USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

9-місячна дівчинка з Ковеля померла від менінгіту. Батьки звинувачують лікарів

9 Листопада 2015 12:31
28 жовтня 2015 року 9-місячна дівчинка з Ковеля (на фото) померла від менінгіту. Нині за цим фактом триває службове розслідування. Але батьки упевнені: їхню донечку можна було врятували, і лише некомпетентність лікарів позбавила їх радості виховувати малечу.

Про це повідомила мама дівчинки Юлія Зінчук-Карповіч на своїй сторінці в соцмережі.

«28 жовтня о 7:50 ранку Моє Донечки не стало... Їй було лише 9 місяців, і вона так хотіла жити... Як виявилося, лікарі-невропатолог та лікар-реаніматолог не лікували мою донечку, а пришвидшили її стан до смерті. Я звертаюся до всіх, чому вони гублять здоров’я наших дітей?», - пише згорьована мама.
Так, жінка розповідає, що 26 жовтня 2015 в дев’ятимісячної дівчинки піднялася температура, яку не вдавалося збити. О 23.00 години у дівчинки почалася блювота, яка тривала протягом години. Несподівано температура різко впала до 35,5 градуса.

Схвильовані батьки викликала «швидку». О 00.30 швидка забрала дитину інфекційного відділення Ковельської центральної районної лікарні.

«Черговий лікар прийняв рішення не брати у моєї дитини жодних аналізів тому що черговий лікар лабораторії не брав телефон, або спав. А лікар не захотів його будити. Дитина поступала бліда,сонлива,з температурою 35,5.Без жодних аналізів лікар нам призначив внутрішньовенну крапельницю-препарат Рінгера-лока 200,0 та NaCl 100.0. А також ще якийсь укол,найменування якого мені не повідомили», - каже жінка.

Протягом ночі до палати заходила лише медична сестра. О 06.00 ранку 27 жовтня 2015 року температура в дитини була висока - 37,8. Щоб збити температуру, дитині дали ібупрофен а через дві години вкололи анальгін з димедролом.

«О 09.00 прийшов лікар-інфекціоніст. Без жодних аналізів, лікар призначив антибіотик (найменування якого мені не повідомили), який одразу було введено моїй дитині. Дитину було направлено на УЗД серця, УЗД голови, кардіограму та рентген. Після цього стан дитини погіршився-вона була бліда, постійно спала та не плакала», - каже Юлія.
Потім у дитини різко почали синіти губки, борідка, руки та ноги. Лікар-інфекціоніст рисович викликав дитячого невропатолога і кардіолога які, каже жінка, не дуже поспішали.

«Об 11.30 з’явилися лікар-невропатолог та дитячий кардіолог. Обстеживши дитину, лікар кардіолог жодних сердечних вад чи збоїв не виявив. В той же час, лікар-невропатолог впевнено заявила, що в моєї дитини звичайне ускладнення після інфекції, інтоксикація організму. Я та моя свекруха пропонували щоб нам викликали швидку з Луцька тому що ми бачили що моя дитина в тяжкому стані. Але нас запевнили що нічого страшного моїй дитині не загрожує. Для впевненості нам викликали ще лікаря завідуючого реанімаційним відділенням Ковельської центральної районної лікарні», - розповідає мама померлої дівчинки.

О 12:00 дня 27 жовтня 2015 року дитину перевели до реанімаційного відділення Ковельської центральної районної лікарні. Там, зі слів матері, дитині одягли кисневу маску, яка не виконувала свою пряму функцію, оскільки була призначена для дорослого, і за розміром і будовою не підходила дитині. Кисневу маску жінка весь час притримувала рукою на обличчі дитини. Більш того, каже мама, на той момент лікарів турбував не стан дитини, а … нові ліжка у відділенні.

«Крім цього ,нас з дитиною перекидали з ліжка на ліжко, оскільки в цей час лікарі отримали нові ліжка. Відтак увага медперсоналу була повністю зосереджена на розподілі такої гуманітарної допомоги. Дитині о 14.00 знову поставили внутрішньовенну крапельницю, в яку ще щось додали із уколу. Стан дитини динамічно погіршувався. На мої численні зауваження та запитання лікарі не реагували, монотонно повідомляли мені, що стан покращився і моя дитина іде на поправку. Але діагнозу вони мені не повідомляли, говорили тільки: підозра то на те, чи на щось інше. На мої численні прохання повідомити діагноз дитини, а також назву препаратів, що застосовуються в процесі її лікування, лікар реаніматолог запевняв, що вони її лікують препаратами, які вилікують її діагноз, який вони не можуть поставити», - каже жінка.
О 18.00 27 жовтня стан дівчинки погіршувався: вона почала дуже плакати і кричати, махати руками.

«Я повідомила це лікарю-невропатологу, а це, на її думку, був- добрий знак, бо дитина пішла на покращення. Як повідомили мені згодом луцькі лікарі, моя дитина плакала від великого болю. Але у нас в Ковелі, лікарі сказали моїм рідним, що стан дитини стабільний і дитині вже краще. О 20.00 27 жовтня невропатолог повідомила,що будь які підстави для хвилювання відсутні. Дитині повторно поставили крапельницю Рінгера-лока 200,00. Моя дитина сильно кричала, однак до палати ніхто не заходив, лише було чутно регіт медперсоналу за дверима палати», - згадує мама.

О 23.00 того ж дня приїхала реанімаційна «швидка» з Луцька.

«Коли вони побачили мою дитину, то вони задали перше питання: чому вона не обігрівається, а також були шоковані станом моєї дитини. Тому що, коли їх викликали ковельські лікарі, вони повідомили що дитина в стабільному стані. Коли нас забирали луцькі лікарі, моїй дитині ковельські медсестри поклали 1,5 літрову пляшку теплої води в ноги, щоб я відігрівала свою дитину: ручки і ніжки в неї були сині. Лікарі обласної лікарні були вражені халатністю ковельських колег. Лікарі обласної лікарні моментально поставили діагноз: «менінгіт». В 00.30 год. ми прибули до Волинської обласної клінічної лікарні. Всю дорогу лікар реаніматолог розтирав кінцівки дитині, намагаючись їх розігріти. Лікарі Волинської обласної клінічної лікарні були шоковані запущеним станом дитини, бездіяльністю та безвідповідальністю ковельських колег. О 05:00 в моєї донечки зупинилося серце. Однак завдяки професіоналізму та кваліфікації лікарів Волинської обласної клінічної лікарні дитину вдалося врятувати. Але о 7.50 Моєї Донечки не стало», - пише жінка, яка втратила свою дитину.
У тому, що дитину не врятували, батьки дівчинки звинувачують лікарів Ковельської лікарні, стверджуючи що їхня некомпетентність коштувала маленькій дівчинці життя. Зокрема, у смерті донечки, мама звинувачує лікаря-невропатолога та реаніматолога.

У обласному управлінні охорони здоров’я факт смерті 9-місячної дівчинки від менінгіту підтвердили. Однак, посилаючись на конфіденційність даних, цей випадок не коментують. Проте, інформують, що батьки померлої дівчинки написали скаргу на дії медиків Ковельської центральної лікарні. Нині триває службове розслідування за цим фактом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 47
777 Показати IP 9 Листопада 2015 12:54
коментар було видалено
11 Показати IP 9 Листопада 2015 12:58
коментар було видалено
Юзик Показати IP 9 Листопада 2015 13:05
Только суд Линча изменит ситуацию.
леді Показати IP 9 Листопада 2015 13:10
Такі "лікарі" повинні бути звільнені! Нажаль і у Луцьку таких горе-лікарів вистачає( Вони не лікують, а калічать. Ставлять діагноз без відповідних аналізів та призначають препатати, інколи навіть протипоказані! Але хіба ж їм болить? Співчуваю батькам, не можу стримати сліз((((((((
ага до леді Показати IP 9 Листопада 2015 14:03
ніби їх звільнять...це як історії про вчительок шо б'ють дітей.."ми приймемо міри", всі змі пишуть про ситуацію, а в кінці кінців через пару місяців вчитель на свому робочому місці в школі. так і з лікарями...зроблять вигляд, що покарали їх, там зп понизили, моральну шкоду виплатили, але працюватимуть і вбиватимуть надалі. це так страшно...ніхто не застрахований, що попаде на от таких...ми не захищені ні Богом, ні владою.
SVV до ага Показати IP 9 Листопада 2015 18:56
За дітей і вихователів можу посперечатись. Зараз таке виховання двтей "боже упасі". Роблять все, що хочуть. А на любе зауваження одна відповідь: "а що ти мені зробиш?"
SVV до леді Показати IP 9 Листопада 2015 18:50
Звільнені і повішені.
Лучанка Показати IP 9 Листопада 2015 13:12
Нажаль більшість лікарів зараз або некомпетентні або просто моральні уроди, бо без грошей палець об палець не стукнуть. Таких не те що судити треба, а на людський суд, щоб розірвали живими. Бо душогубам в цьому світі не місце!!!
1 Показати IP 9 Листопада 2015 13:39
с*кі
1 Показати IP 9 Листопада 2015 13:39
!!!!
Oksana Показати IP 9 Листопада 2015 13:55
syku-,,likari,, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wu moglu spastu dutunky !!!!!!!!!!!!!!!! was Bog za ce pokaraje !!!!!!!!!!! bez sliz chutatu ne mozluwo .....batjkam spiwchyttja.
Ківерчанка Показати IP 9 Листопада 2015 13:56
А в Ківерцях є такий проклен у циганів ,,щоб ти попав в Ківерцівську лікарню,,а там такі лікарі (особливо в роддомі)що ст***ти всіх потрібно?!!!
також мама Показати IP 9 Листопада 2015 14:49
поки читала розплакалась, мамо тримайтеся хоч сама не знаю як , таких лікарів нажаль і тут повно. Не знаю чому Бог дозволяє таким трагедіям траплятися
мама Показати IP 9 Листопада 2015 15:03
Що значить "треба звільнити"? Судити за ненавмисне вбивство
Леся Показати IP 9 Листопада 2015 15:09
Дипломи купили а знання не купили. От і маємо горе - "спеціалістів". У кращому випадку нежить зможуть вилікувати. А людське життя таким коновалам довіряти не можна. Шкода, що покарання ніякого не буде
Лучанка Показати IP 9 Листопада 2015 15:57
Співчуття батькам. Нехай земля буде пухом Вашому Янголятку. Без сліз не можна читати цю статтю...
Так думаю Показати IP 9 Листопада 2015 15:58
Дитині - Царство Небесне! Але. Читаю коментарі і жахаюсь. Ненависть ллється рікою. Люди, хто вам дав право судити цих лікарів? Що ви знаєте про випадок, окрім слів вбитої горем матері? Ви дійсно вважаєте, що медики тільки й мріяли, аби вбити немовля?! Тоді ви самі хворі. Прочитайте ту ж Вікіпедію, менінгіт не протікає так миттєво, як описує мати. Вона щось не дорозповідає. Можна переконливо припускати, що дитина була вже хвора мінімум близько тижня. Лише коли стан погіршився до критичного, почалася рвота, батьки звернулися в лікарню. Безумовно це трагедія. Однак безапеляційно винуватити лікарів теж неприпустимо. Людський організм не мотор автомашини. Тут не відкрутиш деталь, що пересвідчитися в її якості. І голову з мозком не заміниш на нову. Смертність від менінгіту становить близько 30 процентів. То є страшний показник і він тим більший, чим менший вік хворого. Замість прокльонів краще помоліться.
Луцк до Так думаю Показати IP 10 Листопада 2015 12:31
В нас 1 на міліон є норм лікарі,а в усіх остальних тільки гроші їм давай,сама коли моя дитина була в реанімації біля самолету лікарня,то бачила їхнє подібне ставлення до діток а особливо до тих у кого батьки прості люди або з бідних сімей!!!!і ще був випадок коли лікарі з цієї же лікарні з дитячої реанімації,коли мені терміново треба був лікар,то я звернулася,а мені у відповідь лікар у себе і дуже зайнятий це був вечір це його зміна нічна мала бути.....Але від моєї невитримки я зашла і побачила як вони дивилися порно!і ще нормально по вашому?отак і лікують. .....
Патріот Показати IP 9 Листопада 2015 16:45
Співчуваю!Але я Вам не вірю. Це все якась маячня. Мені дивно, що Ви все так пам'ятаєте в деталях, невже Вам було до того. Мама, яка втратила дитину через два дні вже веде дебати в інтернеті.Дивно.Наскільки я чула відгуки про цих лікарів,це висококваліфіковані спеціалісти. Думаю, ви невчасно звернулись за допомогою.
Анонім до Патріот Показати IP 9 Листопада 2015 20:06
Маячня не маячня, але факт залишається фактом. Висококваліфіковані спеціалісти?! Це які?! Веде дебати?! Ми не в праві судити, що вона робить. Можливо вона в цьому знайшла розраду. А взагалі нехай кожен зробить висновки як може.
Ірина до Патріот Показати IP 9 Листопада 2015 23:08
Патріот, до секунди, до миті мати все пам"ятає. І вже не забуде ніколи. Ви чоловік, напевне? А те, що веде дебати - ви знаєте психологічні етапи переживання втрати?
Оксана Показати IP 9 Листопада 2015 16:51
Читаю і плачу! Батькам співчуття! А лікарів таких в колонію на років 10 і ніколи до пацієнтів і близько не допускати! Коли вже в нас перевірять такі горе-заклади, коли вже ми будемо жити нормально?
До патріота до Оксана Показати IP 9 Листопада 2015 18:17
я мама дитини яку теж колись ледь не згубили лікарі Луцької інфекційної лікарні .І от хочу сказати вам що ті страшні дні я пам'ятаю і зараз .А їх ненавиджу за те що пережила .І не кажіть мені про злість чи ненависть . Бо за ту халатність , яку вони проявляють їх вбивати треба . Як би не Мартинюк з обласної дитячої то страшно подумати , що було би.
аяяй до До патріота Показати IP 10 Листопада 2015 21:08
А мы им очень благодарны,отличные специалисты.А ты обратись к психиатру,пока не поздно.
Це гріх Показати IP 9 Листопада 2015 18:38
Великий гріх маніпулювати смертю дитини. Вона померла. Це страшна трагедія. І для родини. Для знайомих. І для тих же лікарів. Проте немає трагедії для причитальників-кликуш! Це для них свято. Празник жертви. І нема різниці хто є цією жертвою. Чи це померла в лікарні дівчинка, чи збитий на дорозі пішохід, чи замерзлий в каналізаційному колодязі безхатько... "Ааааа!!! С*кі, у*оди, вбивці..", "розстріляти, повішати, розчленувати..." Далі - лише підставляй "винуватців": лікарі, міліціонери, комунальники, транспортники... І нікого не цікавить, що, наприклад, дитинку привезли батьки в лікарню в запущеному стані хвороби. Що збитий пішохід виявився, наприклад, добряче хильнувшим і, перебуваючи в "неадекваті", стрибнувшим під бампер маршрутки. Що безхатько, маючи кількох упакованих фінансово дітей шукав прихистку і тепла на комунікаціях теплоцентралі. Це не цікаво для кликуш. Їм аби розрядитися від емоційного токсикозу. Я теж, як і всі адекватні люди співчуваю непоправному горю. Але ж в очі впадає інше: як така пунктуальна мама, похвилинно описуючи дії медиків розпочала свій паблік "26 жовтня 2015 в дев’ятимісячної дівчинки піднялася температура, яку не вдавалося збити. О 23.00 години у дівчинки почалася блювота, яка тривала протягом години. Несподівано температура різко впала до 35,5 градуса". 23 година це практично закінчення доби 26-го жовтня. Чому батьки впродовж доби втрачали дорогоцінний час і руйнували захисні механізми і життєві сили своєї дитини та не маючи права на лікарську практику до опівночі САМОСТІЙНО ЗБИВАЛИ ВИСОКУ ТЕМПЕРАТУРУ? АЖ ДО РВОТИ! АЖ ДО ГІПОТЕРМІЇ? Тепер заходилися шукати крайнього? А совість не обманеш...
До це гріх до Це гріх Показати IP 9 Листопада 2015 22:59
А то біда у тому що мама за вказівкою лікаря дала дитині анальгін + демедрол- те що їй потім кололи в лікарні! Лікарі не винні що аналізи не робили, що діагноз у їх був " якесь ускладнення після ангіни!", що мама 4 рази просила викликати Луцьку бригаду! Винна мама що дала ліки сама дома!!! Нашо ти дурню таку пишеш?!
Ну ну до До це гріх Показати IP 9 Листопада 2015 23:14
Назви но фамілію того лікаря, який давав такі вказівки по телефону. Це видно той лікар помагав мамі писати в інтернет?
До це гріх! до Ну ну Показати IP 9 Листопада 2015 23:34
Не крути! Ці ліки давали в лікарні! Ти не відповів! Це мама винна що дала ці ліки призначені педіатром САМА ДОМА??
Марина Показати IP 9 Листопада 2015 23:14
Співчуваю,тримайтесь!Лікарів повно халатних,нас не хотіли слухати лікарі,бо ми були не місцеві.
До Це гріх Показати IP 9 Листопада 2015 23:29
Де я написала що лікар по телефону дав вказівку?! Черговий педіат оглянув і дав вказівку, і сказав з ранку везти в лікарню та мама злякалася і викликала швидку! Чому ти не пишеш про те що дитину кілька разів обстежував дільничий педіатр? Що за фантазії про телефон ?? Де я це писала?
Ну ну до До Це гріх Показати IP 10 Листопада 2015 00:01
Тобто получається, що ще 25 числа дитина ВЖЕ була хвора? Навіть не тільки 25? Бо кілька разів обстежував. Значить кілька днів. І ви не виконали рекомендації педіатра. Відмовилися від стаціонару? То вам педіатр сказав САМИМ колоти уколи?
yulya Показати IP 10 Листопада 2015 11:16
Співчуття батькам. Нехай земля буде пухом Вашому Янголятку.
Спiвчуваю!!! Показати IP 10 Листопада 2015 11:45
Таких лікарів потрібно вести на розстріл! Потрібно було зразу вести до Луцька...там хороші лікарі А цим лікарям ще своє буде! Вони будуть горіти в пеклі!!!
Лідія Показати IP 10 Листопада 2015 12:08
Навіть якщо дитина і давно хворіла, чи може вона і постійно хворіла, але на мою думку мама розповідає саме про лікарів. Якщо дитину привезли в тяжкому стані в лікарню, то чому не було взято ніяких аналізів? Чому за наступний день ніякого лікування крім того що було призначено при поступленні? Чому якщо лікарям було зразу видно шо стан критичний (якщо ви пишете що мама сама довела дитину до такого тяжкого стану) то чому не відправити зразу на Луцьк?
До це гріх Показати IP 10 Листопада 2015 13:52
Ти читати вмієш? Ще раз пишу діагноз ковельских лікарів був - якесь ускладнення після ангіни!!' Так! Дитину лікували лікарі від ангіни, але не казали госпіталізувати викликали лікарів додому, через кілька днів піднялася температура і тоді знову дивився лікар і сказав що з ранку в лікарню, алею для відразу викликала швидку. Якщо взагалі не знаєш що сталося то краще не пиши свої звинувачення на адресу мами! Просто помовчи- бо це точно гріх ! Ти що думаєш ми всі дибіли?! Коли Юля почала дзвонити і плакати всі відразу почали дзвонити по лікарях і визнавати чи луцьк можна викликати !
До це гріх Показати IP 10 Листопада 2015 13:58
Хто тобі сказав що дитині дома кололи! Дома давали ліки, кололи тільки в лікарні! Чому я відповідаю постійно на дурні питання : по телефону.., уколи... У тебе багата уява? Читай а не видумують своє! І чуєш безгрішний! Хватить маму звинувачувати, тих спеціалістів що дітей до критичного стану доводять а потім до Луцька бігом везуть знає весь Ковель! Так що не розпинатися тут
До це гріх Показати IP 10 Листопада 2015 14:10
Якщо такий розумний то напиши чому дитинці яка померла від набряку головного мозку 2 дні капали і не зважали що за 2 дні дитина 1 раз пісяла і почала набрякати?? Мама не лікар, температура піднялася викликала швидку. Де аналізи вчасні, в динаміці стан постійно погіршувався, дитина синіла набрякла кричала- і тільки Ковельські лікарі 2 дні казали що це вона іде на поправку! Геніально!
Вон як зарепетували до До це гріх Показати IP 10 Листопада 2015 22:30
Ви дитині уколами збивали температуру! Дома! Дитина хворіла майже тиждень! Сестра мами медичка розказувала як лікувати? Як колоти дімедрол з анальгіном? Які 2 дні в лікарні? Дитина була в лікарні з 00.35 по 23.30 27 числа. Ви самі про це писали.А тепер морозитеся??
Олена до До це гріх Показати IP 11 Листопада 2015 02:47
Мама може й має відчувати, що її дитині погано. А вона *******, ходила та тільки думками ганьбила тих лікарів. То і її вина, що дитина померла. Вона мала подивитись що там працюють ****** й покликати інших. Й вона могла то зробити вчасно, якби була нормальною.
Олена Показати IP 11 Листопада 2015 02:35
коментар було видалено
!!!!Мои соболезнован Показати IP 11 Листопада 2015 08:17
Я только что тоже это смотрела это нельзя просто так оставлять надо наказывать их чтоб они ещё кого-то не покалечили и т.д
До вон як зарепетува Показати IP 11 Листопада 2015 15:40
Я пишу останній раз, бо ви читати я бачу не вмієте. У дитини педіат поставив діагноз ангіна, лікували таблетками, через кілька днів після одужання піднялася температура відразу викликали швидку, жодного! Укола дома не було зроблено без лікарів до приїзду швидкої. У нас всі мами значить ***** моя мама теж боялась колись щось сказати лікарю бо боялась наслідків і таких багато. На кого можна замінити в Ковелі ? З Луцька дзвонив лікар в казав що мама звертається і каже що дитині гірше, наші відповідали що нетреба! Дитина стабільна! Свої помилки вирішили мамою прикрити! У вас совісті нема і не було! Вас садити треба! А не людей лікувати! Хоч раз ви свою вину визнали? У вас або така воля Божа, або як батьки обурюються ви з них дурнів робите. Чому мама лікаря не поміняла??? А вона що до ворожки чи до циган прийшла?! Ви нащо там сидите в лікарні! Ми не знаємо на відміну від вас хто і в якому відділенні спеціаліс, п зато тільки довідки виписувати згодиться! Мали б совість самі викликали компетентного колегу!
лучанин Показати IP 12 Листопада 2015 21:56
Ця подія вже дійшла до МОЗ
лєна Показати IP 13 Листопада 2015 14:18
Співчуваю! Тримайся будь ласка. А крихітка твоя тепер серед янголів. Вони її оберігають. я плачу з тобою. а цих сволочей накажуть якщо не суд то Бог точно. тримайся заради тих хто тебе оточує.
Іра Показати IP 13 Листопада 2015 18:47
Єх нада садити а не звільняти,це дуже страшно...
Рус Показати IP 13 Листопада 2015 22:41
Однозначно винні лікарі.... Щоб не писали і не говорили, і немає значення о котрій годині привезли у лікарню дитинку, але в першу чергу потрібноо зробити аналізи і поставити діагноз, а тоді розпочинати лікування, з відси і робіть висновки хто винний...а Янголятка вже не повернеш...
Слухайте уважно Показати IP 12 Грудня 2015 19:20
Люблю лікарів ненавиджу всіх

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus