USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Казковий під'їзд на вулиці Кравчука. ФОТО

30 Листопада 2012 11:38
Героями мультфільмів «оживили» один із луцьких під'їздів. Мешканців багатоповерхівки на вулиці Кравчука зустрічають далматинці, гноми, русалка Аріель та інші казкові персонажі.

Про це повідомляють на сайті «Відомості».

Лучанка Тетяна Пельц перетворила під'їзд, у якому мешкає з родиною, на справжнісіньку розмальовку. А розпочалося захоплення 33-річної мами трьох дітей спонтанно — з розмальовування стін у синовому дитсадку. Так, влітку її попросили прикрасити стіни у закладі. Жінка вирішила перемалювати героїв мультфільму «Маша і Ведмідь», адже саме його, за словами майстрині, люблять її діти. Зображення наносила, підглядаючи у розмальовку. Зі слів Тетяни, робота усім сподобалася, тому вона вирішила прикрасити сходовий майданчик і у своєму під’їзді. «У нас порівняно недавно зроблений ремонт, шість років тому, стіни чисті. Почала з ділянки біля своїх дверей, сусідам з інших поверхів сподобалось, і вони звернулися, щоб і їм розмалювати стіни. Я залюбки погодилася», - додала жінка.



До слова, за освітою Тетяна — бухгалтер, малювати ніколи не вчилася, та, каже, має власну художню школу — Іринку, Максимка й Артемчика. Діти постійно просять щось намалювати, допомогти розфарбувати картинку.

«У сусідів і діти дорослі, та просять малювати персонажів із мультиків. Спочатку було страшно наносити картинки на стіни, адже я не спеціаліст, технології не знаю. Та бачу, що людям подобається, всі схвально відгукуються», - зауважила аматорка.

Поки що на своє хобі Тетяна може виділити тільки нічний час, адже у день на неї чекає чимало справ: треба доглядати трьох дітей, вивчити з ними уроки, їсти приготувати тощо. Тож, малювати вдається лише тоді, коли діти лягають спати.



Спочатку жінка наводить контур зображення маркером, а потім замальовує його. Хоча Тетяна використовувала у роботі різні пензлі, та найзручнішим виявився звичайний невеликий пензлик. «Хоч ним довше малювати, та мазки виходять акуратними, а з великої щітки фарба розтікається. Фарби беру стійкі акрилові, вони добре «чіпляються», але на ранок очі червоні, голова крутиться від їдкого запаху. Якщо основа темна, як у нашому під’їзді (стіни темно-зеленого кольору), то треба кілька шарів наносити, щоб вона не проступала з-під малюнка», - ділиться секретами майстерності лучанка.

Зрештою, робота на одній стіні може зайняти тиждень, іноді - довше. Допомагати художниці-аматору беруться діти, особливо дочка, однак, аби дівчинка не дихала токсичною фарбою, матір не бере її з собою.



Фото своїх робіт Тетяна Пельц виклала на сторінці в соцмережі, каже, вже більше 400 людей позитивно оцінили результати її захоплення. Так, жінку запрошували прикрасити під’їзди у Києві та Рівному, однак вона змушена була відмовитись — удома троє діток. Мовляв, якби такі пропозиції були у Луцьку, то погодилася б не вагаючись.

«Роботу в наш час знайти складно, а таку, що ще й задоволення приносить, — удвічі важче», — підсумовує Тетяна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Z Показати IP 30 Листопада 2012 11:41
Молодець!
Інна Показати IP 30 Листопада 2012 13:01
Як гарно! Якби вміла малювати - теж так би хотіла в своєму будинку зробити. Молодець мама!
теж мама Показати IP 1 Грудня 2012 13:23
респект!!!
Ворона Показати IP 1 Грудня 2012 13:47
СУПЕР! Це приклад того, якщо захочемо - самі можемо змінити світ навколо себе. Дуже хочеться вірити, що і через рік стіни виглядатимуть так само гарно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus