USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Авангард» сертифікують для проведення чемпіонатів Європи

9 Грудня 2015 13:28
На луцькому стадіоні «Авангард» сьогодні, 9 грудня, розпочалися роботи із сертифікації спортивної споруди.

Її здійснюють фахівці з Вінниці під наглядом керівників Федерації легкої атлетики України. Для цього до Луцька приїхала керівник департаменту змагань ФЛАУ Іоланта Хропач. Наразі вона - єдиний спеціаліст в Україні, який перевіряє правильність будування легкоатлетичних арен, майстер спорту.

«Аванград» претендує отримати сертифікат II категорії, він надає право організовувати континентальні чемпіонати, регіональні та місцеві змагання.

«Для сертифікації заповнюється спеціальна форма, у яку заносять дані про приблизно 7 000 вимірювань на «Авангарді», - розповідає Іоланта Хропач. – Йдеться про метраж доріжок, їхню правильну розмітку, кут нахилу доріжок та покриття на секторах, багато інших показників, які свідчать про дотримання норм зведення легкоатлетичного комплексу. Фактично йдеться про технічний аудит споруди».

Отже, наразі на стадіоні здійснюють геодезичні знімання показників, які внесуть у відповідні форми. Це роблять сертифіковані спеціалісти на сертифікованому приладі.

Згодом інформацію передадуть в IAAF – Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій, яка й видаватиме сертифікат для «Авангарду».

Окрім можливості проведення престижних українських та міжнародних змагань, після сертифікації ФЛАУ отримає можливість вносити результати, які встановлюються на «Авангарді», у міжнародну легкоатлетичну статистику.

Нагадаємо, віце-президент Європейської Атлетики Карел Пільний, якийу листопаді відвідав оновлений «Авангард» з легкоатлетичним комплексом, зазначив, що стадіон готовий приймати чемпіонати європейського рівня.



Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на розвиток легкої атлетики на Волині покладають великі надії після відкриття оновленого луцького стадіону «Авангард», який цього року перетворили на стадіон світового класу.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОЧАТОК ВЕЛИКОГО ШЛЯХУ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ НА ВОЛИНІ. ВІДЕО

Нагадаємо, у червні представники Всеукраїнської федерації легкої атлетики та фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» уклали меморандум про співпрацю. Розпочалася масштабна реконструкція об'єкту.За ходом виконання робіт на стадіоні регулярно стежили професійні спеціалісти.

Вже у вересні 2015 року за сприяння Фонду стадіон уже прийняв один важливий старт - Національний чемпіонат України з легкої атлетики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
менгель Показати IP 9 Грудня 2015 22:50
I клозет буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus