USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки на Волині «вільних» земель, які можна віддати учасникам АТО

6 Травня 2015 15:12
На Волині майже 70 гектарів земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, які є придатними для використання та можуть бути надані учасникам та членам родин загиблих бійців.

Про це під час оперативної наради у голови Волинської ОДА повідомив начальник Головного управління Держземагенства у Волинській області Василь Василенко.

Оскільки, на його думку, одним з найактуальніших питань на сьогодні є питання про виявлення резервів по земельних ділянках, які можна надавати учасникам АТО для тих чи інших потреб, то це й лягло в основу роботи інвентаризаційної комісії.

Зі слів посадовця, інвентаризації підлягали землі на території всієї області, а це - 2 мільйони 14 тисяч гектарів, у тому числі 300 тисяч гектарів в межах населених пунктів. Згідно із результатами інвентаризації, на Волині нарахували 409 тисяч гектарів земель, не наданих у власність та у користування. З них – 164, 5 тисяч гектарів - сільськогосподарського призначення.

Натомість, площа наданих сільськогосподарських угідь за межами населених пунктів становить 121 тисячу 959 гектарів. З них придатними для використання та можуть бути надані учасникам АТО та членам родин загиблих в ході антитерористичної операції майже 70 тисяч гектарів.

З них для ведення садівництва – ділянки, які знаходяться біля райцентрів, великих сіл, селищ та містечок, загалом у межах 1100 гектарів. Для ведення особистого селянського господарства – більше 68 тисяч гектарів.

Як пояснив Василь Василенко, найбільший попит від учасників АТО – на земельні наділи у межах населених пунктах. Площа таких сільськогосподарських угідь становить 21 тисячу 71 гектар, з них придатні для використання понад 12 тисяч гектарів, з яких 4686 гектарів можна використати ля будівництва, а 72 гектари – для ведення садівництва.

Майже за місяць по факту передачі у власність учасників АТО змелених ділянок у кінцевому результаті ми виконали 80 % від того, що було зроблено за увесь попередній період. Тобто, результати уже є.

На це заступник голови ОДА Сергій Кошарук подякував земельникам за проведену роботу, однак, зазначив, що, на жаль, серед посадовців є такі, хто дозволяє собі заробляти на таких категоріях населення, як учасники АТО та родини загиблих бійців:

«Наступного тижня проведуть профільну нараду щодо надання земель учасникам АТО, під час якої будуть зроблені критичні висновки щодо тих працівників, які допускають незаконне та немотивоване підвищення вартості земельної документації. Ці люди будуть покарані», - резюмував він.

Нагадаємо, окремі підприємства Волинської області не гребують заробляти на родинах учасників АТО. Вони виставляють за надані послуги рахунки, що удвічі вищі за середню ринкову вартість виготовлення землевпорядної документації.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку місцеві депутати, яким нинішні захисники держави колись віддавали свої голоси, вирішують - видавати їм земельні ділянки чи ні. Мовляв, землі в Луцьку фактично немає. Тож категорії тих, хто може претендувати на землю, пропонують звузити. Так, земельним управлінням хочуть рекомендувати віддавати перевагу родинам загиблих військовослужбовців та тих, хто має 1 групу інвалідності.

Себто, щоб отримати землю в Луцьку треба або померти, або на все життя залишитися калікою. Водночас, ніхто не задумується над тим, чи зможе вдова з малолітніми дітьми, без годувальника, або чоловік без руки (ноги, рук, ніг, ока….) збудувати будинок навіть на ділянці, де є комунікації. А там, де їх немає – ситуація ще цікавіша.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
анонімус Показати IP 6 Травня 2015 16:57
весь керівний склад полюбе отримає ділянки
Анатоль_ до анонімус Показати IP 6 Травня 2015 23:26
Де мені волонтеру отримати ділянку?
нпапа Показати IP 6 Травня 2015 17:37
ніхто нічого не дає, поцікавтесь скільки землі виділила луцька міська рада для учасників ато, я звертався мені прийшла галіма відповідь, що нічого немає, то коли вже буде ???
Олег до нпапа Показати IP 6 Травня 2015 18:38
звертайся безпосередньо в селищну раду де хочеш отримати землю
12345,, Показати IP 6 Травня 2015 17:52
чекай ,радій що живий залишився ,а землю так вже терміново потрібно.........
нпапа до 12345 до 12345,, Показати IP 6 Травня 2015 20:47
Землю потрібно це хоть, що небуть, що мені за 10 років служби дала б держава крім галімої зарплати 2300 ненавиджу всіх брихунів грьобаних реформаторів і різних піаристів ганьба порошні
нпапа до Олега Показати IP 6 Травня 2015 20:44
Я звертався у 12 сільських рад скрізь відмовили мотивуючи тим, що зараз немає землі, а якщо є то тільки для сільських хлопців які призивались із села, що робити далі де правду шукати
Ольга Показати IP 7 Травня 2015 13:02
http://www.zem.voladm.gov.ua/gromadyanam-ukrayiny/informuvannya/item/1019-informaciya-shchodo-zemel-nyh-dilyanok-shcho-mozhut-buty-prydatni-dlya-nadannya-uchasnykam-ato-pid-zhytlovu-zabudovu.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus