USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Жахливі повені в Європі: у Німеччині 9 загиблих, у Парижі закрили Лувр

2 Червня 2016 22:33
У Німеччині та Франції тривають дощі, які спричинили страшні повені, - повідомляє euronews.

Кількість жертв нищівних повеней у Німеччині збільшилася до 9 осіб. У Баварії без електроенергії залишилися тисячі будинків. Останніх жертв стихії – трьох жінок, які потонули у підвалі будинку, знайшли у місті Сімбах-ам-Інн за 120 кілометрів на схід від Мюнхена. Місцеві мешканці розповідають, що були захоплені зненацька швидкістю та потужністю високою води. Метеорологи кажуть, що опади для даної пори року цілком нормальні, однак їхня кількість виявилася надмірною та незвичною для сезону у регіоні. У четвер у Франції та Німеччині дощі продовжували йти, ускладнюючи роботу рятувальників.

“Незвичною є саме кількість опадів, яка є скоріше винятком для цього сезону. Така погода триматиметься до вихідних включно та поступово покращиться протягом наступного тижня,” – говорить бельгійський метеоролог Корентан Фурно.

У деяких районах Франції опади спричинили найгірші повені сторіччя.

Понад дві тисячі людей рятувальники евакуювали з французького міста Лонгжюмо після двох днів практично безперервних дощів. У долині Луари оточений водою замок Шамбор, занесений у список культурної спадщини ЮНЕСКО.

У Парижі закрили гілку метро, призупинив роботу музей Лувр. У французькій столиці – суттєве збільшення рівня води у річці Сені. Він сягнув колін скульптури воїна зуава, що є частиною мосту Альма. За нею у давні часи жителі Парижа визначали загрозу повені. Її початком вважався момент, коли вода сягала чоботів статуї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus