USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ігор Палиця: Про перезавантаження влади

25 Лютого 2014 16:01
Шановні лучани!

Ми отримали можливість на повне перезавантаження влади. Ми не можемо змарнувати свій шанс, здобутий кров’ю Майдану.

Сьогоднішні події в уряді і парламенті спонукають мене до гострих оцінок і рішучих заяв. До влади рвуться політики, які не розуміють, що влада – це не привілей, а подвійна відповідальність. Розподіл портфелів, брудні політичні ігри, старі корупційні схеми – так відповідають депутати на кров Майдану. Вважаю, що опозиційні та позафракційні депутати також винні в тому, що відбулося, через свою недостатньо наполегливу та радикальну поведінку у Верховній Раді щодо тиску на фракцію Регіонів та формування пронародної більшості. Відтак всі депутати провладної більшості винні в тому, що служили до кінця своєму кривавому фюреру і вчасно не набралися сміливості та не прийняли правильних рішень, щоб запобігти кровопролиттю.

Не можна допустити, щоб у Верховній Раді залишилися ті ж люди, які вчора служили режиму Януковича. В.о. прем’єра Арбузов з близького оточення Президента цинічно просить використати його багатий досвід у новому коаліційному Кабінеті Міністрів. Жодних домовленостей з колишніми ставлениками Януковича не може бути. Недаремно сьогодні, вже будучи при владі, жоден з опозиційних депутатів не згадує Арбузова, хоча саме ця людина на посаді віце-прем’єра відповідала за контакти з опозицією.

Влада повинна бути в коаліції лише зі своїм народом.

До влади мають прийти люди з новою свідомістю і високими моральними цінностями, які не брали участі у домовленостях з представниками партії регіонів і урядом, знаходячись в опозиції три роки. Теперішній парламент не виправдав народної довіри. Вважаю необхідним проведення виборів до парламенту після президентських виборів. Вони мають відбутися восени 2014 року для того, щоб всенародно обраний Президент міг гарантувати прозорість і чесність виборів. Ми повинні дати трохи часу, щоб Верховна Рада прийняла низку законів, а уряд - налагодив тісну співпрацю з європейськими фінансовими установами. Але рішення про дострокові вибори до парламенту потрібно ухвалити вже і негайно. Бо затягування перейде в популізм.

Новий парламент має бути свідомим того, що він служить народу.

З повагою і вибаченням за те, що зробили не все, що могли.
Народний депутат України Ігор Палиця
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
222 Показати IP 25 Лютого 2014 16:17
Люстрація - очищення уряду, поліції, судів та інших найважливіших суспільних інститутів від людей, причетних до порушень прав людини. Як правило, після революції переможна нова влада проводить люстрацію, щоб відхреститися від старої влади, яка сприймається людьми як злочинна і несправедлива. В умовах, що сьогодні склалися у нашій державі, процес люстрації єдиний можливий для встановлення нового, якісно кращого порядку. Цей процес повинен бути проведений на усіх рівнях – від державного до обласного. «Зачистка» не могла оминути Волинську область. Слідом за численними відставками посипались розкриті схеми багаторічних махінацій місцевих можновладців. 21 лютого 2014 року рішенням Луцької районної ради було звільнено відповідно особистої заяви її Голову – регіонала Волошенюка Ігоря Васильовича. Крім того, було розкрито систему злочинних поборів та «кришувань», що довгий час ініціював екс-очільник району. Серед вчинених регіоналом протиправних діянь: бездіяльність перед рейдерським захопленням місцевих сільськогосподарських товариств (СГТзОВ «Україна»); потурання корупційним схемам для досягнення особистої вигоди при виконанні службових обов’язків; незаконне особисте збагачення через участь призначеної ним номінальної людини Кухарука В.О.в управлінні рейдерського товариства «Україна-Баїв». Значущою є також участь в подібних схемах і роль екс-Голови Волинської облдержадміністрації Башкаленка Олександра Костянтиновича (Партія Регіонів). Покриваючи свавілля, що коїлось на теренах його області, регіонал мав і свою вигоду. Так, сприяння в протиправній політиці Волошенюка І.В. принесло Башкаленку О.К. «подяку» у розмірі 200 тисяч доларів, але можні з легкістю припустити, що таких вдячних колег він мав не мало. Завдяки своїй прибутковій посаді, Башкаленко О.К. мав коло впливу у різних галузях влади. Після численних повідомлень у пресі та протестів населення з приводу рейдерського захоплення СГТзОВ «Україна» (останньої, але не єдиної гучної справи, що підтверджувала злочинну діяльність місцевих очільників), було також встановлено причетність до корупційних схем прокурора Волинської області Параки Андрія Андрійовича та начальника УМВС України у Волинській області генерал-майора міліції Олександра Терещука. Виконуючи вказівки Башкаленка О.К. та Волошенюка І.В., вони покривали злочини на території Волинської області, не виконували покладені на них законом обов’язки щодо своєчасного встановлення істинних обставин справ та сприяння найшвидшому їх розслідуванню. Таким чином, представники силових структур області були учасниками корупційних схем можновладців та мали в них установлену частку. Сьогоднішній підхід до встановлення влади обіцяє нові чесні правила, відсутність старого злочинного режиму та якісні зміни у ведення державних справ. Та, враховуючи всі обіцянки, чому безкарність винних у злочинах державних службовців залишається незмінною, як і у попередній моделі?
2х2 до 222 Показати IP 25 Лютого 2014 16:52
Спочатку потрібен Закон який може прийняти ВР, а вже потім розсусолювати, а не робити вакханалію і самоуправство, яке робить Данильчук з ПС з подачки Гузя!!!
Луцьк Показати IP 25 Лютого 2014 16:25
Вибори восени 2014р. це правильно! А то зараз під шумок полізуть "чесні"! А то в нас получаються вибори ОПТОМ!! І президента, і парламент, і місцеві з обласними! Буде суцільний дурдом!
Вибори до Луцьк Показати IP 25 Лютого 2014 17:24
1000%%% На хвилі революції, поки ще люди не розібрались, зараз тимошенкові горлопани попролазять!
Волинь до Луцьк Показати IP 28 Лютого 2014 00:14
Нещасні люди ..Єремеєв... в них одне корито в голові а не люди, а в Гузя який не вміє заробити гроші одне в голові, як забрати собі те корито.
Лучани Показати IP 25 Лютого 2014 16:40
Не можна допускати у владу тих партійців, яким вже по 70 років! Вони там вже корні пустили та попристроювали всіх родичів!!! Треба брати хоча б людей, які менше на сценах горланять, а працюють і іншим допомагають мати роботу!
Модератору Показати IP 25 Лютого 2014 16:45
коментар було видалено
отож до Модератору Показати IP 25 Лютого 2014 16:49
видаляють реально !!!!!
Олег до Модератору Показати IP 25 Лютого 2014 16:54
Матюки і брехню не гни і ніхто видаляти не буде.
розум Показати IP 26 Лютого 2014 19:54
І що, хтось вірить у люстрацію? Та це всього-на-всього гарна назва і нова форма збагачення. Хочеш пройти люстрацію - плати. Ось і вся люстрація. А родичі членів люстраційних комітетів будуть після цього мати статків не менше, ніж Ківалов чи Пшонка. Отака невесела історія.
полішучка Показати IP 26 Лютого 2014 20:41
коментар було видалено
вася Показати IP 27 Лютого 2014 12:05
мене звуть вася (імя змінене), мені 20, в мене є брат якому 8. останні 10 років ми проживаємо лише з мамою. тато-помер. в нас незакінчений будівництвом житловий будинок, 1994 року забудови, придбаний в 97 за державний кошт як гарантії суддям про отримання житла. більше ніякого майна в нас нема, автомобіля нема. ось уже 10 років ми намагаємось закінчити будівництво. моя мама - суддя з 15 річним стажем. хочете і її на люстрацію? є пєтя. йому 18 . його мама суддя з 5 річним стажом. пєтя їздить на крузері, мама на бмв. в них квартира дача будинок земля кошти в банку. не перегібайте палку, осмислюйте людей, яких хочете люструвати, хай нададуть вам відомості про майновий стан, запросять вас додому...вашими люстраційними закликами ви можете залишити родини без хліба. ХТО ЗАВАЖАВ ВАШИМ БАТЬКАМ ВЧИТИСЬ? МОЯ МАМА ЗАКІНЧИЛА в епоху СССР 2 виша з червоним дипломом? хто заважав вашим батькам не цигарки курити і бухати, а ВЧИТИСЬ??? а тепер ви розгнівані гоните пургу на всіх суддів. ви унилі і мені ваш жаль. я не думаю що люди помирали за те, щоб зараз за ваше незнання люстраційних процесів і фактів "забагато берете на себе" страждають чесні люди:? приклад. Філюк П.Т.-голова Апеляційного суду. особисто я думаю, що це єдина людина, котра наведе і навів порядок. ще коли він був в міськрайонному то все було під лінійку...А КОГО ЗАМІСТЬ НЬОГО???? ЛІВАНДОВСЬКУ? ЧИ ЗАВИДОВСЬКУ? які сунуть свого носа в чужі людські справи, "рішаючи" ті чи інші рішення*??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus