USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Журналісти УНІАН заявили про цензуру

17 Травня 2012 15:39
Трудовий колектив агентства УНІАН вимагає повернення на посаду головного редактора Олександра Харченка і заявляє про випадки цензури, які допустило нове керівництво.
Про це сказано у заяві трудового колективу УНІАН, - повідомляє Українська правда.
Колектив вважає переміщення Харченка на посаду головреда сайту агентства незаконними, оскільки тим самим порушено Кодекс законів про працю України.
«Ми вважаємо такі неправові дії початком наступу на свободу слова, оскільки в агентстві з’явилися ознаки цензури», - заявив колектив.
Як цензуру представники колективу, зокрема, розцінили той факт, що 12 травня заступник головного редактора сайту УНІАН Микола Кондратенко, представлений у четвер як керівник департаменту інтернет-проектів УНІАН, розпорядився зняти з сайту інформацію про те, що «Ахметов заборонив вступати до Партії регіонів на своїх підприємствах».
«Перед тим, 5 травня, заступник головного редактора розпорядився зняти публікацію під заголовком «Партія регіонів точить зуб на Порошенка?», заявивши, що це «заказуха». Лише після гострих дискусій з Харченком і вимоги від нього розписки, що це не замовний матеріал, Ганницький погодився повернути його на сайт», - йдеться у заяві.
Крім того, стверджують журналісти, на планірці 27 квітня гендиректор УНІАН Осадчий критикував сайт за те, що ставили забагато інформацій про побиття Юлії Тимошенко, а 17 травня Михайло Ганницький заборонив ставити на сайт УНІАН, де вже вийшла новина про його призначення шеф-редактором агентства, другу сторону конфлікту – коментар Харченка з його позицією щодо звільнення.
«Харченко був єдиним, хто міг протистояти новому керівництву в їх намаганні зробити сайт УНІАН менш гострим, більш лояльним до влади. Вважаємо, що через це його і «усунули», - сказано у заяві.
У зв’язку з цим трудовий колектив заявляє про початок трудового спору з новим керівництвом агентства.
Трудовий колектив вимагає повернення Харченка на посаду головного редактора УНІАН «з усіма повноваженнями і з поверненням посади до штатного розпису».
«Для недопущення цензури в агентстві – створення редакційної колегії, яка прийматиме рішення про зняття з сайту матеріалів. Недопущення звільнення, переведення, переміщення працівників агентства без згоди профспілки та трудового колективу та працівника», - сказано у заяві.
Крім того, колектив вимагає створити комісію для вирішення питання щодо Харченка і вимагає зустрічі з акціонерами ТОВ «УНІАН».
«Трудовий колектив звертається до НСЖУ, НМПУ та інших структур із захисту свободи слова за допомогою у вирішенні цього конфлікту і недопущення знищення незалежного агенства УНІАН», - сказано у заяві.
Як відомо, Харченка перевели на посаду головного редактора веб-сайту агенції, а новим шеф-редактором було призначено Михайла Ганницького.
Ганницький до призначення в УНІАН працював у ТСН, а раніше тривалий час працював у газеті «Сегодня».
Осадчий був призначений гендиректором УНІАН у лютому цього року і залишається керівником департаменту інтернет-проектів групи «1+1». Раніше він працював в інтернет-виданні «Обозреватель».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus