USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Податки з перукарів та репетиторів ітимуть в місцеву казну

15 Серпня 2016 14:24
Міністерство фінансів хоче ввести податки для самозайнятих українців. Таку пропозицію внесли у проект податкової реформи. Так, згідно із нововведеннями, влада на місцях самостійно обиратиме список професій із запропонованих, податок на індивідуальну діяльність яких йтиме до районної казни.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 15 серпня, розповів заступник директора департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Володимир Селедець.

«В Україні - нова система оподаткування доходів фізичних осіб, зокрема відбулось так зване впровадження індивідуальної діяльності. Ці зміни стосуються роздрібної торгівлі, традиційних народних промислів і обслуговування населення. Відтепер ставка оподаткування становитиме 10% від заробітної плати в місяць», - зазначив Селедець.

До слова, поки що нововведення залишається на рівні проекту внесення змін до податкового кодексу.

«Цей вид діяльності (індивідуальна підприємницька діяльність, - ВН) приймуть згідно із пропонованими пропозиціями за рішеннями місцевої ради кожного регіону. На власній сесії представники цих рад затвердять перелік категорій, податок від діяльності яких надходитиме до місцевого бюджету. Усе це можна обговорити на сайті Мінфіну», - резюмував головний фінансист ОДА.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що до списку професій, які підпадають під оподаткування, увійшли шевці, торговці, майстри з ремонту, перукарі, репетитори, косметологи, майстри з манікюру та ті, хто доглядає за хворими. Потрапили до переліку прибиральники та майстри хенд-мейду, що продають свої вироби в Інтернеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ТАРАС Показати IP 15 Серпня 2016 14:45
Тянуть з бідних. А багачі роживаються за рахунок тих хто сам вироби робить і так далі. Зараз і послуги перукарень збільшаться
З до ТАРАС Показати IP 15 Серпня 2016 15:41
яких на *ер бідних? та перукарі деруть зараз безбожно, а клієнтів вистачає.
127 до З Показати IP 15 Серпня 2016 22:48
Жаба давить?
З до 127 Показати IP 16 Серпня 2016 14:25
ні, хочу стригтись по адекватних цінах, а не драконівських, бо чолку підстригти це дві хвилини роботи, а коштує 20 грн, вже по готовій стрижці кінчики підстригти - це хвилин 15, а коштує 100грн і це рядова перукарня, а не салон якийсь.
седж Показати IP 15 Серпня 2016 15:37
а з браттів-олігархів не пробували податки ввести? а то додумались з кого ще здирати. тут люди виживають як можуть, а Гройсман і його коаліція їх обдирає.
Катя Показати IP 15 Серпня 2016 16:41
А чого селюки не платять.Мають по 70 свиней, курей,по 10 корів і т.д.На базарі продають мясо,яйця по 100 і 20 грн.Очі вилазять на лоб,як запитаєш за ціни.Ми працюємо на заводах, я працюю на німецькому заводі важко,руки відвалюють за день,плачу 2000 податку з 5 тисяч з-ти.А вони продають і ні копійки.Чого я рлачу їм на пенсіюякщо доживу,то в них буде більша,як в мене.Бо неробам піднімають мінімальну, а людям,які платили і платять подки ні.А комбайни, трактори,які цвни деруть за сотку.Ніхто їх не перевіряє,не працюють і не хочуть працювати селюки,дома працюють самі на себе.,а пенсію дпвай їм за що?
Анатолій до Катя Показати IP 16 Серпня 2016 11:46
Катя, я так розумію, що про життя в селі ви нічого не знаєте. І для вас напевно хліб на дереві росте. Хотів би я побачити як ви проживете хоча б 3 дні в селі. Коли встаєш в 5 год. ранку і йдеш на город, і горбатишся там до ночі. І думаєш де взяти гроші, щоб зібрати дітей в школу (про себе вже не думаєш). І тоді береш сумки і складаєш те, що виростив і їдеш на базар. А заробітки там копійки. Тому що крім важкої праці, в землю потрібно вкладати гроші. А може ви ще й не знаєте звідки беруться яйця і м'ясо? То я вам скажу: потрібно купити теля, порося, курча і виростити їх. І щоб ви розуміли, пенсію селяни-пенсіонери заробили собі важкою працею. Якби не вони, то вам би прийшлося їсти свою пластмасу і запивати її водою з під крана.
Лучанка до Анатолій Показати IP 16 Серпня 2016 17:26
Шановний, добре там - де нас не має. Важко працюють всі. Тому і податки повинні платити всі. Школи, садочки і т.д За що мають існувати? Кожен своє повинен сплатити хоч ти перукар, хоч на заводі працюєш , хоч в селі, хоч заводом керуєш-- тоді буде порядок.
Луц Показати IP 15 Серпня 2016 16:58
Ходив не давно в перукарню, 40грн. під Польку!!! Більш не піду, в баті машинка є!!!
До Каті Показати IP 15 Серпня 2016 18:37
Шановна Катю вас же ніхто не заставляє в тих селюків купувати за такими цінами. Вперед в магазин і там купуйте дешевше. А, якщо ви вважаєте що в селі так легко живеться кидайте нафіг завод, на якому у вас руки-ноги відвалюються, продавайте квартиру в місті і вперед в село. Будете тримати по 70 свиней, курей, 10 корів і станете мільйонеркою, бо ж будете продавати на базарі м'ясо, яйця, молоко по небачено високих цінах. І пенсію будете, як і інші "нероби" отримувати за просто так. Тільки щось мені здається що ви й тижня там не протримаєтесь, а швиденько зберете свої манатки і назад в місто прибіжите плакати як вам важко на німецькому заводі на пенсію селюкам заробляти.
люся Показати IP 16 Серпня 2016 10:52
Податки повинні платити всі і крапка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus