USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гра, яка змушує багато рухатися: чи грають волинські спортсмени у «Pokemon Go»?

5 Серпня 2016 19:00
Американо-японську забавку, комп’ютерну гру «PokemonGo», яка набирає у світі все дедалі більшої популярності, віднедавна спробували й волиняни, ловлячи видуманих персонажів разом з австралійцями.

Багато учасників, які вже освоїли нову забавку, навперебій вихваляють її. Мовляв, ця гра змушує більше рухатися та ще й на свіжому повітрі, це - як заняття спортом.

Водночас є чимало тих, хто гру нещадно критикують.

Відтак, Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило дізналося думку відомих волинських спортсменів, людей постійно зайнятих тренуваннями, що ті думають про нову гру «PokemonGo» та чи схожа вона до занять спортом.

Так от, капітан збірної України на Євро-2016 В’ячеслав Шевчук не надто розуміє захоплення молоді: «Та ну, це якась фігня і повний абсурд, я вважаю. Дітям потрібно розвиватися, займатися спортом, музикою, гарно навчатися в школі, а не постійно «лазити» в планшетах, телефонах, думаючи як зібрати найбільше покемонів. Однак нині така реальність, що без комп’ютера та смартфону не обійдешся. Врешті-решт, можна й на піймання тих покемонів віднайти трохи часу, але все має бути в межах розумного. Особисто я раджу підліткам приділяти більше годин іграм спортивним, а не комп’ютерним».

Тренер «Волині» U-19 Володимир Гапон також не поділяє ажіотажу навколо популярної новинки: «Ні, я цим не хворію. Своїм підопічним теж не рекомендую ловити покемонів – думки у них повинні бути лише про футбол».
Ігор Малиш («Авангард», Краматорськ) та Темур Парцванія («Олімпік») поки теж не виявили щонайменшого бажання піймати Пікачу або ж Бульбазавра.
Ігор Малиш
Ігор Малиш
Темур Парцванія
Темур Парцванія


Бігун на ультрадовгі дистанції Олександр Головницький стосовно покемонів налаштований категорично проти: «Та це взагалі дурість, деградація повна. Не хотів би, аби мої діти захоплювалися цією грою».
Екс-півзахисник «Волині» Ігор Биканов, що нині мешкає в США, інколи не проти вполювати покемона: «Багато тобі про цю гру не розповім, оскільки практично не бавлюся. Так, задля цікавості скачав та піймав приблизно п'ятнадцять покемонів, всі поблизу моєї оселі. Коли перебуваю поза будинком, про гру взагалі забуваю. А загалом в Нью-Йорку навколо «Pokemon Go» ажіотаж неймовірний. Всюди молодь ходить компанією, кожен дивиться у телефон. Чув, в Штатах трапилося чимало аварій, оскільки народ ловить за кермом, а одна дівчина навіть впала з мосту. Нещодавно перебував у Брукліні. Люди на пристані ловили рідкісного морського покемона. Ну я теж заодно його спіймав :)»
А ось так грають у Pokemon Go в Нью-Йорку:
Відома гімнастка Аня Войнаровська каже, що замість біганини за покемоном краще обере інший різновид руху: «Я не граю. Вважаю, це маніпуляція і успішна експлуатація психіки інфантильних людей. Хтось каже, що пограти в «Pokemon Go» це – можливість активно провести час. Як на мене, краще побігати у парку».
Боксерка Тетяна Коб протягом цих днів перебуває у бразильському Ріо, де готується до Олімпіади. Свій дебютний поєдинок дівчина проведе 12 серпня. Про популярну новинку Таня поки що не чула. Каже, потрібно побачити гру та знати її правила, аби висловити свою точку зору. «Загалом, комп’ютерні ігри – не надто добре. Краще той час провести активно, займаючись спортом», – каже волинянка.
Андрій СОКОЛОВСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus