USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

«Жахи» новобудови, яку Луцька міськрада прийняла в експлуатацію

30 Серпня 2016 17:25
У новобудові у Луцьку, яку комісія на чолі з управлінням капітального будівництва Луцької міської Ради прийняла в експлуатацію ще 4 роки тому, замість 36 квартир, по факту – 39 помешкань.

Будинок в 55-ому мікрорайоні побудований нещодавно, проте він вже розвалюється на очах у мешканців. У приміщені підтоплює підвал, протікає стеля, не працює котельня, а на голови мешканцям сиплеться облицювальна цегла.

Про це Інформаційному агентству Волинські новини повідомив голова об’єднання співвласників багатоквартиного будинку за адресою Олеся Гончара, 3-А, Ігор Харко.

Зі слів очільника об’єднання, займатися житловими проблемами мешканців будинку почав кілька місяців тому. Перше, що його шокувало – тут немає жодного вільного метра квадратного, навіть технічний поверх зробили житловим.

«Я - один з тих людей, які придбали квартиру в цьому будинку ще на стадії будівництва. Тоді нам обіцяли якісне сучасне житло з покращеними умовами. А насправді люди отримали у власність будинок, де майже весь підвал, який, між іншим, затоплює, проданий невідомій фірмі. Замість 36 квартир – 39, за рахунок забудови технічного десятого поверху. Дахова котельня пропрацювала всього два опалювальних сезони. І це тільки вершина «айсбергу» наших проблем», – бідкається голова ОСББ.

З його слів, оскільки вздовж усього периметру новобудови відсутне вимощення, будинок постійно підтоплює.
«Орієнтовно раз в місяць ми викачуємо з підвалу воду за свій кошт. Раніше доводилось за це платити щоразу по 500 гривень, тому мешканці будинку зібрали гроші та придбали свій власний насос за 6000 гривень. Але сирість у підвалі є, і комунікації від цього іржавіють. Тому незабаром доведеться збирати кошти ще й на труби», – розповідає Ігор Харко.
До того ж, як стверджує голова ОСББ, майже весь підвал, згідно з документацією, проданий невідомій фірмі, тому за відгородженою стіною стан комунікацій та рівень води контролювати нікому.
Крім того, на фасадній стороні будинку не зароблені шви перекриття. Через це обсипається пустотіла декоративна цегла.

«Оздоблення сиплеться прямо на людей. Нещодавно облицювальна цеглина впала одній з мешканок на голову», - додає він.
Дах - також у жахливому стані. Зі слів голови ОСББ, перекриття та гідроізоляцію потрібно повністю переробляти.
В під’їзді та на сходовій клітці абсолютно відсутній навіть косметичний ремонт, а в ліфті немає кнопки виклику диспетчера. Ігор Харко каже: це мали привести до належного стану перед тим, як визнати будинок готовим до експлуатації.
«Мешканці новобудови вдячні Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», за те, що вони допомогли хоча б тим, що поставили нам поштові скриньки. Їх у нас в під’їзді також не було передбачено ні забудовником, ні міською радою», - каже голова ОСББ проблемного будинку.
Дахова котельня та технічний поверх новобудови - це окрема історія від стурбованого голови об’єднання.

Два роки будинок обігрівала власна дахова котельня, яка входила в ціну нерухомості та була оплачена мешканцями при покупці квартир. Потім невідомі викрали кілька дороговартісних агрегатів, які досі ніхто не замінив, тож мешканцям квартир доводиться грітися від централізованого опалення, що набагато дорожче.
А найцікавіше те, що люди, які купували квартири в новобудові, навіть не здогадувались, що технічний поверх також стане чиєюсь власністю.

Між тим, після здачі будинку в експлуатацію виявилось, що десь взялося додаткових 3 квартири, про яких нема жодного слова в технічному паспорті.

«Таким чином, одна з мешканок, яка придбала квартиру на технічному поверсі, як пізніше з’ясувалось, повинна заходити до себе в помешкання через приміщення дахової котельні. Тобто їй, аби потрапити до себе в квартиру, потрібно проробити двері в стіні котельні», - каже Ігор Харко.
Прибудинкова територія «горе-новобудови», як називають її місцеві, не має чіткого планування та зовсім не облаштована. Навколо - незасипані кар’єри, ями, котловани, які вже починають заростати бадиллям.

Документи на здачу будинку в експлуатацію у 2012 році підписав начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан. В коментарі журналістам Інформаційного агентства Волинські новини він заявив: все, чим може зарадити міська рада будинку, то це диспетчеризацією єдиного ліфта.

«Згідно зі зверненням голови ОСББ Ігора Харка, міська рада готова розглянути питання про виділення 20 000 гривень на вирішення цієї проблеми. Проте більше нічого ми завершувати не будемо, тільки тому, що підписали акт на здачу в експлуатацію. Я це підписав, і я буду відповідати перед міським головою, може він мене звільнить, а може дасть догану», – каже Леонід Карабан.
Чиновник розповідає, що забудовник приїжджав до нього та від імені мешканців просив підписати акт здачі будинку в експлуатацію, аби людям, які заселилися в новобудову, можна було оформляти право власності та укладати договори на постачання комунальних послуг.

«Електроенергія постачалась по тимчасовій схемі, води взагалі не було. І я пішов назустріч людям», - переконує очільник УКБ Луцької міської ради.

Що ж до ситуації з технічним поверхом, де самовільно добудували ще три квартири, Леонід Карабан каже, що нічого не знав.

«Я на технічному поверсі не був. Я зустрічався з забудовником, в акті ми фіксували недоліки, які він зобов’язувався ліквідувати: ремонт під’їзду, відмостка, шви між перекриттями на фасаді тощо. Так сталося, що він цього не зробив», – розводить руками чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Мер Показати IP 30 Серпня 2016 17:36
Дам догану за халатне відношення до роботи всім із УКБ!
Курбан до Мер Показати IP 30 Серпня 2016 18:35
Налякав їжака
Наталя до Мер Показати IP 30 Серпня 2016 18:59
Не треба догани, хай усунуть недоліки за рахунок чиновників УКБ і всіх, хто ставив підпис під актом про введення будинку в експлуатацію.
Ау до Наталя Показати IP 30 Серпня 2016 19:59
Ач які ласі за чужий рахунок свої проблеми вирішувати!
23 до Мер Показати IP 31 Серпня 2016 07:08
В нас у новобудові на Федорова теж приймали будинки які не співпадають з технічною документацією , так що це не поодинокі випадки
Шок Показати IP 30 Серпня 2016 17:37
Страшно купувати квартири в новобудовах, вальнути стільки грошей а потім дороблювати, докупляти ітд. жесть
Лучанин Показати IP 30 Серпня 2016 17:48
Для забудовника пріоритетним були гроші
Курбан до Лучанин Показати IP 30 Серпня 2016 18:38
Для забудовника єдиним були гроші
дідо Показати IP 30 Серпня 2016 17:54
Навпроти автозаводу будують бидино з внутрішньою сілікатною цеглою, На Ковельській весь будинок з сілікатної цегли. ДАБКа беруть хабарі від горе-забудовників.
Знаю до дідо Показати IP 31 Серпня 2016 21:42
Згідна - Жах!!!!! Так Забудовник називає цей будинок - елітним, ха-ха. Не розумію чому. Силікатна цегла призначена для облицювання. Ще одне чудо будівництва будується біля "Опери". Я в шоці!!!!!! По Луцьку є ще умільці , що по 3 поверхи з піноблоків будують та ще й залізобетонними плитами перекривають. Краще ніж червона цегла, ще ніхто не придумав. Мене дивує, що люди таке і купляють! Економлять на матеріалах, виставляють меншу ціну, люди і ведуться, але не розуміють, що беруть голі стіни без стяжки. штукатурки......., а якщо це все додати, то вийде квартира по ціні як в нормальному будинку з червоної цегли.
КУМ Показати IP 30 Серпня 2016 17:59
Бачили очі,що купували,Це ж комерційне будівництво,ось і маєте "хороше" житло.Які претензії до влади?
незручний до КУМ Показати IP 30 Серпня 2016 23:19
Влада приймає будинок до експлуатації, тобто підтверджує, що будинок відповідає всім Державним будівельним нормам. В даному випадку Луцька міська рада в особі одного поважного пана - Карабана Л., сказала, що будинок відповідає всім ДБН і підписала декларацію про готовність об'єкта до эксплуатация. Ну а готовність даного об'єкта ми бачимо на фото. Можливо у мене поганий зір і на фото чудовий будинок, чи все таки поважний пан з міської ради на об'єкт не виїжджав, а просто в своєму затишному кабінеті отримав незаконну винагороду тай поставив свій підпис під даною декларацією.
Яструб В.М. Показати IP 30 Серпня 2016 18:01
Начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан хоче казатися сірим і пушистим . Типу він пішов на зустріч мешканцям . Бреше як сивий мерин , він підписав за хороший куш . Звертайтеся до суду , тому що обіцяного будете чекати довго !
Anat Показати IP 30 Серпня 2016 18:08
А у нас все так через ж..пу спочатку роздали землю на якій швидко виросли багатобудови люди надіялись, що чиновники проектуючи новий квартал подбають про доїзд та інші блага цивілізації та де там... обіцяна 33 маршрутка пішла в лету.... прохід до садочка зі сторони "Срібних лелек" обнесли забором фірма яка вже надцяятий рік зводить будинок ...
Анонім Показати IP 30 Серпня 2016 18:12
Люди біля того будинку з якого сипиться цегла змушені ходити та водити своїх діток до 40кового садка бо з іншої сторони дорогу перегородили інші забудовники які вже понад рік ніяк не добудують ще одну довгобудову.... МІСЬКА РАДА ЧЕКАТЕ СМЕРТІ ЧИЄЇСЬ ?
Іващенка 1а до Анонім Показати IP 30 Серпня 2016 21:20
100% правда зі сторони «Срібних Лелек» з вул. Чорновола, Іващенка та району «Балки» люди через незрозумілих забудовників не можуть дітей в садочок та школу завести раніше вулиця О. Гончара починалась від Чорновола і йшла до вул. Липинського до самого 40го садочка, зараз через роботи по добудові на Липинського 4 які здійснює вже 2 роки черепашиними кроками фірма якогось «Книша» дорогу перерили та перекрили забором з іншої сторони доступ до садочка перекрило будівництво Вайманом будинка на Іващенка 2 ось всі люди йдуть між будівельним забором та цим аварійним будинком з якого справді падає цегла…. Романюк скільки може бути перекрита вулиця??? Давай у тебе перед будинком якусь клоаку почнем рити???
Анонім до Іващенка 1а Показати IP 31 Серпня 2016 07:48
це хфірма ТзОВ «Житлобуд-2» на Липинського 4 дорогу перекрила а що їм можна це ж Стефанович друг Мера... цікаво скільки ще років той будинок добудовуватимуть он Чорнуха вже 3 будинки звів два Вайман а той все ДОБУДОВУЄ....
Анонім до Анонім Показати IP 31 Серпня 2016 08:19
друзям все ворогам закон! у нас все по такому принципу.. ідорогу на роки можна перекрити і маршрутки на 55 квартал не пускати щоб не віднадити клієнтів з маршрута №23.
123 до Анонім Показати IP 31 Серпня 2016 11:06
Там осипалась не цегла, а облицювальна плитка, якщо вона взагалі там була. Торці плит перекриття не зашивають цеглою. Невже не видно по фото, що цегла по розміру не впишеться? Хоча й плиткою по голові малоприємно.)
Анонім Показати IP 30 Серпня 2016 18:34
так їм немає чого переживати, в них же ж ОСББ, бігом в фонд "тільки разом", там ОСББ дадуть грошей! ну не може такого бути, що цей фонд не дасть їм всі потрібні кошти, ще й кожному по машині купить... а те що поставили вони тільки поштові скриньки, ну так треба ж з чогось почати
Добродій Показати IP 30 Серпня 2016 18:45
А підвальне приміщення вукуплене Волиньфармом, а кажуть що фірма невідома.
С до Добродій Показати IP 30 Серпня 2016 22:20
Баран, розбирись про який будинок іде мова
Green Показати IP 30 Серпня 2016 18:45
Сучасні стандарти плюс українська якість!
Роботяга до Green Показати IP 30 Серпня 2016 19:16
"Дуже роботящий народ" по закордонах такого не зробить, а тільки в себе, для своїх будує ось таку Європу.
12 Показати IP 30 Серпня 2016 18:53
о а шо буде з новобудовами на болоті, що мають вирости біля Стиря, купуйте житло ще там,але не думайте що вам великий інвестор К ,,,,,ра потім поможе
Ийропа Показати IP 30 Серпня 2016 19:03
Всё как в лучших домах Парижа и Лондона (Европы)
Наталя Показати IP 30 Серпня 2016 19:04
Пропоную ліквідацію недоліків провести за рахунок чиновників, що ставили свій підпис під актом про введення будинку в експлуатацію. Можливо тоді і будинки на болоті не будуть будувати.
микола Показати IP 30 Серпня 2016 19:11
Там атономне люди зробили.не водьтє в оману мешканців міста
цікавий Показати IP 30 Серпня 2016 19:28
Так а хто будував ДБК, Сантехмонтаж, Житлобуд... Хто???
Василь до цікавий Показати IP 30 Серпня 2016 21:25
Будували ВолиньТеплоСервіс. Такий діяч, як Саша Подольський !!! Кінув усіх і уся!
він Показати IP 30 Серпня 2016 20:23
забули одну дурничку написати в статті - а хто підрядник, хто будував.За такі речі потрібно ліцензію забирати, але судячи з реакції замовника - не заберуть.
Василь до він Показати IP 30 Серпня 2016 21:15
А підрядника, як і замовника - вже не існує! Розлетілись. Тому і крайніх найти важко.
Інвестор Показати IP 30 Серпня 2016 20:32
А може відразу басейн облаштувати.Поплавав і до хати.А то енергію тільки витрачаєте для відкачування.
Сусідка Показати IP 30 Серпня 2016 20:45
Хіба акти про здачу будинку в експлуатацію підписуються у кабінетах, чи все таки на місці після огляду?
Хутір до Сусідка Показати IP 31 Серпня 2016 00:39
Ех темні люди.такі документи підписуютья в суперкласних ресторанах п'ятизіркових готелів а не в сирих підвалах або котельні де цеглина на голову може впасти.
Не будівельник Показати IP 30 Серпня 2016 21:34
«Я на технічному поверсі не був."-ШОК,-Це каже людина,що приймала будинок ??????Навіщо тримати таких спеців." Я це підписав, і я буду відповідати перед міським головою, може він мене звільнить, а може дасть догану», -за такі речі тюрма плаче,а не догана.
Сусіди Показати IP 30 Серпня 2016 22:23
Мені дуже шкода мешканців будинку. Дійсно... Просто в нашому підвалі на К.Карого 11 санітарний стан ще гірший. А МЖК прсто приймає на диспетчерську тільки раз за разом скарги від мешканців. Я сама дзвонила до диспетчера в суботу 4 рази. В неділю правда, приїхали робітники та викачали воду з нечистотами( там її було до 50 см). А керівнцтво ніяких дій стосовно вирішення цього питання не прийняло.
дядя до Сусіди Показати IP 31 Серпня 2016 05:05
Так створюйте ОСББ і вирішуйте проблему. Ви вірите в те що МЖК вам допоможе?
Сусіди до дядя Показати IP 31 Серпня 2016 11:25
Я зовсім не проти ОСББ. Тількі біда в тому що в мене дуже пасивні мешканці будинку. Є такі що навіть кажуть що їм не заважає запах які тхне з каналізації. Я вже не в змозі терпіти "штин"від фекалій з хлоркою в під'їзді. Легше всього закритися в своїй квартирі та ні до чого не мати діла. Але ж я там живу... В мене є відповідальність за те де я мешкаю. Дуже шкода що не можна поділитися "КРАСОЮ"в нашому підвалі та облицюванням нашого будинку. Доречі гроші за утримання будинку платяться не малі з кожного помешкання. В мене просто роспач.Як змусити МЖК відреагувати,якщо тел.звернення не мають сили зрушити це питання.
Сусіди до Сусіди Показати IP 31 Серпня 2016 11:29
Поділитися"КРАСОЮ" я мала на увазі фотографії які візуалізують те що я на сьогодні в нашому підвалі.
юрист до Сусіди Показати IP 31 Серпня 2016 12:26
подавайте на МЖК до суду. Тільки так можна змусити їх щось робити. Фіксуйте санітарний і технічний стан підвальних приміщень актами з фото і звертайтесь до суду з позовом про зобовязання привести ці приміщення у нормальний стан відповідно до Правил утримання будинків і споруд.
ольга Показати IP 30 Серпня 2016 22:36
Карабан в своєму репертуарі, як завжди бреше. Як він збирається відповідати?? Підніметься на технічний поверх? Кому від цього буде краще? Працює "по просьбах"... Меру такі подобаються! Вміє гроші заробляти!
? Показати IP 30 Серпня 2016 22:44
Підписувач ще та штучка:сам будинки халтурить повьязаний повністю
Нейтрал Показати IP 31 Серпня 2016 02:14
Почитав я коментарі лучан і просто шокований.здається мені що скоро буде актуальна тема про Робін Гуда.або якихось персонажів з коміксів які як бетмен чи супермен будуть трусити ночами таких горе чиновників .У мене все.Щасти вам чиновничкі
До Карабана Показати IP 31 Серпня 2016 09:17
Але те й ЧМО! Ренально ЧМО....
Офігевший Показати IP 31 Серпня 2016 14:16
Оце так, інвестуєш в новобудову, а при будівництві отримуєш замість будинку, якусь недороблену "купу складених цеглин" - стрьомно інвестувати.
філософ Показати IP 31 Серпня 2016 14:30
От ідемо ми до Європи, а попадаємо з всякими карабанами в ж,,,,,у. Оце підхід "чинуши" Європейського міста, як себе зара позиціонує пан романюк і його "молода" команда - дати йому догану, за те що він продав свій підпис за пару купонів , не був на будівництві , як сам підтвердив , дав старт його здати в єксплуатацію, проігнорувавши будь які моральні та професійні якості. От навіщо нам такий "чинуша", якому ми, платники податків, платимо з/п.Догана йому за щасття, Як на мене для такого карабана і всіх карабанів таких як він за такі дії чи бездіяльність - звільнення з посади з виплатою компенсацій за його рахунок, або за рахунок міськради, для усунення недоліків в роботі таких "чинуш". Признайтесь хоч хтось з поміркованого бізнесу візьме такого карабана до себе на відповідальну роботу,хіба двірником, іто під наглядом камер. Дай справа не тільки в одному такому карабані, іх сотні тисяч, звикли до сссру - нічого не робити і ні за що не відповідати.
Справедливий Показати IP 26 Жовтня 2017 12:59
Читаю статтю і дивуюсь з наших людей. А почитати коментарі, так це взагалі, як кажуть - не було б так смішно, якби не так сумно насправді. Всі винні, по-вашому, - начальник УКБ, мер, забудовник. Тільки не люди! Трохи не так. Відомо, коли є попит, з"являється і пропозиція. Так і тут - почали користуватись попитом квартири в новобудовах - одразу з"явилось купа "ділків", які захотіли "нагріти" руки на цьому. Чим привабити потенційного покупця? Звісно ж, ціною! Але, як кажуть, і в мишоловці сир небезкоштовний. От і "повелись" люди на ціну (бо ж тут, бач, на яку тисячу-півтори дешевше, ніж у перевірених забудовників). І де тепер те Ваше дешевше, хочеться запитати?!!?!? Чи купівля квартири - це для Вас така пересічна подія, як сходити в гастроном по молоко? Чи кошти Вам падають з неба? Та я перед тим, як придбати квартиру в новобудові, все детально вивчив і зважив (сім раз відміряй - один раз відріж). В першу чергу, винні самі люди, що придбали житло у сумнівних "ділків". Одним словом, Без лоха і жизнь плоха! П.С. Нікого не хотів образити. П.С.С. "Підвал викупила невідома фірма". Що за маячня?!? Волиньфарм (можливо, під видом іншої фірми) - це точно. Особисто був на об"єкті з представниками тієї фірми, бачив той басейн.
Справедливий до Справедливий Показати IP 26 Жовтня 2017 13:02
Доповню. Ці жителі хоч таке-сяке житло мають. А дехто в гонитві за гарною ціною "попав" на "развод" дамочки, якої і слід давно простив. Маю на увазі житло в районі вулиць Кравчука-Конякіна, де до цього часу будинки не добудовані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus