USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Зареєструвати «самобуди» можна буде ще до кінця року

26 Травня 2015 21:10
Порядок безоплатного оформлення прав власності на нерухоме майно громадян, яке вони побудували до 2011 року без дозволу на будівництво, набув чинності. Про це повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, що ще у середині січня Верховна Рада України ухвалила Закон про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно з яким об’єкти будівництва, споруджені без дозволу на виконання будівельних робіт, почали приймати в експлуатацію. Новий же документ продовжив до 31 грудня 2015 року так звану «Будівельну амністію», яка дозволяє узаконювати самобуди.

Відтак, в українців з’явилася можливість ввести в експлуатацію індивідуальні житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, а також споруди сільськогосподарського призначення I і II категорії складності, побудовані у період з 1992 до 2011 року.

Причому, як зазначають у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, абсолютна більшість приватних будинків, які планується ввести в експлуатацію згідно з цим порядком, мають площу до 300 квадратних метрів.

Окрім того, до 31 грудня 2015 року приймати в експлуатацію такі об'єкти будуть органи державного архітектурно-будівного контролю безоплатно. Відповідне рішення повинні ухвалити за результатами технічного обстеження протягом 10 днів від дня подання заяви власником земельної ділянки, на якій розташований об'єкт.

Технічне обстеження індивідуальних житлових будинків загальною площею до 300 квадратів проходитиме за спрощеною процедурою під час технічної інвентаризації об'єкта одним сертифікованим спеціалістом з технічної інвентаризації.

Для об'єктів більшої площі чиновники передбачили сертифікацію спеціалістом з технічної інвентаризації, а також сертифікованим фахівцем з техогляду.

Зазначимо, що спрощену систему реєстрації самобудів ввели ще в 2009 році. Головним нововведенням стало значне скорочення кількості документів і довідок, які необхідно було отримувати заявникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus