USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Перевидано рідкісну «канадську» книгу про Волинь

14 Жовтня 2011 15:07
За сприяння Володимир-Волинської єпархії УПЦ вперше за останні десятиліття перевидано унікальну й несправедливо призабуту працю відомого історика, археолога і дослідника Волині Олександра Цинкаловського «Стара Волинь і Волинське Полісся».
Про це інформує прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ.
Двотомне видання, загальним обсягом 1 200 сторінок, містить опис 1 442 населених пункти краю. Дослідження обіймають територію історичної Волині – тепер це Волинська, Рівненська, частини Хмельницької та Житомирської областей.
Ця книга – скарб для любителів історії Волині та її пам’яток. Майже усі сучасні краєзнавчі дослідження посилаються на цю книгу, як на джерело. Проте донині вона була малодоступною.
Видана у 1984 році в Канаді книга одразу стала бібліографічною рідкістю. Усього кількадесят екземплярів потрапили в Україну із-за кордону. На Волині є лише кілька примірників – вони знаходяться в кількох бібліотеках і музеях.
Книга «Стара Волинь і Волинське Полісся» стала плодом 30-річної копіткої праці вченого. Сотні експедицій, археологічних досліджень, тисячі кілометрів пішки, опрацювання архівів та опитування старожилів – усе це вилилося у краєзнавчий словник «Стара Волинь і Волинське Полісся».
«Попри всю науковість та енциклопедичність читається книга напрочуд легко. Зацікавившись однією статтею мимоволі йдеш далі. Перед уявою постають наші села, історія яких, з часів палеоліту до початку ХХ століття, з любов’ю зібрана автором. Тут можна знайти унікальні відомості як про відомі населені пункти, так і про села, які вже зникли або змінили назву», - зазначають укладачі передруку.
Єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир:
«Наступного року виповниться 1020 років з часу заснування Володимир-Волинської єпархії – однієї з найдревніших на Русі. Цю дату ми плануємо відзначити не лише богослужінням, але й різноманітними заходами. Плануємо провести кілька конференцій та форумів, втілити деякі видавничі проекти. Перевидання книги О. Цинкаловського «Стара Волинь і Волинське Полісся» – це перша ластівка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
kotyk Показати IP 14 Жовтня 2011 16:19
з цікавими книжками на волині і про волинь є одна нездоланна проблема: вони або занадто дорогі або занадто рідкісні... :(
Сашок Показати IP 24 Квітня 2012 16:40
а де є ця книжка?
Анонім до Сашок Показати IP 27 Червня 2016 20:31
http://diasporiana.org.ua/istoriya/887-tsinkalovskiy-o-stara-volin-i-volinske-polissya-t-1/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus