USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Європейський інвестбанк надасть у кредит Україні 3 мільярди євро

18 Грудня 2014 13:18
Європейський інвестиційний банк планує вкласти в економіку України 3 млрд євро протягом найближчих трьох років.

Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) затвердила рішення про надання Україні кредитів на загальну суму 1 млрд євро. Про це йдеться у повідомленні банку, - стверджують столичні колеги з УНІАН.

Згідно з повідомленням, кошти будуть виділені в рамках програми з надання Україні 3 млрд євро в 2014-2016 роках.

«Рада директорів затвердила нові кредити на загальну суму 1 млрд євро для України як частину пакета на 3 млрд євро спеціальних заходів для країни на період 2014-2016 років», - йдеться у повідомленні.

Отже, Європейський інвестиційний банк планує вкласти в економіку України близько 3 млрд євро упродовж найближчих трьох років.

Довідково: Європейський інвестиційний банк був створений у 1957 році, і сьогодні його акціонерами є 27 країн - членів ЄС. Головною метою банку є сприяння досягненню мети Європейського Союзу шляхом довгострокового фінансування надійних інвестиційних проектів. Статутний капітал формується з внесків країн-учасниць.

ЄІБ фінансує проекти в Україні на підставі мандата Ради ЄС і Європарламенту для країн Східного партнерства. Мандат дає можливість банку кредитувати проекти, які представляють значний інтерес для ЄС і його східних сусідів у таких галузях, як розвиток приватного сектора, соціальної і економічної інфраструктури, зміна клімату.

Згідно з оцінкою Міжнародного валютного фонду, опублікованою в газеті Financial Тimes, Україні буде потрібно в 2015 році до 15 млрд дол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрей Воронов Показати IP 18 Грудня 2014 13:31
Отдавать опять будет народ? Пусть засунут эти деньги себе в ж*пу
Даст Показати IP 18 Грудня 2014 14:17
но после проведения конкретных реформ. Сеня попоже обрадует нас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus