USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вбиральні у сільських школах - місію провалено! ФОТО

18 Лютого 2013 16:12
З різних куточків України школярі та їхні батьки надіслали у редакцію «Експресу» унікальні фото для прем’єр-міністра України Миколи Азарова, повідомляє видання.

«Ми ставимо завдання, щоб сільські школи мали теплі туалети. Щоб діти наші не бігали надвір у мороз і не застуджувались», — таку заяву Микола Азаров зробив восени 2011 року, виступаючи на Всеукраїнському з’їзді працівників освітньої сфери, — «через два роки, якщо такі школи ще залишаться, то в Міністерстві освіти будуть зроблені висновки».

Як з’ясували журналісти «Експресу», всі доручення прем’єра провалено. Микола Азаров навіть не здогадується, яка прірва лежить між заявами чиновників і їх реальними діями. Врятувати дітей і зберегти обличчя українського уряду не допомагають навіть численні листи-прохання до Міносвіти.

Ось такі світлини надійшли на адресу редакції:

ЗОСШ села Гамаліївка.

Справжні «європейські стандарти» у селі Горішне.

А ця «будка» замінила туалет біля школи №6 у місті Чортків.

Ось так «виконали» доручення Азарова у Рівненській області, Корецький район.

Кутська ЗОШ Косівського району Івано-Франківської області.

А це пана Азарова запрошують у село Великий Олексин. Туалет розташований за 150 метрів від будівлі школи.

«Золоті унітази», між якими навіть перегородки немає, у тій самій школі.

«Експрес» заявляє, що усі фото, надіслані учнями й їхніми батьками, збере у велику колекцію, яку планує надіслати керівнику уряду.

Також «Експрес» з`ясував, що думають відомі українці про проблему шкільних вбиралень.

Ірма Вітовська, українська актриса театру та кіно: «Бог усе бачить, і впевнена, колись усі ці чини будуть покаранi. Що ж до наших дітей, то мусимо їх самі захищати. Треба виходити на страйк і вимагати теплих вбиралень для наших дітей. Бо, якщо ми не подбаємо про себе і про своїх малюків, то цього не зробить ніхто. Просто говорити замало, треба діяти. Наші діти не худоба!

Вадим Красноокий, лiдер гурту «Mad Heads»: «За ті гроші, які витрачають на різні блага посадовцям, можна було б облаштувати тисячі звичайних шкільних туалетів. Вони навіть про наших дітей подбати не можуть. Не одне маля захворіло через те, що до вбиральні ходило на вулицю у сильні морози. Кожна хвороба цих дітей на совісті наших чиновників».

Степан Хмара, Герой України: «Таке явище шокує!!! Нашим чиновникам наплювати на наших школярів, які мерзнуть у морози. Це знущання з наших дітей. Для можновладців головне — якомога більше накрасти. Своїми діями вони обкрадають наших дітей. Не один такий Геллер хоче дорогого комфорту! А в цей час наші діти мерзнутимуть. Треба це припиняти».

Сергiй Фоменко, лiдер гурту «Мандри»: «Це виглядає жахливо, адже з дітей, які ні в чому не винні, знущаються. Не вірю, що влада не має грошей на облаштування туалетів для школярів. У європейських країнах, якщо суспільство незадоволене роботою влади, то усі виходять і виявляють своє обурення. Люди мітингують доти, доки не побачать змін. А в Україні всі бояться таких рішучих крокiв. Маємо подбати про своїх дітей і їхнє майбутнє або зараз, або вже ніколи».

Нагадаємо, голова Волинської ОДА Борис Клімчук ще у 2010 році також доручив належно облаштувати вбиральні сільських шкіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Педагог Показати IP 18 Лютого 2013 17:22
Хороший учень "все своє" додому несе... грядку удобряє. :))
андрiй76 Показати IP 18 Лютого 2013 19:24
Це не про шкільні туалети мова.Це повна іллюстрація того"ДЕ і В ЧОМУ"ми з вами зараз живемо...
українка Показати IP 18 Лютого 2013 20:19
дійсно, на Волині таке доручення отримали, але грошей катма. Директорів "б"ють" і ті змушені це робити за гроші батьків
Справжній патріот до українка Показати IP 19 Лютого 2013 10:06
Якщо б золоті унітази не будували, то і гроші б знайшлися.
Julia Показати IP 19 Лютого 2013 14:47
Жахіття...
Julia Показати IP 19 Лютого 2013 14:47
Жахіття...
ірина Показати IP 19 Лютого 2013 15:16
Педагог Вчора 17:22 Відповісти Хороший учень "все своє" додому несе... грядку удобряє. :)) Щоб ви знали, що городина після цього непридатна для споживання! Грунт заражений глистами!
Misteria Показати IP 20 Лютого 2013 15:59
туалет а-ля "дірка+стільчик" - просто шедевр! "Мрія програміста". Сімх крізь сльози...
Валентина Показати IP 27 Листопада 2013 23:40
Такого уже точно жахіття нема по школах,як у наших діточок!Позор!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus