USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанам пропонують вирішити проблеми міського депо

3 Вересня 2013 13:00
Луцькі депутати пропонують громаді міста вирішити проблеми Луцького підприємства електротранспорту. Так, лучан просять запропонувати свої варіанти вирішення складної ситуації, яка має місце в організації. Так, на підприємстві тривалий час не виплачують заробітні плати. Зі знаком питання – ще безліч фактів на ЛПЕ.

Так, у повідомленні депутата міськради Андрія Осіпова йдеться: «Луцьке підприємство електротранспорту протягом останніх 5 років відчайдушно бореться на своє виживання. За цей час змінилось декілька керівників. Але лише завдяки призначенню міським головою на посаду директора ЛПЕ одного з менеджерів Луцького автозаводу (корпорація «Богдан») Івана Грицанчука - Луцьке підприємство електротранспорту опинилось на межі знищення.
Відомо, що Корпорація «Богдан» є найбільшим кредитором Луцького підприємства електротранспорту. Призначення Грицанчука І.І. директором комунального підприєсмвта - це збіг обставин? Жарт долі? Чи умисна дія?»

«ЛПЕ належить кожному лучанину - пенсіонерам і робітникам, інвалідам і студентам, виборцям і депутатам, чиновникам і службовцям, вчителям і лікарям.

Без негайного втручання громади Луцьке підприємство елетротранспорту зникне. Годі сподіватись на міського голову і його команду. Запропонуй своє вирішення виходу з кризової ситуації.
Усі запропоновані ідеї буде узагальнено та внесено на розгляд 45 сесії Луцької міської ради», - резюмує та закликає до співпраці депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
поліщук Показати IP 3 Вересня 2013 13:18
Поставити Грицанчука на чолі депо,це навіть не смішно, за таке треба судити тих хто подібне ініцюював. Йому керувати, максимум бригадою грузчиків і то навряд чи справиться. Я колись вже писав, біда одна - дуже рідко ходять тролейбуси. Людина яка дорожить часом ніколи не буде чекати 15-20 хв. а сяде на найпершу маршрутку. А ждуть пенсіонери яким нікуди спішити і які їздять безплатно. Треба посилити найпопулярніші тролейбусні маршрути (1.2.8.9) для цього можна пожертвувати і якістю на інших лініях. Але це дасть результат, треба людей привчати їздити на тролейбусах. І для цього потрібно не багато - мінімум затраченого часу чекання на зупинці і ціна яка буде меньша ніж в маршрутних автобусах.
галя Показати IP 3 Вересня 2013 13:26
Якщо пан Осіпов такий мудрий і все завжди знає як робити-нехай кине депутатство і виведе депо з тієї ями.Знову займаєтесь популізмом?
Семен Показати IP 3 Вересня 2013 13:32
Я уже неоднократно обращал внимание - пустить дымящие, вибририрующие, на ходу отваливающие колеса автобусы под троллейбусными проводами - это решение не сполна разума человека.
Лучани Показати IP 3 Вересня 2013 13:36
Перестати возити всіх липових пенсіонерів.У нас всі поголовно пенсіонери, або просто так їдуть безоплатно.Який це пенсіонер, коли купив групу і їздить. Біля "Бджілки" район ДЕПО заходить кожного ранку СБУ і безоплатно. Хіба це не стидно. Працівник СБУ бідний....Возити тільки ветеранів праці, які це заслужили. А ці всі хай платять.Хай пропрацює 40 років, заплатить податкти злодійці-державі і, отримує таку ж пенсію,як ці,що нічого не робили.От тоді й буде прибуток.А так,вилетять точно в трубу
777 Показати IP 3 Вересня 2013 13:39
ПОЛІЩУК ти і є ПОЛІЩУК! Ти напиши хто ти є і що ти зробив за своє життя для волинян та лучан!
поліщук до 777 Показати IP 3 Вересня 2013 14:40
Іван Іванович це ви? Для чого такий скромний нік вибрали "777" ? :)
Працівник депо Показати IP 3 Вересня 2013 13:53
Згідно проведених досліджень в липні тільки 16% пасажирів оплачували свій проїзд!Як збільшити кількість тролейбусів на маршрутах з такою оплатою за проїзд, враховуючи, що і держава боргує значну суму за субвенції! Хто навісив на депо сплату за лізинг - такого немає ні в одному місті України!!! Першочергове завдання в депо - виплата зарплати, а все інше, на жаль, другорядне...
23 Показати IP 3 Вересня 2013 14:42
Якщо на зарплату не вистачає, то треба звільнити хоча б з половину працівників, тих хто найгірше працює. А начальників, заступників і директорів для чого стільки тримати? А грицінчуку по 12 тис. в місяць платити, то завжди є? Оптимізувати треба витрати а не скиглити що грошей не вистачає
ЛПЕ Показати IP 3 Вересня 2013 15:18
БРЕХУН ОСІПОВ ПОДАЙ В СУД НА СВОГО ШИБУ ЯКИЙ ЗАМУТИВ ТАКИЙ КАБАЛЬНИЙ ЛІЗИНГ ПО ВАС ОБОХ ТЮРМА ПЛАЧЕ.
Лучанин Показати IP 3 Вересня 2013 16:55
Реальна пропозиція. Замінити маршрутки новими тролейбусами. Це ще й вирішить екологічне питання. Чому в місті, яке виробляє/випускає тролейбуси їздять димовози? Жодна з 15 не справна, жодна! Люди обов'язково будуть обурюватися, але за пару днів звикнуть, коли транспорт буде ходити за добре складеним графіком з 5-00 до 24-00 години + чергові, як було колись. Окрім того дозволити маршрутчикам купляти тролейбуси - і екологія буде в нормі і розклад буде дотриманий - не будуть раллі влаштовувати.
Той, хто знає Показати IP 3 Вересня 2013 23:49
Вважаю, найперше треба запитати в самих працівників. Вони як ніхто інший знають ситуацію зсередини найкраще. І на їх вимогу повернути колишнього керівника - пана Пуца. А там план потрохи вималюється.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus