USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

В Україні відкрили ще одне місце, куди можуть поїхати туристи. ФОТО

17 Вересня 2013 15:50
Озеро Тур графів Шенборнів на Закарпатті незабаром відкриють для туристів. Про це повідомляє ІА ZIK.

Так, озеро Тур у Перечинському районі на Закарпатті, одне з улюблених місць австрійських графів Шенборнів-Бухгеймів, відкриють для громадськості до історичної річниці – 285 років з часу дарування імператором Австрії закарпатських земель Лотару Францу Шенборну. Про розповів Федір Шандор, завідувач кафедри туризму УжНУ, - йдеться у повідомленні.
ЧИТАТИ ЩЕ: МІСЦЕ НЕПОДАЛІК ЛУЦЬКА НАЗВАЛИ НАЙРОМАНТИЧНІШИМ В УКРАЇНІ.ФОТО.ВІДЕО
«У лютому 2013 року робітники під час відновлювальних робіт у парку родини Шенборн знайшли рештки давніх скульптур, це, зокрема, голова апостола Луки та погруддя апостола Матвея. Віднайдено рештки ще кількох знищених скульптур, зображення яких не вдалося остаточно ідентифікувати, є здогади що це погруддя святого Яна Непомуцького – покровителя млинарства та святого Губертуса – покровителя мисливства. Відомі західноукраїнські спеціалісти-реставратори стверджують, що знайдені залишки пам’ятників, очевидно, були створені на початку ХІХ століття», – каже Федір Шандор.
На Волині з’явився новий міст закоханих. ФОТО
ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ З’ЯВИВСЯ НОВИЙ МІСТ ЗАКОХАНИХ. ФОТО
За словами членів експертної групи Василя Криванича та Михайла Колодка, наразі відновлено та встановлено на парапети кам’яного моста реставровані скульптури святого Матвея, святого Луки, святого Марка та святого Іоанна.


Довідка. ВУ рамках відновлення історичної спадщини у Перечинському районі ведеться відновлення знищеного одного з семи штучних озер Шенборна. Його контури нагадували карту Австро-Угорщини 1867 року. Наразі проведено важливі підготовчі дії, і тому є всі сподівання, що ці роботи дійдуть до завершення у вересні 2013 року а наразі озеро Тур вичищено, реконструйовано хресну дорогу, сформовано острівну частину, куди привезено середземноморську сосну та далматинське каміння з Адріатики – як символ Хорватії, реконструйовано давній водяний млин св. Яна. Куратор проекту – відомий закарпатський меценат Сергій Мошак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus