USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку хочуть, щоб пільговики їздили за 50 копійок

16 Березня 2016 13:34
Для вирішення питання обліку пасажирів електротранспорту у Луцьку пропонували замість електронного квитка встановити вартість проїзду на рівні 50 копійок для всіх пільговиків.

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності КП «Луцьке підприємство електротранспорту» 16 березня.

Член комісії Костянтин Петрочук поцікавився у виконувача обов’язків директора ЛПЕ Ігоря Грицюка, чи проводили розрахунки вартості автоматизації процесу оплати за проїзд у тролейбусах.

Зі слів керівника підприємства, планово-економічний відділ займається поетапною розробкою програми щодо електронної оплати. Можливо, розпочати процес вдасться вже у першому півріччі цього року. До кінця року хочуть обліковувати не лише пасажирів, які сплачують за проїзд, а й пільговиків. Йдеться про випуск спеціальних карток. До прикладу, у Тернополі подібну програму напрацювали раніше – 7 років тому на це витратили понад мільйон гривень.
Своєю чергою, член комісії Олександр Козлюк зауважив, що це викликатиме обурення приїжджих пільговиків, які не матимуть умовної «картки лучанина». Таким чином, виникає порушення їхніх конституційних прав. Отже, він рекомендував розглянути питання встановлення мінімальної плати за проїзд для пільгових категорій громадян (50 копійок для всіх пільговиків).

Член комісії Тарас Шляхтич зазначив, що це також порушуватиме конституційні права громадян. Олександр Козлюк визнав, що йдеться про мінімальне порушення прав. На його думку, звісно, питання з адресною допомогою пільговикам вирішило б проблему, але поки пропозиція щодо мінімальної плати за проїзд для пільгової категорії є найбільш оптимальною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
пенсіонер Показати IP 16 Березня 2016 13:44
На це їм не дає ніхто права.Це потрібно вирішити на рівні держави. А не на рівні наших чинуш.А чого вони їздять можновладці, мільйонери на державнх машинах? Їм можна.Чого прокуратура, податки , міліція і тд. їздять в траліках безоплатно.Чого?А ми жебраки,відпрацювавши по 50 років. Хай буде так, але ветеранам праці зробіть безоплатний проїзд.У кожного такого пенсіонера є посвідченнЯ ветеран праці,їх багато фальшивих не видали,бо треба мати 40 років стажу.А зараз у нас на одного пенсіонера 10 фальшивих виданих квитків-це я пересвідчився на собі.Тільки вони видають за гроші паперові, як ветеранам праці.
сава Показати IP 16 Березня 2016 13:52
як їздили, так і буудемо їздити, Конституцію ніхто не відміняв
петя Показати IP 16 Березня 2016 13:55
це жахіття!!!!!!!!!!!!!депутатм в усьому пільги зарплати які а люди виживайте. коли вже усі люди вийдуть і запитають у влади як нам жити???
Анонім Показати IP 16 Березня 2016 14:07
От якби "мінімально порушити" права Тараса Шляхтича, до речі, юриста за фахом? Тарас - міняй траву і кидай пити, бо недовго Тобі бути депутатом.
Людмила до Анонім Показати IP 16 Березня 2016 14:11
Пенсії у чорнобильців,афганців великі. Зробіть хоча б в часи пік. Першокласник платить гривню не отримуючи нічого. Врятуйте єдиний державний транспорт.
Луцьк до Анонім Показати IP 16 Березня 2016 14:19
Про "мінімальне порушення" сказав Козлюк, а не Шляхтич, читайте уважніше
Луц Показати IP 16 Березня 2016 14:08
Я пільговик і я буду платити 50 коп.
Людмила Показати IP 16 Березня 2016 14:09
Правильно.Пенсії у чорнобильців,афганців великі. Зробіть хоча б в часи пік. Першокласники платять по гривні і не працюють. Врятуйте державний транспорт
Лучанка Показати IP 16 Березня 2016 14:09
Нарешті ,якесь мудре рішення визріло в ваших головах! А то школярі хай платять по 1грн,за квиток/цікаво де їм брати гроші????/,а всі пільговики /маючи пенсію чи допомоги/хай катаються безкоштовно. Бажаю вам , хоч одну мудру задумку, втілити в життя!!!!!!!!!!!
маха Показати IP 16 Березня 2016 14:47
сьогодні в час пік пенсіонерка років 70 з двома торбами сідала в тролейбус які реально підняти неможливо.
Анонім до маха Показати IP 16 Березня 2016 20:11
коментар було видалено
Просто мама Показати IP 16 Березня 2016 14:58
Я за адресну допомогу. Хай платять усі. Хоче зекономити копійку, не буде кататись без потреби. В селі який би ти старий та немічний не був, ніхто пенсіонерів не возить від стовба до стовба, ходять пішки і працюють важко. А міські розпаніли.
ольга Показати IP 16 Березня 2016 15:05
Кондуктор працює на себе, повторно продаючи квитки, потім же волає, що немає зарплати!!!Страйк, мер відразу збільшує плату за проїзд, стандартний сценарій!!!Але винні пенсіонери, доживете, якщо повезе, попробуєте кататися.Запевняю, позитиву вам не добавиться!!!!!
луцьк Показати IP 16 Березня 2016 15:35
всі пенціонери повинні платити як школярі 1 грн і крапка...хто за, голосуємо ?
до луцька до луцьк Показати IP 16 Березня 2016 16:47
А,як же ти рівняєш всіх пенсіонерів.Коли в одних пенсія 5 тисяч, а в інших тисяча. От тобі і всі.А в суддів і вся їх братія по 10 тисяч.Як язик повертається таке казати. А групники працюють на роботі і пенсію одержують, а псіхи по дві пенсії мають.
Народна довіра Показати IP 16 Березня 2016 17:44
Хороша тенденція в державі всі питання вирішувати за рахунок простих людей .Я пенсіонер -мені нє потрібні пільгі -ДАЙТЕ МЕНІ НОРМАЛЬНУ ПЕНСЮ !
стефко Показати IP 16 Березня 2016 17:54
Розумне і правильне рішення депутатів!!!
Марко Показати IP 17 Березня 2016 12:18
Це правильно пенсіонери зловживають своїми правами, через деяких з них ми подорожуємо у смердючих тролейбусах з їх смердючими сумками, ще раз наголошую через деяких. Підвищення плати зможе частково вирішити дану проблему, така практика часткової оплати проїзду пільговиками є в багатьох містах України. Крім того за рахунок часткової оплати можна втримати вартість проїзду на сьогоднішньому рівні. ПІДТРИМУЮ!!!
ВОВК Показати IP 17 Березня 2016 17:54
ці шмаровози ідеально підходять для старих шкарбунів. Хоч не будуть пхатися в маршрутки. А то зранку наїдяться цибулі з салом і гадять в маршрутках. Ще й лантухи з непотрібом смердячим везуть..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus