USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські парламентарі «як на долоні». ФОТО

16 Жовтня 2013 12:48
Сайт, який допоможе громадянам стежити за діяльністю народних депутатів, презентували у Луцьку 16 жовтня.

Зі слів експерта Громадянської мережі ОПОРА Романа Мартина, сайт «Рада» містить інформацію, якої немає у відкритому доступі на офіційних веб-ресурсах Верховної Ради України. До того ж, офіційні ресурси незручні у користуванні.



«Необхідність створити ресурс, який дозволяв би громадянам, журналістам, експертам вільно орієнтуватися у подіях, що відбуваються у парламенті, підштовхнула нас створити цей сайт», - повідомив Роман Мартин.



У розділі «Статистика» публікують рейтинги депутатів, «кабінети» обранців з довідковою інформацією, присутністю їх під час голосувань та засідань профільних комітетів, статистику голосування за фракціями, сумісність їхнього голосування, тематику законопроектів. Так, тут можна побачити, що Партія регіонів найчастіше спільно голосує з КПУ, а «УДАР» – з Партією регіонів.



У розділі «Документи» можна ознайомитися з протоколами засідань парламентських комітетів та відповідями на запити ОПОРИ стосовно роботи Верховної Ради України.

Як розповів експерт, сайт «Рада» унікальний тим, що дає можливість працювати з кожним конкретним депутатом Верховної Ради. Завдяки фото, інформацію про кожного обранця можна знайти, навіть не знаючи його прізвища, але знаючи в обличчя. Можна побачити, яким чином голосував нардеп за той чи інший законопроект.

Також сайт містить випуски телепрограми «Дорогі депутати», яку ОПОРА продукує спільно з «5 каналом».

Роман Мартин зазначив, що сайт не є статистичним, інформація на ньому постійно оперативно оновлюється. На думку його засновників, «Рада» стимулюватиме парламентарів до сумлінного виконання своїх обов’язків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus