USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поліція обшукала штаб-квартиру кандидата в президенти Франції

21 Лютого 2017 08:15
Французька поліція провела обшуки в штаб-квартирі ультраправої партії "Національний фронт", яку очолює кандидат в президенти країни Марін Ле Пен.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на французьке видання BFMTV.

Обшуки стосуються справи про фінансові зловживання Ле Пен. Зокрема, у справі щодо фіктивного працевлаштування помічників голови партії Марін Ле Пен у Європарламенті.

Раніше стало відомо, що Європейське бюро з боротьби з шахрайством (OLAF) з'ясувало, що голова партійного кабінету Ле Пен Катрін Грізе і охоронець Тьєрі Леж’є були фіктивно найняті як працівники європарламентаря.

За час такої "роботи" Європарламент їм заплатив майже 250 тисяч євро.

Напередодні сотні французів вийшли на вулиці Парижа, протестуючи проти кандидатів в президенти, навколо яких розгорілись корупційні скандали.

Нагадаємо, вибори президента Франції відбудуться навесні 2017 року. Якщо жоден із кандидатів не отримає більшості у першому турі 23 квітня, то двоє його лідерів змагатимуться за президентське крісло у другому турі, який відбудеться 7 травня.

Наразі визначено чотирьох фаворитів гонок — глава партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, екс-міністр економіки Франції, незалежний кандидат Еммануель Макрон, екс-прем'єр-міністр, республіканець Франсуа Фійон та представник Соціалістичної партії Бенуа Амон.

Як повідомлялося, на початку 2017 року Марін Ле Пен назвала антиросійські санкції «абсолютно безглуздими». В разі своєї перемоги на виборах глави держави Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною Росії, оскільки не вважає анексію Криму Росією незаконною.

Варто додати, серед пунктів передвиборчої програми Ле Пен міститься можливість проведення референдуму щодо виходу Франції з ЄС, якщо той не погодиться відмовитись від євро як загальної валюти, а також вихід із зони євро і запровадження більш високих податків для іноземних робітників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus