USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як показала себе Волинь на Львівському форумі. ФОТО.КОМЕНТАРІ

17 Вересня 2013 21:50
Волинь на ювілейному форумі видавців у Львові представляло аж шість видавництв. Кажуть, форум з року в рік стає все масштабнішим та цікавішим. Також, своїми враженнями Волинським Новинам поділилась і поетеса Ніна Горик, та письменниця Олена Пашук.

Цьогоріч на Форум видавців у Львові поїхало шість Волинських видавництв.

Намет «Твердині» знаходився мало не навпроти виходу з Палацу Мистецтв, тому натрапити на нього було досить легко. Також луцький видавничий дім мав на форумі стенд, що знаходився по сусідству з іншими волинськими видавництвами. На фото знизу - директор видавництва, письменник і літературознавець Микола Мартинюк.



Як розповіла пані Іванна, на форумі вона вперше – і відразу волонтером. Каже, що вражень дуже багато, як і людей:
«Багато прозаїків та поетів. Всі підходять, питають, радо підписують книжки. Тут чудова атмосфера».

На брак відвідувачів видавництво не скаржиться. У Львів «Твердиня» привезла науково-популярну та художню літературу. Як розповіла пані Іванна, люди активно цікавляться нею. З новинок видавництво представило роман «Я, Миколайко…» Зінаїди Луценко, який став дипломантом конкурсу «Коронація слова» і роман Жанни Куяви «Нічниця».



А примірники «Караїмів на Волині» Володимира Шабаровського та «Спогади з Полісся, Волині та Литви» Юзефа Крашевського вже на третій день Форуму змели з полиць майже всі.

Художник-ілюстратор Андрій Гупало з Луцька представляє результати своєї роботи у Львові.


Не гірше йшли справи і у видавництва «Ключі». Як розповів Волинським Новинам керівник видавничого відділу Головенко Дмитро, тут вони вже в двадцятий раз.

Каже, що відвідувачі активно цікавляться історичною літературою, адже наш край пов’язаний з діяльністю УПА та боротьбою за Незалежність України, тому, першою чергою, люди цікавляться саме нею. Також, збільшується інтерес публіки і до духовної літератури – люди намагаються осмислити духовність не лише як віру, а як філософію. Цих книг також маємо чимало, - додає чоловік.


«Кожен Форум – це як день народження. Тут збираються друзі, конкуренти, помічники. Це велика робота для всіх видавців, адже тут ставляться завдання на весь рік. Форум – це аналіз того, що ми зробили, і визначення напрямку, в який потрібно йти», - розповідає Дмитро Адамович.

Наша землячка, українська поетеса Ніна Горик, яка теж відвідала 20-й щорічний Форум, розповіла Волинським Новинам, що для нашої відносно невеликої області шість видавництв, які проїхали сюди, – це досить поважно. Ніна Петрівна зауважила, що було представлено чимало краєзнавчої літератури. Це мовляв є дуже важливим, адже читачі, які мають інтерес до нашої області, можуть отримати вичерпну інформацію, яка їх цікавить.

Луцька письменниця Олена Пашук розповіла, що цьогоріч їй не вдалось відвідати багато заходів, адже попередні роки на Форум видавців вона їхала з ночівлею, а не на один день. Цього разу жінка цікавилась дитячою літературою – вибирала твори для своєї дитини.

«Дитяча література завжди була добре представлена на Форумі. Але попри те, що є дуже багато сучасних розфарбованих видань, люди все ще цікавляться тими книгами, на яких виросли вони самі. Я, наприклад, взяла твори Всеволода Нестайка, а також збірки українських казок», - резюмувала пані Олена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus