й бачу, цей орган непотрібен, бо він працює як посередник між міськрадою і підприємцями, на цьому заробляючи мільйони гривень. Як Ви ставитеся до цього питання? Треба створити комунальний заклад, який займатиметься ринками чи хай земля і надалі лишається у їхній оренді? Які заходи Ви плануєте вживати, щоб ці мільйони витрачали на розвиток міста, бо облспоживспілка ходить, залякує людей?»

З цього приводу Луцький міський голова запевнив, що він не проти нової комунальної структури, втім, свого бачення не вказав, а попрохав вносити пропозиції.

«Я не маю нічого проти комунальних підприємств, які б займалися ринками. Наголошу, що я не хочу захищати облспоживспілку. Втім, те, що стосується, як називають «Варшавського» ринку, то там є і інші підприємці, ніж облспоживспілка, треба, щоб підхід був один для всіх. По доходах, то цифри можна називати різні, але за землю ніхто б більше не платив. Я не знаю, хто за що кому платить. Пропонуйте інструменти, виходи, варіанти», - відповів Микола Романюк.

Зауважимо, що депутати не хочуть поновлювати договір оренди й обслуговування двох земельних ділянок з облспоживспілкою щодо «Центрального» ринку. Загальна площа території - майже три гектари.

Нагадаємо, торік депутати Луцькради прийняли рішення про розірвання договору з орендарем – облспоживспілкою щодо «Завокзального» ринку. Втім під час сесійного засідання прийшли з мітингами люди й «змусили» обранців громади скасувати своє рішення, щоб облспоживспілка й надалі керувала ринком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
балакун Показати IP 17 Лютого 2015 19:10
Переєреструють на сина чи його дружбана і будуть собі в кишеню мільйони класти. До громади ці гроші все одно не дійдуть(
Роман Показати IP 17 Лютого 2015 19:16
Романюк на прощання хоче урвати ще один клапоть!
Noname Показати IP 17 Лютого 2015 20:43
А розірвати договори оренди з Токарським ("Скорпіон-Плюс") і Герасимовичем ("Агросервіс") ці депутати не хочуть? Адже саме "завдяки" даним ринкам, що розташовані вздовж вулиць Глушець та Замкова, вулиці засрані донєльзя! МАФи розташовані на тротуарах, торгові столи і ящики, ваги - на тротуарах! Люди ходять практично "під колесами", а міська рада шукає метр ширини дороги, щоб міг паркуватися транспорт. Наразі багато хто навіть з підприємців кидає машини де попало, в тому числі на Замковій площі. Перемістивши цих 30-60 робочих місць до Пахолка (100 метрів!), та ще прибрати котів і собак, які годують Дану, можна було б окультурити вигляд ринку з вулиці Глушець та забезпечити вільний проїзд до Замку.
Цифри Показати IP 17 Лютого 2015 20:52
Площа Центрального ринку - 3 гектари, робочих місць - понад 2000. Звідси випливає, що в середньому один підприємець сплачує за 15 метрів квадратних землі, а не за три метри квадратних. Таким чином, метр квадратний території обходиться підприємцю не 60 гривень, а 12. Сюди входять і проїзди, і проходи, і земля під контейнером.
Григорій Показати IP 17 Лютого 2015 23:01
"Втім, те, що стосується, як називають «Варшавського» ринку, то там є і інші підприємці, ніж облспоживспілка, треба, щоб підхід був один для всіх" - тільки так. Створити комунальне підприємство! Посередників - аферистів - век! В бюджеті появляться кошти.
Ковельчанин Показати IP 18 Лютого 2015 00:38
Облспоживспілка була і залишається непотрібною, паразитуючою ланкою, яка останніми силами чіпляється за будь - що, аби дармоїди, які там сидять й далі жирували. Раніше вони обдирали споживчі товариства, продавали за взятки кооперативне майно, в результаті зруйнували всю систему кооперації нанівець. Зараз вже смокчуть державні кошти, бо витрати в цій структурі поглинають всі доходи, з яких мали б сплачуватися податки. І така ситуація по всій області. В Ковелі також пора землю вилучити в цих дармоїдів.
Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 08:21
А найбільший жирний кіт у Ратному - пан Бухонюк і родина! Той все до рук прибрав! І при всіх майданах та люстраторах йому нічого боятися. Купить усіх! Оптом!!(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus