USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Долю мітингів вирішує суд

16 Травня 2012 23:38
Луцький муніципалітет у суді намагається скасувати масові акції в місті в день візиту Президента Віктора Януковича.

Відповідні позови до Партії регіонів та опозиції, які запланували 17 травня мітинги на Київському майдані в Луцьку, розпочав розглядати Волинський окружний адміністративний суд.

Зокрема мерія виграла справу за позовом до облосередку Партії регіонів, яка задекларувала мітинг за участю трьох тисяч осіб. Суд дослухався до позовних вимог міської влади, яка вимагала обмежити право на мирні зібрання громадян шляхом заборони акції.

Наступним був позов до опозиційних партії – облосередків «Батьківщини» та «Свободи», які подали заявку до мерії про проведення 17 травня пікету облдержадміністрації за участю кількох сотень осіб. Отож, виконком міськради вимагав у суду скасувати також і цю масову акцію.

У суд з’явилася ціла делегація представників цих політичних сил, зокрема депутати облради Анатолій Грицюк, Анатолій Вітів, Олександр Пирожик, Євген Мельник (Мельник водночас є членом виконкому Луцькради, - «ВН») та депутат міськради Святослав Боруцький. Натомість позивача представляла начальник юридичного відділу мерії Марина Мартіросян.

Під час оголошення клопотань відповідачі попрохали суд відхилити позовну заяву. На їхню думку, позивач мав діяти на підставі рішення виконавчого комітету, а такого засідання нібито не було. Водночас Мартіросян запевнила, що позовна заява складена відповідно до чинного законодавства. Зрештою, суд відмовив у задоволенні клопотання відповідача.

Окрім того, така ж доля спіткала і клопотання про колегіальний розгляд справи. Зрештою, опісля тригодинного судового процесу Грицюк заявив, що йому стало зле.

«Я маю інвалідність і погано себе почуваю. Щойно заміряв тиск, і він не вписується у шкалу», - звернувся він до головуючого у справі судді. Грицюк попросив про перенесення слухання справи та зазначив, що йому треба до лікарні.

Отож, суд оголосив перерву до завтрашнього ранку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Здрасте Показати IP 17 Травня 2012 00:14
Хто суддя?
Міля Показати IP 17 Травня 2012 04:38
А як же Грицюк збирається із зашкаленим тиском мітингувати? Клоун та й годі.
Кетрін Показати IP 17 Травня 2012 04:41
Вітіва вчора бачила у кафе банячив із своіми собутильниками. А то виявляється він треніровку робив до приізду Януковича.
Луцький Показати IP 17 Травня 2012 05:02
Да нєт це Грицюк хоче Януковича з близька побачити. Який з його страйкар? А вообще у нас є стаття про туніядство? Він же три роки байдикує. А я вот пашу у ночну смєну.
Вітання Показати IP 17 Травня 2012 11:36
Суто українське прізвище: суддя Ф.А. Волдінер :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus