USD 39.63 40.00
  • USD 39.63 40.00
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.90

За купівлю квітів штрафуватимуть

4 Березня 2013 13:28
Екологи закликають не купувати букетів ранньоквітучих рослин, а про такі інциденти повідомляти правоохоронців.

Про це повідомили у прес-службі Держекоінспекції в області.

Так, на виконання вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», з метою захисту та збереження рослин, занесених до Червоної книги, Державною екологічною інспекцією у Волинській області щороку проводиться операція «Первоцвіт».

Під час операції перевіряється дотримання вимог природоохоронного законодавства в місцях зростання найбільших популяцій ранньоквітучих рослин на території області та здійснюються перевірки у місцях їх продажу.

Екологи закликають усіх небайдужих до стану навколишнього середовища громадян долучитись до операції «Первоцвіт»: не купувати букетів ранньоквітучих рослин, а про факти продажу повідомляти за телефоном гарячої лінії: 72 – 33 – 96.

Екологи попереджають: законодавством передбачене суворе покарання за знищення рослин, занесених до Червоної книги.

Так, відповідно до статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), порушення порядку придбання чи збуту квітів тягне за собою накладення штрафу від трьох до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 – 255 гривень) з конфіскацією квітів.

Ті самі дії, вчинені щодо рослин, які перебували в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від дев'яти до двадцяти чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (153 – 408 гривень) з конфіскацією рослин.

Крім того, згідно статті 90 КУпАП знищення видів рослин, які занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладення штрафу: на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 510 гривень) з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб: від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 – 850 гривень) з конфіскацією незаконно добутого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ira Показати IP 4 Березня 2013 17:12
Ще списочок квітів, занесених до Червоної Книги, додайте.
С Показати IP 4 Березня 2013 18:21
Срывать можно, а покупать соравнные - нельзя!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus