USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Обережно із Надією: гутірка з нардепом у Луцьку

11 Серпня 2016 10:15
Депутат Верховної Ради, колишня військовополонена Надія Савченко, чию постать в українському політикумі обговорюють нині чи не найактивніше, завітала днями й до Луцька. Вона провела годинну гутірку на фестивалі «Бандерштат». Питань було чимало, а от часу – забракло. Частини відповідей, здавалося, льотчиця уникала. Чи то свідомо, чи забувала їх, говорила хаотично, емоційно. А можливо, говорила вже як справжній політик. Ніби й людською мовою, та все бродила манівцями. Мовляв, прочитайте це у моїй книжці. Про це йдеться у матеріалі щотижневика Волинські Новини від 11 серпня (№28).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: САВЧЕНКО У ЛУЦЬКУ: ПРО УКРАЇНСЬКЕ БИДЛО, АНТИМАЙДАН ТА БІСЕР ПЕРЕД СВИНЬМИ

Враження у тих, хто бачив гутірку, різні та неоднозначні. Хтось побачив у Надії босу жінку, яка поводиться різко та при нагоді може вставити лайливе грубе слівце, що не личить ані жінці, ані депутату. Інші до такої поведінки поставились із розумінням. Мовляв, заміжня за армією, була у полоні – чого нарікати. Хтось так і не почув відповіді на свої питання, а лише нарікання на кшталт: «А ти був у полоні? А ти хоч десь воював? Вам мене не зрозуміти».

Найбільше публіку цікавили погляди льотчиці на війну, про яку вона висловлюється досить неоднозначно, та владу, від якої намагається водночас і відмежуватися, і наблизитися до неї.

«Я не прошу бути владою. Я не хочу цього, мені за два місяці це остогидло. Це важко, якщо хочеш справді щось робити для людей. Зробіть так, щоб більше не було влади. Суспільство має бути над державою», – сказала вона.

Таке твердження прозвучало ніби й доречно, втім дивно саме з вуст нардепа. Ці слова сказала та сама Савченко, яка зовсім нещодавно заявляла, що «не хоче, але повинна» стати президентом. При цім ще й тримаючи все у тісних руках, бо для наведення ладу Україні потрібна диктатура: «Треба стати таким диктатором, який має все в своїх руках. Для того щоб повернути цю владу народу і зробити так, щоб більше ніколи її у народу не забрали».

Говорили про минуле і до війни, згадували Майдан. Савченко зазначила, що Антимайдан стояв за гроші, ходив їсти на Євромайдан. Одначе, зі слів Савченко, за гроші Антимайдан відстоював і цінності Євромайдану. Бо і ті, і ті хотіли децентралізації, тільки перші не прагнули в ЄС і виступали за російську мову. Втім чи не суперечить така думка сама собі? Адже, якщо Савченко вказує, що Антимайдан був проплачений, то про яку ідею узагалі може йтися? Та й спекулювання на мовному питанні вочевидь недоречне. Відомо, що ті, хто відстоював інтереси Революції Гідності, говорили не лише українською.

Під час розмови нардепа і підтримували, і водночас дорікали, і намагалися зловити на слові, та й просто ділилися емоціями, бо болить усім. Один із гостей фестивалю, який представився донеччанином, запитав: а хто ж такі ці ДНР і ЛНР, з якими вона хоче розмовляти? Бо ж їх немає. «Це просто бойовики... Так, не ДНР і ЛНР, а окупаційні війська і просто шавки», – сказав він.

На це Савченко прямо не відповіла, наголошуючи, що в окупації звинувачує владу, яка допустила спочатку втрату Криму, а згодом і війну на Донбасі. Разом з тим, вказала, що свою вину як солдата у цьому теж визнає.

А як зупинити «безтолкову політизовану чортову війну, спровоковану Росією», – нардеп не вказала. Мовляв, стратегія є, втім ліпше її не видавати та «не плескати язиком». Водночас додала, що нині потрібно бути на варті, зокрема і Волині.

Звісно, політика Савченко слухали. Але, що цікаво, здалося, нібито слухали аж надто обережно та уважно. Так, як і потрібно ставитися до політика. Критично й прискіпливо, зі скепсисом сприймаючи кожне слово, нотуючи у пам’яті обіцянки. Бо ж нині Надія – одна із тих, хто при владі, у парламенті. І як сказала вона ж сама, там, у Верховній Раді, «ніхто нікому не вірить, там людина людині – звір».

Дарина ГОГОДЗА

Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Анатоль_ Показати IP 11 Серпня 2016 10:37
Надія Савченко це Надія всіх українців на сильну та незалежну Україну! Надія це наша Перемога!
Соня Показати IP 11 Серпня 2016 10:38
Який дурень її запросив на таку подію? Льотчиця з яким стажем?
до соні до Соня Показати IP 11 Серпня 2016 11:31
Соня я незнаю, що ти б робила там це точно незрівнянно!
Фу.. Показати IP 11 Серпня 2016 10:39
"Троянська ,,корова...
до фу до Фу.. Показати IP 11 Серпня 2016 11:30
коментар було видалено
Правда Показати IP 11 Серпня 2016 11:23
Люди добрі невже не видно що людина психічно хвора, хто її із здоровим і світлим розумом слухає, на сайті президента є питиція щоб зняти героя україни, от це ми перш за все повинні зробити і гонити її скрізь як собаку.
Олена до Правда Показати IP 27 Серпня 2016 21:43
То ви, видно - психічно хвора,або запроданка!
11111 Показати IP 11 Серпня 2016 11:29
д**а з нездоровою головою
567 Показати IP 11 Серпня 2016 11:45
В якому полоні вона була? В СІЗО сиділа, а це дві великі різниці. І скільки вона "воювала"? Відправити назад - менше гем..ою буде. Дійсно троянська...
??? Показати IP 11 Серпня 2016 11:48
Вона вже починає напрягати!! Політик недороблений! Є військові які дійсно потребували допомоги, при визволенні з полону, а не звідти де була вона. Навіщо ці цирки? Голодує так, що приїхала з полону більшою ніж коли туди попала.
Zara Показати IP 11 Серпня 2016 11:49
«Ніхто нікому не вірить, там людина людині – звір».Хіба це не правда про нашу Верховну раду?Може колись там було по іншому?А шановній авторці цього памфлету про Савченко я раджу спочатку зробити щось для України користне,а потім писати такі статі.Бо вам ше рости і рости до Савченко:)
Так і є... до Zara Показати IP 11 Серпня 2016 12:21
А що вона зробила корисного для України? Повипускали зеків по її "закону" та хабарників. Ото багато користі! Краще б замість неї хоч пару нормальних хлопців звільнили. Голодувати матерів призиває, щоб путін увагу звернув? Та це йому до одного місця. "Росія спровокувала", а не веде віну? А ВР - що вибрали, те й маємо... Хоча б по Луцьку... А стаття нормальна. Просто треба об"єктивно дивитись на речі. Вже героїзували одну бютівку, яка не має особняків, а вдягається і взувається за цінами іномарок...
яяя Показати IP 11 Серпня 2016 12:13
Що? Рости до Савченко? Що вона пропонує? Конкретні її дії? Як вона себе у Верховні Раді? Скоро туди пляшок принесе. Ноги вона як свиня на столи ложить. Де культуру у депутата? Це вона свиня, а не обзиває вона. Помогли долізти у владу. Президентом хоче бути. Я хочу на Луну.
123 Показати IP 11 Серпня 2016 12:17
А чего ж из трусов было выскакивать? Ну сидела бы себе тихонько в мордовии.шила рукавицы. Так нет. самолет послали. Кушайте теперь!
Марія Показати IP 11 Серпня 2016 13:14
Давай Надюша,якщо хтось забув то Савченко підтримує більшість Європейських та Американських політиків,а в неділю навіть на каналі Россия,у програмі вести недели сказали ,що Савченко на сьогодні єдине зерно примирення та припинення війни,так що краще поганий мир ,чим добра війна
Garik Показати IP 11 Серпня 2016 16:33
Цій жінці треба родити дітей та займатись їх вихованням. Державними справами повинні займатись навчені люди, щоб потім її дятям не було соромно за висловлення чи дії їх матері.
12345 Показати IP 12 Серпня 2016 09:50
Бла-бла... Забули, як кричали - Наді -волю? Забули, що вона ще й депутат Європарламенту, і Європа підтримала її визволення? А зараз, коли людина говорить речі, які одурілим від ненависті до всіх нацикам та правлячим олігархам не подобаються, починають її тролити. Надю - в Президенти, досить терпіти злодіїв, вбивць і брехунів при владі.
Іван. Показати IP 23 Серпня 2016 21:27
Таке відчуття що вона сама, не розуміє що говорить і про що думає. І ще питання як вона попала в" полон" і яким і чому загинули усі хто був з нею разом. Не вірюв її, патріотизм! Впевнений що це ТРОЯНСКЙ КІНЬ! !!
Знаючий Показати IP 24 Серпня 2016 14:34
Та в сауну вона їхала паритись і попала в полон...
макарua Показати IP 20 Вересня 2016 16:00
При владі повинні бути люди, які хоча б щось розуміють в управлінні державою, які мають хоча б фундаментальні знання про державотворення а льотчики хай і будуть льотчикам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus