USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Волинським паломникам не дозволили безкоштовно помолитися в Лаврі

21 Жовтня 2015 22:00
Щоб приклонитись до Святині, потрібно заплатити гроші. З цим сумним фактом зіткнулися паломники з Волині, які приїхали помолитися у священні місця в Києві. Сумно, кажуть вони, що Божий храм перетворили на місце заробітку і заманюють туди звичайних туристів, а не людей, які йдуть молитися. Найбільше розчарування паломники отримали у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, куди їх не пустили помолитися і відправили купувати квитки.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла одна з паломниць, наша читачка Валентина, скориствшись рубрикою «Повідом новину».

Публікуємо текст її повідомлення без змін:

«Реве та стогне Дніпр широкий Сердитий вітер завива Додолу верби гне високі Горами хвилю підійма…»

Правдиво писав український поет та художник Т. Г. Шевченко. Хто побував в Києві і не оминув Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, той одразу пригадав вірш Шевченка. Так, це дійсно так. Дніпро «стогне» від несправедливості. Вітер підіймає горами хвилю від жалю,смутку і сліз. І «спокійним» стане Дніпро тоді, коли у нас, на Богом береженій українській землі не стане керувати московсько-кремлівська загарбницька орда. Нас, вороги принизили так, що ми, українці, не заплативши їм, не можемо приклонитись до Святині на нашій землі.

Паломницька група з Волині приїхала в Київ, щоб побувати в монастирях та храмах і звичайно не оминула Києво-Печерську Лавру. Були на літургії в храмі над дальними і ближніми печерами, приклонились до святих мощів. Відвідали храм «Живоносний Істочнік».

В храмах подавали записки за здоров’я та упокій родичів та близьких, хоча нас одразу запитали якого ми патріархату, на що ми, з гордістю відповіли, що ми є українці і Київського патріархату, і люди перед Богом всі рівні.

Поставили свічечки. Записки в храмі наші відложили, на нас подивилися дуже ворожим поглядом. Ми їм на це відповіли, коли не прочитає священик записок, тоді їх прочитає сам Господь, і СПАСИ ВАС ГОСПОДИ, з великим болем і тугою в серці ми вийшли із храму.

Але це ще не все. Саме страшне було, коли ми підходили до головної святині Лаври «Свято-Успенського Собору». Нас зустрів охоронець і запитав про «білєти за 15 рублєй».

Паломники не зрозуміли і ще раз йому повторили, що вони ідуть до собору помолитися, поставити свічечки і приклонитися до святинь. І знову отримали відповідь, щоб купили «білєта за 15 рублєй». Християни були в шоковому стані. Перед нашою групою ішла старенька бабуся з паличкою, її також не пустили, тому що вона не мала «білєта за 15 рублєй». Вийшовши з Лаври, у нас паломників, була велика туга на серці, смуток і жаль у душі, сльози на очах. Ми плакали від того, що в нас на Україні роблять бізнес на Святині, оскверняють її.

Хто читає біблію, той знає, що Матір Божа говорить, щоб до неї пускали всіх, бо це є - Мій Дім,і Дім Мого Сина і Отця. Україно! Мила, люба, благословенна Богом, чому ти така нещасна? Доки тобою будуть керувати вороги? Коли ти скинеш ворожі кайдани? І так із сльозами на очах ми вийшли із Лаври», - написала паломниця.

Перейшовши через дорогу, заходимо у Феодосіївський чоловічий монастир. Ченці нас запитали, чому у нас заплакані очі, і ми їм все розповіли, і отримали відповідь, що вони не знають що роблять, і щоб ми їм простили. В монастирі ми подали записочки за здоров’я і за упокій. Відслужили нам невеличкий молебень за здоров’я, окропили нас свяченою водичкою, здійснили нам миропомазання. І тоді паломники відчули в душі такий спокій, і Велику Божу Благодать. В соборах і храмах Київського патріархату на літургії ми постійно чули благання священика і людей до Бога за Україну, її народ, військо.

В Лаврі ж моляться за Кирила і Онуфрія. За Кирила, який благословляє братовбивчу загарбницьку війну, який благословляв снайперів вбивати Небесну Сотню, і ні словом не згадують про Україну і її український народ, на землі якого стоїть ця святиня, і чиїми руками вона була побудована.

УКРАЇНО-НЕНЬКО, рідна, люба із твоїм Днем Народження 24 серпня 1991 року,ти, найперше почала боротися за відкриття храмів, соборів, монастирів. І тепер тобі віддячують в храмах Московського патріархату(тепер вони себе називають дуже хитро, просто українська православна церква) молячись за окупантів, і за того, хто їх благословляє на війну. Український народе, будьмо патріотами своєї землі і повірте знову словам Т.Г.Шевченка ….. І на оновленій землі Врага не буде супостата, А буде син, і буде мати, І будуть люди на землі… СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
Схаменіться священни Показати IP 21 Жовтня 2015 22:16
Щиро помоліться вдома , чи в дорозі чи в полі і Бог вашу молитву почує . Це вже бізнес зробили в Храмах України. Віра в Бога спасе людську душу. Українці побудували Храми за свої кошти, а тепер не можуть до нього без плати зайти . Маємо гроші , можемо зайти в Храм, а не маємо тоді , ані кроку в Храм Божий.
Анонім до Схаменіться священни Показати IP 21 Жовтня 2015 22:37
Вспомни, как Христос относился к храмам, и что он говорил по этому поводу, тогда и поймешь, соблюдают ли ВСЕ церковники божьи заповеди.
За вільний доступ Ві до Схаменіться священни Показати IP 18 Січня 2016 19:56
Уважаемые верующие, граждане и посетители Лавры! Обратите внимание что Вас никто не имеет права задерживать и требовать деньги за вход в Лавру, тем более если вы идете в храм, а не в музей! Если с вас несмотря на отказ платить вымогают деньги, вызывайте милицию собирайтесь в групы и фиксируйте на фото и видео не законные действия этих сатанистов самозванцев окупировавших входы в Святыню! Много отзывов на эту тему уже написано и меры не принимаются! Защитим наше Право на посещение Святыни! Фиксируйте не законные действия, записывайте и фотографируйте этих псов и упырей ежедневно оскорбляющих чувства верующих! Есть для них за это и как для вымогателей и за захват Святыни статья в уголовном кодексе ст 179 и другие!
Петя Показати IP 21 Жовтня 2015 22:35
При чому тут УПЦ? Навіщо розпалювати розбрат ще більше? Верхня лавра це державний заповідник, і всі питання до мінкульту України.
до Петя до Петя Показати IP 21 Жовтня 2015 23:40
При чому тут Мінкульт !!!!!!!!! Там фашики з РПЦ бал правлять ! Отецю ЛЄБЄДЮ на віллу заробляють !
Вася до до Петя Показати IP 24 Жовтня 2016 22:07
ти прид*рок. сам піди на Верхню Лавру і з'ясуй, хто там квитки продає. і дізнаєшся своїм тупим мозком, що це робить Музей заповідник! А автор цієї статейки просто провакатор! І сам ти фашик!
Дончанин Показати IP 21 Жовтня 2015 22:35
Еще с советских времен Киевско Печерская Лавра является государственным музеем, а вход на ее территорию - платным. Иными словами, в данном случае - все претензии к государству, а не к монахам этой Лавры, зарабатывающим деньги не только для себя, но и для государства.
православна Показати IP 21 Жовтня 2015 22:38
якщо у вас просили квитки, то справа не у священиках, а державі, яка перетворила Лавру на спосіб заробляння грошей. Я була 3 місяці тому там, ніяких подібних казусів не було. Квитки потрібні тільки тим групам людей, які замовляють екскурсію.
Некст Показати IP 21 Жовтня 2015 22:39
На кожній літургіі в усіх храмах УПЦ звучить молитва про владу і військо нашоі держави.
Християнин до Некст Показати IP 23 Листопада 2015 20:18
А КІРІЛ, для України хто????????чи для українців!!! Живуть в Україні, а моляться на москалів. Наше військо воює проти загарбницького московського, А московське благословляє Кіріл, Путін та ін... Отже УКРАЇНЦІ розберіться в собі...
Сергій Показати IP 21 Жовтня 2015 22:46
До Бога приходять одинокі подорожуючі, а не екскурсії з гідом... Моліться вдома, бо в тих церквах Бога нема...
Валентина до Сергій Показати IP 22 Жовтня 2015 07:52
В нас була суто паломницька поїздка а не екскурсія з гідом
Петро до Валентина Показати IP 24 Жовтня 2016 22:10
Ось Ви написали все це. Ви зробили провакация! Зателефонуйте в музей заповденік і здадайте питання, хто продає квитки в лавру! зроби ті це заради Бога і своєї совісті! якщо вона у вас ще залишилося! Ви позорище чесного українського народу! Ганьба!
Перехожий Показати IP 21 Жовтня 2015 22:57
А нічого, що верхня Лавра є держ.заповідником і Церкві не належить? Дл чого поширювати цей брєд? Ви розберіться для початку, що і до чого, а тоді пишіть "з болем в серці".
Анонім до Перехожий Показати IP 22 Жовтня 2015 11:11
В церкву від УПЦ вхід від ботанічного саду
Іван Показати IP 21 Жовтня 2015 23:21
На стакож не пустили у верхню лавру--бо ми не мали квитків--але ми пройшли на інші ворота-не як екскурсяі -а як богомольці. Можливо Ви не були богомольцями???
пп до Іван Показати IP 22 Жовтня 2015 12:31
відкрию вам великий сікрєт. вони там і не були.
а ви не знали Показати IP 21 Жовтня 2015 23:25
що???? : основні тези будь-якої релігіїї засновані на принципі - всі люди браття люблю з них брать я!!! це святіше будь-яких канонів !
Віруюча Показати IP 22 Жовтня 2015 00:20
Не тільки у вас очі заплакані... Так через "перемогу" гідності зараз мусим все втридорога купувати що й на церкву 15 гр не вистачає. Доборолись. А все московські попи винні... Залізна логіка.
зневірений до Віруюча Показати IP 22 Жовтня 2015 06:13
Винні не московські попи, бо вони в москві, а винні наші попи іуди і запроданці, бо настоятелем Київської Лаври є монах Павло, виходець з Волині.
А Показати IP 22 Жовтня 2015 00:45
Можна її почуття зрозуміти. Але в їхньому КП ніхто теж за дарма не молиться. Одного разу священник обурений тим скільки клали люди так на проповіді і сказав: вам що такі копійки на роботі платять? Працюєм працюєм а з чим йдем до Бога... Не треба вигоражувати який патріархат скрізь те саме. Де ви шо за дарма зараз матимете?
Мері Показати IP 22 Жовтня 2015 02:54
Священики в соборах московського патріархату , геть сходять з розуму. Ними правлять гроші ,ніякоі поваги до людей. Кароче поклоники сатани.
Кріс Показати IP 22 Жовтня 2015 08:11
коментар було видалено
Гриць Показати IP 22 Жовтня 2015 09:04
Пані дописувачко, а соборі в Луцьку у владика Михайла (дивує, що його називають Михаїлом - хіба ж це по українськи?!) все безкоштовтовно, проведіть розслідування і озвучте ціни на погребіння, хрещення, вінчання! Дізнаєтесь багато цікавого, все вимірюватиметься сотнями гривень. Такщо не шукайте чиїсь скалки, забуваючи що є свої колоди. А щодо Києва, то всі прекрасно знають що це заповідник, і гроші вимагає він (держава). Щоб зайти в лавру є декілька інших воріт, і там нема жодних проблем........ НЕ СІЙТЕ ВОРОЖНЕЧУ!!
Лучанка до Гриць Показати IP 22 Жовтня 2015 09:37
Мова йшла за оплату входу конкретно в Свято-Успенський собор, а не на територію Лаври. Всі обряди по всіх церквах завжди були платними.
Олексiй до Лучанка Показати IP 22 Жовтня 2015 20:31
Вход в Свято-Успенский собор всегда был бесплатный, государство берет плату на территорию Верхней Лавры, где находится Великая церковь Лавры-Свято-Успенский собор
Лучанка до Гриць Показати IP 22 Жовтня 2015 09:40
Згідна на 1000%
Олександр Показати IP 22 Жовтня 2015 09:58
Люди, на холєри цей бздьож??? Розберіться спершу. Свято-Успенський собор лаврі не належить - це частина державного заповідника. І гроші беруще саме цей музей. А ОТЖЕ - ДЕРЖАВА. Може хтось уже й писав про це, читати ліньки. Просто так комусь хочеться лобами людей зіштовхувати... Так усім хочеться, щоб поскоріше розпочалася справжня війна...
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2015 10:12
Щирі паломники якщо ви українці то в церкві немає національності.Я дуже часто буваю у Лаврі і ніяких грошей не плачу,і дитина моя вінчалася у Лаврі і не платили захмарних грошей.Ви хочете засуджувати священство,хочете подати записки,щоб "московські попи"молилися за вас.Ви хочете відвідувати святині які були ще не при Україні,а при Русі.Ми уже дійшли до такого,щоб керувати і монашеством,і Лаврою зупиніться люди прошу Вас зупиніться.Кожна віруюча людина повинна почати із себе.Повірте більшого гріха,як сам собі зробиш ніхто Вам не зробить.На мою думку Ви не молитися поїхали,а і там чужі гріхи позбирати.Такий хріх як розкол і кров'ю не змиється.І хочу Вам сказати,що наші паломники в літку об'їхали 30 монастирів по Росії (Дівєєво,Оптина Пустинь,Ксєнія Блаження) і багато інших.І ніхто їх не гнав,що вони українці.В шамордіно двох-годинна молитва за спокій на Україні.
Лучанка до Анонім Показати IP 22 Жовтня 2015 11:48
Національність в храмах робить московський патріархат Для них в храмах тільки Кирило Онуфрій Україна Їм не потрібна І Свято-Успенський собор це не музей а ХРАМ І ми є українці на нашій землі
пп до Лучанка Показати IP 22 Жовтня 2015 12:32
Свято-Успенський собор - частина заповідника, і лаврські весь час гризуться за ці побори з державою. Вчіть матчастину. Не можна бути такими т*пими.
Богдан Показати IP 22 Жовтня 2015 12:32
Годі вже брехати. Вхід у собор вільний, гроші бере тільки державний музей за Верхню Лавру. Якщо хотіли помолитися, треба було зайти знизу безкоштовно.
Андрей Киевский Показати IP 22 Жовтня 2015 16:27
Чисто д*билка или провокаторша. Сколько помню, всегда пропускали, если говоришь, что в храм, но если требуют, то все вопросы к меру-боксёру, ведь это территория гос. Заповединка Киево-Печерская Лавра и надо покупать билеты за вход на территорию. А почему она с тугой в сердце не пошла в католический храм креститься справа на лево или в мусульманский (там её особенно ждут)?
Ольга м.Ківерці до Андрей Киевский Показати IP 22 Жовтня 2015 23:13
Із статті Валентини видно,що служби в церкві не розуміє,біблії в руки не бере.В кожному храмі обовязково виголошуються октинії за державу,її правителів,за всіх православних християн. Головна наша проблема сьогодні,саме наша( у Бога нема ні київських ні московських),що ми забули головну заповідь Ісуса Христа-любов до Бога і ближньго.Щоб написати цю статтю не обовязково було їхати до Києва,а сходити в храм Княгині Ольги в Ківерцях,там все безплатно?
Колишній послушник Показати IP 7 Листопада 2015 19:20
Т.зв. Верхня Лавра, там де Успенкький собор та Трапезний храм, це територія державного заповідника, тому гроші там бере держава, а не УПЦ МП. Але гроші не беруть тоді, коли у храмах йде служба. Тому пані Валентині та сайту ВН перед тим як постити новину потрібно було б хоч трохи розібратись у питанні. А щодо записок, то вони просто виконують канони церкви, які кажуть, що церква молиться лише за своїх членів, і не молиться за тих хто від неї відійшов. Тому ви ж самі, УПЦ КП, не будете молитись за греко-католиків і точно так само відкладете їхні записки. Давайте говорити правду.
Пан Иван Показати IP 24 Жовтня 2016 22:13
автору цієї статті залучити за наклеп в суд! щоб знала тварюка як розпалювати ворожнечу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus