USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як компанія волинського нардепа нажилася на скрапленому газі

26 Грудня 2014 12:30
Прокуратура міста Києва на початку грудня повідомила про затримання голови публічного акціонерного товариства «Укргазвидобування» і оголосила у розшук його помічника. Це допомогло «Слідству. Інфо» скласти останні шматочки пазлу і зрозуміти, як наші чиновники допомагають обдирати українських автомобілістів, що заправляються скрапленим газом.

Про вигідну співпрацю «Укргазвидобування» та компанії «ВОГ» з орбіти нардепа Ігоря Єремеєва йдеться у сюжеті Громадського.tv.



«Укргазвидобування» є найбільшою газодобувною компанією в Україні.Саме це підприємство та корупційний талант свого часу допомогли феномену українського бізнесу Сергію Курченку заробити перші серйозні статки.Згідно з постановою Кабміну, увесь видобутий скраплений газ підприємство реалізовує на спецаукціонах для населення за зниженими цінами, а його надлишки - вже за комерційними цінами для потреб приватних компаній.

Курченко за допомогою підставних компаній закуповував газ зі знижкою, нібито для населення, а насправді – для продажу за комерційними цінами іншим компаніям.

Ті заробляли, продаючи його на автозаправочних станціях. За «навар» усіх учасників платив, звісно, кінцевий споживач - автомобіліст.



Після втечі Курченка та Януковича з України схема зламалася. В «Укргазвидобування» зайшла нова команда, яка мала навести лад у компанії.

Та не так сталося, як гадалося. Замість проведення відкритих аукціонав у березні 2014 року, «Укргазвидобування» підписує прямий контракт на постачання скрапленого газу для компанії «ВОГ» з орбіти нардепа Ігоря Єремеєва.

Більше того, державне підприємство чомусь встановлює для свого партнера спеціальну ціну, на чверть нижчу за ринкову.

Прокуратура міста Києва вважає, що договір з «ВОГ» - протизаконний.

Загалом державне підприємство продало компанії «ВОГ» тисячі тонн скрапленого газу за ціною 7603 гривні за тонну. Водночас на своєму комерційному аукціоні «Укргазвидобування» реалізовувала такий самий газ за значно вищою ціною, наприклад, 10000 гривень за тонну.

Як показало розслідування, найбільше від укладеного договору виграла компанія «ВОГ», яка купувала скраплений газ за знижкою.

Автомобілістам, які чули, що «заправкам теж треба щось заробляти», казали не всю правду, бо «ВОГ» завдяки таким «спецпоставкам» заробляла більше за інших.

Зв'язатися із самим нардепом попри численні спроби журналістам наразі не вдалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
опа Показати IP 26 Грудня 2014 12:39
А ви де*іли голосуйте далі за цього іуду, який вас за рабів має.
Сарказм до опа Показати IP 26 Грудня 2014 12:49
А він нам подарунки на Новий Рік дав. Він виборцям "дав" по сто грн, а вкрав по десять тисяч . Ми раді. Ура.
Анонім до опа Показати IP 26 Грудня 2014 12:50
Це ж ПОЛІШУКИ олігархів вибрали.
Аноніму до Анонім Показати IP 27 Грудня 2014 17:23
Не лише полішуки. Ми всі вибрали кланово-олігархічний парламент. Бо ми не побачили і не зрозуміли головного ворога України - кланово-олігархічну систему влади. Янукович був лише одним з них. А коли він втік, Порошенко вискочив на трактор на Банковій і народ вчергове повірив, що з олігарха буде добрий президент. Судячи з коментарів, і зараз є чимало люду, який наївно вірить, що олігарх посадить олігарха. Убогі раби, які здатні лише сподіватися на чудо, замість т ого, щоб зайняти активну громадську позицію і боротися проти кланів і олігархів.
Поліщук до опа Показати IP 29 Грудня 2014 11:54
На Волині необхідно провести регіональну революцію гідності, щоб вбогі поліщуки відчули себе громадянами, а не рабами Єремеєвих, Мартиняків, Івахівих.
Олесь Показати IP 26 Грудня 2014 14:18
Ура! Ура депутату -злодюзі, який за крадені гроші задешево купив голоси наївних Поліщуків! 1000 драних пластикових вікон - і депутатство у кишені!. Незважаючи на голосування за "прокляті "закони. Соромно за Волинь... Таких пройдисвітів АЖ ТРОЄ!!! Браво! Вони нам "допоможуть"!. Покращать наше життя вже сьогодні!
Анонім до Олесь Показати IP 28 Грудня 2014 11:14
Троє? Може, п'ятеро? бо ще двоє з іншої опери, але не кращі )
Олесь до Анонім Показати IP 29 Грудня 2014 19:06
Гусь і Лапін? Не кращі.
лучанин Показати IP 26 Грудня 2014 15:06
проблема в тому, що полішуки, які голосували за цього злодюгу, не знали і знати не будуть про його афери... бо сидять по своїх селах і крім хліва з горілкою нічого навкруги не бачать і не чують... тому таким єремеєвим дуже легко 100-гривневими купюрами замилювати очі селянам!
ІІІ Показати IP 26 Грудня 2014 15:09
та ви що!!??? це чесний бізнесмен!!!!:))
ВИБРАЛИ ЗЛОДІЯ Показати IP 26 Грудня 2014 15:55
Зрозуміло, що в нардепи рвуться не для того щоб рвати свої рубашки за благополуччя народу, а щоб красти і крадуть всі - ліві, праві, центристи. Але щоб ТАК ОБДИРАТИ і без того бідну нашу Україну, як це робить Єрємєєв, так знущатися і без того знедолених людей, виборців, як це робить Єрємєєв - ЦЕ ВЖЕ НЕВИЛІКОВНИЙ ДІАГНОЗ ЗЛОДІЯ. Нам тут перед виборами розповідав який він державник, патріот - а подивіться як він веде себе у Верховній Раді: голосує одинаково з опозиційним блоком, перерви бере разом з опозиційним блоком, говорить риторикою опозиційного блоку. Можна лише уявити як спускає по ночам сльозу за Януковичем і його бандою, з якими йому було так легко наживатися і ділити Україну. Побачимо як він буде рвати рубашку на собі коли голосуватимуть за бюджет на 2015 рік
Одумаймось! Показати IP 26 Грудня 2014 16:11
Правду пишете. Що ту ще добавиш: 16 січня голосував за диктаторські закони Януковича, що спровокувало Майдан і нинішню війну на Донбасі і сина на цю війну не посилає. Скупив майже всі молокозаводи на західній Україні і більшу половину з них позакривав, щоб прибрати конкурентів, а люди залишися без роботи. За літру зданого молока платить волинянам найменше в Україні. Було на рахунку торфобрикетного заводу в прилісному 7 млн. грн., то поставив свого директора замість Киричика і гроші зникли в нардеповських кишенях. Короче мрак, одні молодці живуть в Маневичах Любешові, Ківерцях, які раз за разом довіряють Єремєєву представляти їх у Верховній раді..
Степан до Одумаймось! Показати IP 26 Грудня 2014 18:50
хлопці! Прошу пригадати до сказаного Вами "Луцьккондитер, КРЗ, Ковельмолоко,Камінь-каширський молокозавод ііт.д. і т.п." Все до чого торкаються липкі рученятка тих панків або банкрутує або розвалюється
123 Показати IP 26 Грудня 2014 17:37
коментар було видалено
Муфлон Показати IP 26 Грудня 2014 19:41
Скільки матеріалів по цьому депутату, по інших є, але ніхто нікого не судить. Люстрація закстряла в дупі революціонерів. Де активісти, які Башкаленка приковували? де майданівці, що під час революції були орлами? куплено, залякано і всім все пофіг.Крім нас, баранів. Та ще в 2002 році він купив весь округ і про це всі знали.
скоро острижуть до Муфлон Показати IP 27 Грудня 2014 12:08
З києва знайомий повідомив що Єрєму скоро пострижуть. В прокуратурі ів Порошщенка вже обговорюють як вивернути кишені у цього кудлатого злодія, навколо якого сотні б***й понтують
Волинь Показати IP 26 Грудня 2014 21:56
В Україні , на жаль, нічого не міняється. На зміну банди Азарова-Януковича прийшла банда Кролика-Пороха. А нам на наші бідні вуха вішають тільки нову лапшу. Жодного олігарха не розкуркулено, жодного чиновника-казнокрада не посаджено, жодного вбивцю героїв НЕБЕСНОЇ СОТНІ не повішено.
мєсний Показати IP 27 Грудня 2014 01:34
этот иуда и про бронижелеты и про помощь армии рассказывал на волынском тв со своим другом ИВАХОВЫМ -пургу гнали -За 100 гривен полишучяры их и выбрали -стадо баранов
Анонім Показати IP 27 Грудня 2014 06:55
Всі кричать а на завтра знову продадуться і виберуть його ще
СТРАШИЙ СУД ЙДЕ до Анонім Показати IP 27 Грудня 2014 12:13
є ж у цього ****** батьки, дружина, брати. Чому вони його не присоромлять? Самі такі ж? Теж на злодійські грошенята звикли жити? Тоді всі будете скоро розкуркулені. Все порахеємо - будинки. квартири, конюшні. машини літаки Не думайте що ми спимо. Страшний суд для вас буде
Запит до прокурора В до СТРАШИЙ СУД ЙДЕ Показати IP 27 Грудня 2014 15:20
Перевірте все, що урвав у свою власність Єремєєв за часи панування Клімчука: земельні ділянки під заправки, вілли... Борис зливав йому все за безцінь, континіумівці кажуть, що більша половина заправок будуються на спірних земельних ділянках - де Єрем захотів, там і будує. Єрьома рано чи пізно за це відповість, а прокурори за бездіяльність. Прокурори дійте, поки не пізно!
вул. Соборна до Запит до прокурора В Показати IP 27 Грудня 2014 17:52
Товариш з "Континіуму" каже, що Єремеев починає нервувати, 2 роки підряд вже не збирає своїх на Новий рік бо грошенята жаліє. зарплати зменшив. Одним словом відчуває, що скоро йому пісець. Скоріше б...
Любешів Показати IP 27 Грудня 2014 15:35
Мене найбільше ось це колбасить: 16 січня голосував за диктаторські закони Януковича, що спровокувало Майдан і нинішню війну на Донбасі і сина на цю війну не посилалає
виборець 23 округу до Любешів Показати IP 27 Грудня 2014 20:44
Хайно будуть нові вибори - ото дупу ми йому покажемо. А вибори будуть років через півтора..
Політично активний до Любешів Показати IP 27 Грудня 2014 21:27
Подивіться кого він взяв у свою депгрупу: Москаленка-регіонала який голосував за диктарторські закони Янека двома руками і підскакував від радості. Деркача-регіонала який весь час обнімається з московським попом. Кацубу-регіонала який відмивав через "Нафтогаз" гроші банді Януковича. Поплавського-регіонала який обікрав університет культури і палац Україна". Бандуров який до вчорашнього дня був заступником Єфремова у фракції партії регіонів аж поки вже Єфремов не пропав безслідно. Короче всі в депгрупі Єремєєва- це РИГИ. Так хто ж він сам той Єремєєв? Жах кого Волинь обирає!
До речі до Політично активний Показати IP 27 Грудня 2014 21:40
А Донія, який в минулому скликанні продався цій ригикампашці, Івано-франківці наказали і не вибрали заново в нардепи. Зараз гарбузкі лузає
виборець Ківерці до До речі Показати IP 28 Грудня 2014 10:55
Те ж буде і з Єремєєвим!
Анонім до Любешів Показати IP 29 Грудня 2014 09:17
так все вірно. наші діти гинуть а його в Англіїї.є правда на світі. гидота.
петро Показати IP 27 Грудня 2014 21:33
Той мерзотник-татарин,як і Ахметов. Ото украінці позаводили очі в більма,посліпли. Кого на виборах до влади приводять. Ідіоти .
Лі Куан Ю Показати IP 28 Грудня 2014 13:46
2015 року Єремеєв досягши вершини почне сходження донизу в пекло
розум до Лі Куан Ю Показати IP 1 Січня 2015 13:43
Люди вже п"ять разів в пеклі, а він панує й панувати буде, бо такий ми народ.
Любешів-Луцьк Показати IP 28 Грудня 2014 20:47
До речі, Верховна рада сьогодні весь день приймає бюдже на 2015 р., а Єрємєєв був помічений незаклопотаним у Луцьку. Виходить, нахрєн... йому той бюджет, інтереси виборців відстоювати, доказувати що Волинь теж має жити краще. або тіж матері-героїні, яких на окрузі у нього тисячі. Чуєте, шановні виборці?
ОКРУГ 23 Показати IP 28 Грудня 2014 23:20
щоб ми не говорили коли прийдуть вибори знову побіжимо за 100 грн.Тому що він прийшов до ВР щоб зробити нас ще біднішими. Таким як він багаті люди не вигідні. Крім родичів у нього в кожному районі є ще команди холуїв які перекрасились і зараз видають себе за патріотів України.Особливо це показово по Любешову.Прикро що голови РДА і Ради які вибрані після РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ втратили гідність і служать пройдисвіту єремеєву.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus