USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На депутатську спартакіаду в Алушту – за власні гроші?

18 Квітня 2012 15:22
«Бюджетна» комісія облради не погодила проект рішення, відповідно до якого за кошти з обласного бюджету мали фінансуватися проведення обласної й участь у Всеукраїнській спартакіаді серед депутатів рад різних рівнів.

Так, члени комісії бюджету, фінансів та цінової політики облради під час засідання 18 квітня вирішили, що ці заходи мали б фінансуватися за рахунок позабюджетних коштів.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Галина Карнаухова розповіла, що участь у Всеукраїнській олімпіаді серед депутатів візьме 27 обранців волинської громади, які змагатимуться у 7 видах спорту.

Відбудеться турнір в Алушті й триватиме впродовж 5 днів. Посадовець зауважила, що відповідно до проекту рішення облради, за бюджетні кошти заплановали оплатити проживання, харчування і проїзд учасників спартакіади.

«Спочатку планувалося, що Всеукраїнська спартакіада буде в Івано-Франківську, то треба було б десь 65 тисяч гривень, а тепер вирішили, що в Алушті, то – не менше 80 тисяч» - пояснила посадовець.

Член комісії, депутат-«фронтовик» Ігор Гузь застеріг колег не витрачати державних грошей. «В країні голод скоро буде. В державі - складна ситуація. З Горохова телефонують, що працівники управління соціального забезпечення на 14 днів у відпустки за власний рахунок ідуть. В цій ситуації не можна витрачати на такі потреби державних грошей. Дітям на змагання дайте!» - закликав обранець громади.

Він також наголосив, що більшість депутатів належать до тієї чи іншої політичної сили, яка б і мала фінансувати участь у такого типу заходах свого представника. На це відреагував депутат-«регіонал» Олександр Башкаленко: «Ви скільки готові дати?»- звернувся він до Гузя.

«Якщо ви поїдете, то – ні копійки» - відповів Гузь.

Потім Ігор Гузь запропонував, щоб участь у спартакіаді профінансував, наприклад, благодійний фонд «Рідна Волинь». Але засновник фонду, член постійної комісії з питань бюджету облради Борис Клімчук відповів: «Я на таке дурне грошей не даю!»

Тим часом голова обласної ради Володимир Войтович закликав депутатів погодити проект рішення і таки передбачити гроші за участь у Всеукраїнській спартакіаді серед депутатів рад різних рівнів. «Я бачу, що участь в спартакіаді, яка відбуватиметься вже вдруге, - під загрозою» - зауважив Войтович.

Зрештою, члени комісії таки рекомендували депутатам не передбачати з обласного бюджету коштів на участь волинян у депутатській спартакіаді.

Нагадаємо, остаточне рішення щодо цього питання ухвалять депутати обласної ради під час чергової сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
+ Показати IP 18 Квітня 2012 16:47
в акреснасті алупкІ...
AntiUkr Показати IP 18 Квітня 2012 21:51
Сколько надо заплатить, что бы гузеныши вообще никуда не вылазили?
*** Показати IP 18 Квітня 2012 23:21
як малі діти. «Якщо ви поїдете, то – ні копійки» - відповів Гузь. да він взагалі коли небудь у своєму житті профінансував із власної кишені? тільки гранти іноземні з жінкою "піляє"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus