USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Концерт просто неба - у центрі Луцька. ФОТО

17 Серпня 2013 10:30
Безплатний виступ на Театральному майдані подарував лучанам естонський духовий оркестр «Popsid».

Концерт духового оркестру університету міста Тарту (Естонія) «Popsid» відбувся 16 серпня на Театральному майдані. Колектив гастролював у різних країнах світу, а до Луцька завітав, повертаючись із подорожі в Молдову. У колективі грають музиканти різного походження та із різним досвідом. Особливістю оркестру є яскраво зелена уніформа, що робить музикантів схожими на представників робітничих професій.

Послухати якісну музику, просто неба, зібралося досить багато лучан, незважаючи на те, що про концерт стало відомо лише за день до виступу. Перед початком концерту музикантів, згідно з українською традицією, частували хлібом та медом.






Під час виступу оркестр виконав знані джазові мелодії, вальси та поп-хіти.







Під запальні ритми дехто з глядачів не втримався та перетворив Театральний майдан на танцювальний майданчик.







Глядачі не хотіли відпускати музикантів, тому ті виконали декілька композицій на біс. Як зізналися музиканти, вони ладні грати й до ранку, однак, на місто опускалися сутінки, і їм було складно читати ноти.









«Концерт організували спонтанно. У Центр туристичної інформації та послуг звернулися естонські музиканти, які повідомили, що проїжджатимуть через Луцьк, повертаючись зі своєї подорожі в Молдову. В Україні вони зупинялися лише у двох містах - у Кам'янці-Подільському та Луцьку. У нашому місті вони вирішили організувати безплатний концерт. Завтра ми хочемо показати музикантам наше місто, щоб воно запам'яталося їм не лише концертом, а й архітектурою, неповторністю, настроєм. Підтримку надала міська рада, вона забезпечила техніку. Виявилося, що організувати такий концерт дуже просто, достатньо мати бажання. Музиканти дуже охоче до цього поставилися, і витрат майже не знадобилося», - розповіла директор Центру туристичної інформації та послуг Олена Семенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
свідок Показати IP 17 Серпня 2013 11:32
організувала міська влада? музиканти грали б ще, але було темно - жодного ліхтаря, жодної підсвітки, аби розгледіти ноти!соромно за наше провінційне місто...
Миролав Показати IP 17 Серпня 2013 12:20
згідний зі "свідком" наша влада не змогла забезпечити елементарні ліхтарі , чи навіть додуматись , увімкнути світло в театрі (в холі 2 поверху) шоб світло попадало на ноти !
місцева Показати IP 17 Серпня 2013 19:47
Оркестр грав більше години, я думаю цього було достатньо, і ліхтарі тут ні до чого. чи ви хотіли щоб вони безкоштовно грали до ночі))?!
Соромно Показати IP 18 Серпня 2013 17:52
А де ж нас славнозвісний департамент культури? Може хоч би привітати гостей з"явився б? А зі світлом у центрі обласного центру- сором!!! Хоч би ліхтар який біля драмтеатру поставили. А то жаль: ні фонтану, ні світла. Всі гроші зацементували...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus