USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку жінку «розвели» квартирні шахраї

12 Серпня 2012 14:29
Гроші за пошук квартири заплатила жінка агентству нерухомості, проте обіцяних послуг так і не дочекалася.

Про це пише «Маркет-Крим».

Жінка вирішила знайти квартиру в Луцьку. Кілька разів купувала газети з оголошеннями ринку нерухомості, переглядала Інтернет, однак тих варіантів, які б вона хотіла підібрати, не знаходила.

Але одного разу, набравши черговий номер з оголошень, почула запевнення, що у агентстві є потрібні квартири, тому необхідно прийти в офіс.

Жінка, не довго думаючи, поїхала за вказаною адресою так званого агентства нерухомості по вулиці Ковельській. Жінка приємної зовнішності ввічливо їй пояснила, що може дати кілька телефонів і адрес потрібних їй варіантів квартир. Якщо ж вони не підійдуть, то протягом місяця їй запропонують інші варіанти. Мовляв, у них пропозиції нові, а таких випадків, щоб клієнти були незадоволені, не траплялося.

Все виглядало по-чесному: жінці видали квитанцію про сплату нею 300 гривень за послуги. Тут же при ній склали договір про надання інформаційних послуг протягом місяця за варіантами житлових приміщень на ринку оренди нерухомості. У двох місцях клієнтка поставила підпис і один примірник документа забрала з собою.

Однак, дорогою додому у жінки почали закрадатися сумніви: чи все вона правильно зробила? Вже потім, уважно прочитавши договір, вона зрозуміла, що підписала не тільки його, а й Акт прийому-передачі наданих послуг. Два документи були надруковані на одному аркуші, але жінка думала, що підписує тільки договір.

На наступний день вона зателефонувала в агентство за номером телефону, який їй дали, проте він не відповідав. І так повторювалося кілька разів.

Жінка зрозуміла, що її просто «розвели», але ось так дарувати шахраям 300 гривень вона не хотіла, тому вирішила шукати справедливості. Знайомий юрист підказав, що треба написати до підприємця заяву-претензію з проханням розірвати договір за невиконання його умов, виплатити, відповідно до закону про права споживачів, компенсації за надані послуги в десятикратному розмірі, тобто 3000 гривень, і відшкодувати за завданий моральний збиток 5000 гривень.

Клієнтка віднесла цю заяву-претензію в агентство, підприємець не заперечувала, поставила дату і підпис про її отримання. І так звана офіційна відповідь від директора агентства надійшла негайно: «... окремо хочу звернути Вашу увагу, що в разі отримання від Вас надалі листів із звинуваченнями в шахрайстві або інших злочинах я буду розцінювати такі дії як погрози та психологічний вплив на мене заради примус до виконання цивільно-правових зобов’язань і змушена буду звернутися за захистом своїх прав в правоохоронні органи».

За допомогою в пошуках справедливості ошукана жінка звернулася до інспекції з захисту прав споживачів у Волинській області з проханням провести перевірку приватного підприємця та зобов’язати його відшкодувати завдані збитки.

«Ми отримали направлення на позапланову перевірку, – розповідає головний спеціаліст інспекції юрист Віталій Мах. – Наші фахівці встановили, що підприємець порушив Правила побутового обслуговування населення. За це й понесла адміністративне покарання».

Проте, як зазначив спеціаліст, юридично договір складений правильно, але фактично споживача ввели в оману, оскільки на одному аркуші – і договір, і акт виконаних робіт. Людина одночасно ставить підпис під обома документами, не отримавши ще жодної інформаційної послуги.

«Підписанням цього акту сторони підтверджують, що не мають претензій один до одного з виконання умов договору», – йдеться в одному з підпунктів документа, тому важко висувати підприємцю якісь претензії. Адже вона стверджує, що інформацію споживачеві надала в той день, коли був підписаний документ, і більше звернень від клієнта до неї не надходило. Хоча в агентстві не фіксується, які номери телефонів давали клієнтові, яким чином він скористався цією послугою. Словом, «шарашкіна контора». Тепер відшкодування за шкоду споживач може вимагати тільки в судовому порядку.

В інспекції з питань захисту прав споживачів запевняють, що варто спробувати написати позовну заяву, оскільки переважно суди такі спори задовольняють в пункті відшкодування морального збитку.

До речі, з початку року зі схожими заявами до інспекції зверталося чимало споживачів. Фахівці запевняють, що ошуканих людей значно більше, просто не всі готові відстоювати свої права і шукати правди. Тому ще раз закликають уважно читати документи перед тим, як їх підписувати, а якщо виникають сумніви, то краще порадитися з юристами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
я Показати IP 12 Серпня 2012 14:46
А написати назву агенства "ошукана" злякалась, щоб не довелося в суді відповідати за наклеп? Цікавий шаш народ: спочатку понапідписує, а потім починає плакатися, що отримала не те що хотіла.
... Показати IP 12 Серпня 2012 14:48
а девочка не дура, хотела заполучить с агенства штуку баксов
Вася Показати IP 12 Серпня 2012 15:07
Певно грамотний юрист попався. 3000грн. +5000 моральної шкоди. Нехай той вельмишановний юрист скаже скільки він таких справ виграв.......
Саша Показати IP 12 Серпня 2012 15:07
Луцький Цент Нерухомості - ще одна шарашкіна контора, людям пропонують варіанти яких насправді немає, тобто вводять в оману для отримання прибутку, після сплати послуг виявляється, що або пропозиції уже давно неактуальні, або набраний номер необслуговується, або ви нетуди попали... і т.д Управи нажаль на них немає
Hunter Показати IP 12 Серпня 2012 16:05
Назву агенства оприлюдніть будь-ласка.
Лучанка Показати IP 12 Серпня 2012 16:26
Бо дуже багато "дурачків"!!! НЕ БУЛО Б ПОПИТУ-НЕ БУЛО Б ТАКОГО БАРДАКУ, ЛЮДИ, ОДУМАЙТЕСЯ!!!
Лучанин Показати IP 12 Серпня 2012 18:46
Шарашкіна контора працює під прикритям депутата міської ради К. і захищають ці оборудки працівники його контори.
Семен Показати IP 12 Серпня 2012 22:33
Еще шарага- АН Альянс. Бабло гребуть - а сами ничего не делают. Непорядочные до ужаса. Много слов- а на самом деле пустышки.
100% Показати IP 13 Серпня 2012 13:38
до лохотронів входить і Луцький центр нерухомості і Луцький кадровий центр одного і того ж власника П. А.М.
Катя Показати IP 13 Серпня 2012 20:20
Вот і мене така само ошукали(
Просто ВАСЯ Показати IP 14 Серпня 2012 17:54
ПОЖАЛОВАЛАСЬ В інспекцЮ з питань захисту прав споживачів....И ЧТО ДАЛЬШЕ? ДАЛА ИМ ПОКОРМИТЬСЯ............НУ ОШТРАФОВАЛИ В ПОЛЬЗУ ГОСУДАРСТВА....А ДАЛЬШЕ - ДАЛИ СОВЕТ НАПИСАТЬ позовну заяву - на этом цирк закончился :) смешно и горестно
саме так Показати IP 10 Вересня 2012 14:07
Да, и мы попались на этот разводняк. Только заплатитли 797 грн!!! Агенство Луцкий Центр Недвижимости - приятные девушки с неприятным директором в новом бизнесс центре. Предложили нам убитые квартиры за нереальную цену и сказали, что Вы сильно не перебирайте, сейчас с квартирами туго... Вот так бывает. Думала, что на Западной Украине люди честные и доверять им можно. А вот нет. Одно только - написать побольше о них отзывов, чтобы люди не попадались. А им всем воздастся!!!
Юрій Показати IP 9 Листопада 2012 21:09
і кадрове агенство Альянс тоже развадняк повний....Та всі вони шарашкині кантори...повидумують самі вакансії,беруть бабло....і все...Можна тільки йти в те агенство яке небере гроші за реєстрацію
меуш мирослава Показати IP 3 Грудня 2016 09:13
А ми теж звертались за пошуками в три агенства,Ваш-дім-беруть 300 відразу,300-потім,реакції від них вже місяць ноль,Волинська біржа нерухомості-590-навіть трубку не беруть.Фаворит-два тижні правда працювали,але квартиру знайшли-450послуги
Василь Показати IP 26 Червня 2017 09:34
А мене Фаворит кинув на гроші, ще й потім погрожував!!!
Евелiна Ковальчук Показати IP 8 Липня 2017 15:42
Ми теж через Фаворит шукали вже два рази,працюють норм i послуги не дорогi!
Ольга Показати IP 20 Листопада 2017 08:22
Мы искали долго,обратились в агенство ОЛДИМ на Воли,разводняк полный,еще просили что б на мой номер приходил код с ОЛХ,ну типа они активируют свои обьявления.Кароче квартиру так и не нашли((((
Володимир Показати IP 6 Грудня 2017 14:01
Ми шукали житло довго самі, потім звернулись в агентство Біржа Нерухомості і Олдім. Біржа від нас трубку не бере. Нас заселили за місяць. Але всеж таки заселили. Дівчині Тані дуже дякую.
Роман Показати IP 24 Січня 2018 16:34
Я звертався у Золотий ключ, АН Біржа. НІчого не знайшли. Трубку не беруть. Жодного варіанту не запропоновано. Потім вже пішов на ризик і звернувся в Олдім. Заселили за 3 тижні. Але там принайні менеджер кожен день телефонує і розповідає що оновилось. Заселились на Дубнівську.
Ольга Показати IP 6 Лютого 2018 12:28
Олдим то повний РОЗВОДНЯК,ШАХРАЮКИ,ЛОХОТРОН,ЗА 450 грн дають номер один одного,ще й просять диктувати коди з ОЛХ,трубку не беруть та й в офiс приходять суто по новий договiр не думаючи про те що люди останнi грошi дають,а в нас двi малих дитини,так що не вiрю тим хто тут пише що заселилися через те лохотронське агентство
АНАСТАСІЯ Показати IP 20 Березня 2018 20:08
Хочу всіх попередити,щоб ніколи не звертались в агентство ОЛДІМ НА ВОЛІ!!!!!!Це кидалово,шарашкіна контора!!!!!!Вже задовбались до них наярювать і чути якісь відмазки.Пропоную писати колективну заяву в прокуратуру!!!!!!!!!
Валерій Показати IP 6 Квітня 2018 14:16
Я звертався в декілька агентств. Середня ціна за договір 500-600 грн. Деякі з агентств взагалі трубку після заключення не брали. До нас постійно тільки телефонувала Біржа та Одлім. Заселили в ітозі. Люди. Прокуратура до одного місця (розумна людина це знає). Не хочете - не платіть гроші і все. Будьте обачнішими та розумнішими.
Ірина Показати IP 11 Квітня 2018 16:24
Я підтримую пропозицію Анастасії щод колективної заяви. Хоча... нерви тільки вимотають. НІКОЛИ НЕ ЗВЕРТАЙТЕСЬ В оЛДІМ!! Навмисно написала їхню шарашкіну контору з маленької букви, бо ні на яку повагу і доброзичливе ставлення ці люди не заслуговують!!!!!! 550 грн. заплатила. За місяць ні одної пропозиції!!!! Разом з договором з необережності підписала і акт виконаних робіт. Тепер нічого не доведеш, бо як би сделка состоялась... Це ті самі шахраї і кидали. Лапши на вуха понавішують
Дмитро Показати IP 16 Квітня 2018 18:29
Звернулись в агенство бурос. Це дурдом. Оказується це колишнє агенство фаворит. Які як миші тікали з офісу на офіс. Заплатив гроші. варіантів не дали. шукав їх потім. а вони собі там назву змінили і офіс змінили. зашибісь. а я їм дзвоню а вони трубку не беруть. не раджу ніколи ніколи звертатись до них.
АНАСТАСІЯ Показати IP 28 Квітня 2018 19:13
До уваги тій фігні яка пишеться,Агентство BUROS,працює тільки після поселення!!!
Петро Показати IP 7 Травня 2018 16:30
Звернувся за послугами до агенства Бурос, що знаходиться на вул. Рівненська, 54. Пройшов місяць а вони не надали жодного варіанту. В результаті їхня шарашкіна контора постійно закрита, протягом місяця ні разу їх там не застав. На телефон не відповідають. Хто має їхні реальні контакти чи знає де вони знаходяться відпишіть. Звязуватись з цим агенством категорично не рекомендую!!!
Анастастасія Показати IP 15 Травня 2018 12:33
Не розводьте брехні,агентство BUROS,працює з оплатою після поселення!!!
Петро Показати IP 15 Травня 2018 18:00
Анастасія яка скоріш за все являється Вікторією, співучасницею шахраїв бурос. Це не антиреклама, хто не вірить почитайте в інтернеті про агенство фаворит, це оці двоє переіменували його на бурос, а працюють по старим схемам. Там і фото є на сайті і пише за якою схемою розводять, ніяких оплат після поселення там немає. А якщо цей ваш бурос не кидає людей напишіть будь ласка адрес де він зараз знаходиться "Анастасія". Є багато бажаючих зайти до них в гості.
Oksana до Петро Показати IP 15 Серпня 2018 15:27
Агенство "BUROS" (Рівненська, 48), Вікторія та Дмитро - шахраї. Необхідно було орендувати однокімнатну квартиру без особливих запитів (ремонт, побутова техніка, вартість - в межах 2500 грн.), але в обмежений термін. Пообіцяли, що все зроблять швидко, бо в них варіантів безліч. Попросили під'їхати в офіс, двічі переносили зустріч (ніби-то Вікторія хвора), в офісі в призначений час прочекала близько години. Уклала договір - оплата ВІДРАЗУ 500 грн. дали два варіанти, решту опрацюють і протягом дня докинуть SMS. + Якщо протягом тижня не знайдуть житло - кошти повернуть. Виявилось: 1-й варіант - уже здана 4 місяці назад, 2-й - барак після циган на вул.Львівській. Два дні підряд дзвонила за іншими варіантами - жодної реакції - то вона хвора, то хамським тоном "так швидко це не робиться". Тиждень безрезультатних дзвінків (тільки два рази взяла трубку - і то нахамила) і я звернулась в агенство "Золотий ключ" (подяка агенту Діані) знайшли житло за два дні. Протягом двох місяців після цього дзвонила Вікторіїі, щоб повернути кошти і чого тільки не наслухалась: хвора; у відпустці; знову хвора; подзвонити після вихідних; кілька днів не було клієнтів, немає з чого повернути кошти; і взагалі вона роботу робила, і повертати нічого не буде, а то що я не дочекалась підходящого варіанту, то мої проблеми. З моменту звернення в агенство "BUROS" пройшло чотири місяці. Звичайно, на мої дзвінки ніхто не відповідає. Обминайте десятою дорогою!!!!!!!!
Анонім до Петро Показати IP 6 Вересня 2018 22:22
Живуть за адресою Дружби народів 1 кв 102
Юлія Показати IP 4 Липня 2018 14:13
Ніколи не звертайтеся за послугами в агенство *ОЛДІМ*, Обіцяли знайти кімнату за 2 дня, в ітозі вже 3 тижня не дивилася жодних варіантів кімнати, говорять що не має, на дзвінки не відповідають(
Ольга Показати IP 14 Серпня 2018 19:32
Хтось відмовлявся від послуг агенства? Повернули гроші?
Олена Показати IP 26 Серпня 2018 12:29
Виявляється я не одна опіклась через агенство Buros!пропоную зібратися всім кого обдурили шахраї Вікторія і Дмитро і написати спільну заяву ! Потрібно припинити це шахрайство!
Юля Показати IP 6 Вересня 2018 11:55
Бурос шахраї
Тьомич Показати IP 17 Вересня 2018 23:08
Є в когось фото Вікторії та Дмитра? (колись обпікся на їхньому агентстві "фаворит")
Роман до Тьомич Показати IP 18 Вересня 2018 00:31
У фейсбуці вона записана як Вика Вознюк, там є фото
Олександра Показати IP 22 Березня 2019 20:28
І у 2019 році попали , на 1800 гривень ,у Біржі Нерухомості . Запропонували 1 варіант (Який не відповідав а ж ніяк тому що просилось ) і все їх немає :)
Василь Показати IP 1 Червня 2019 15:44
Агенство Фаворит = Buros ШАХРАЇ!...кинули на гроші, є записи телефонних розмов з погрозами у мою адресу, після того як хотів повернути кошти!...Схема проста, гроші взяли - житло і не думають шукати, тільк офіси міняють, як щурі! На ваших діть всі ці людські проклони і проявляться))) ...В нас місто маленьке, попадетеся ви ще мені...
Аліна Показати IP 31 Серпня 2019 12:42
Агенство Олдім вже не в ГрандВолині,ці шахраюки втікли і тепер сидять в торговому центрі Варшавський на третьому поверсі.!!!!ОБЕРЕЖНО НЕ ВЗДУМАЙТЕ ЗАКЛЮЧАТИ З НИМИ ДОГОВІР!!!!!
Юля Показати IP 17 Вересня 2019 19:02
Я тільки вчора на Варшавській 3 поверх заключила з ними договір, хоч і вагалася щоб це були не шахраї, невже я ошукалась. Ви теж з ними співпоацювали, скільки заплатили за послугу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus