USD 40.45 40.75
  • USD 40.45 40.75
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.16 10.34

У Волинському регіональному музеї - унікальний експонат

25 Листопада 2013 12:33
Волинський регіональний музей українського війська і військової техніки поповнився ще одним експонатом. І він в Україні єдиний – це танкова башта часів Другої Світової війни. Подібні експонати є у Росії й Білорусі. Важить башта трохи більше тонни, каже завідувач філії музею Ігор Пасюк, - інформує ВОДТРК.
Танк Т-26 радянських часів – взірець англійського «Вікерс» 30-го року випуску. Через рік подібні почали випускати серійно, продовжує Ігор Пасюк. Крім самої башти, представлені й бронебійні снаряди, знайдені в Локачинському районі. Їх передав краєзнавець Геннадій Гулько.
Загалом, у Волинському регіональному музеї українського війська і військової техніки зберігається більше півсотні експонатів, серед яких ракети, гармати, танки, літаки. Усе це нагадує про лихоліття війни та героїзм людей, пам’ять про яких потрібно берегти вічно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus