USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Будинкові лічильники від «Волиньгазу»: розбиратиметься АМК і Нацполіція

8 Вересня 2016 13:19
Волинські газовики порушують права громадян, зловживаючи монопольним становищем на ринку постачання природного газу.

Про це у своєму депутатському запиті повідомив голова фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Вячеслав Рубльов під час сьогоднішнього засідання позачергової сесії облради, - інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Згідно із Законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» 2011 року, держава виділила кошти на те, щоб підприємства, які займаються розподілом газу, встановили споживачам безкоштовно газові лічильники. Однак ці роботи за станом на 2016 року так і не були завершені. Тепер згідно із постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, підприємства, що займаються постачанням природнього газу, змусили встановлювати не індивідуальні, а загальні лічильники на газ. Хоча закон має вищу юридичну силу.

«При встановленні лічильника, вартість використаного газу буде розподілятися між квартирами, у співвідношенні осіб, що там зареєстровані офіційно. Водночас офіційні і реальні дані дуже різняться. Крім того люди, які постійно економлять, будуть сплачувати за марнотратів», – пояснює Вячеслав Рубльов.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ ГАЗОВИКИ ЗМУШУЮТЬ ЛУЧАН «ПЛАТИТИ ЗА СУСІДА»

Будучи монополістом на ринку постачання блакитного палива ПАТ «Волиньгаз» у разі відмови мешканців будинку від встановлення лічильника залишає за собою право відключити людей від газу.

«Вбачаю в цьому порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 5 частини другої статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку постачання природного газу, шляхом повної відмови від реалізації товару за відсутності альтернативних джерел придбання», – зауважив депутат.

Вячеслав Рубльов адресував свій депутатський запит до обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, аби вони дали оцінку діям ПАТ «Волиньгаз». Також він звернуся до Національної поліції у Волинській області з метою захисту прав громадян України, адже представники ПАТ «Волиньгаз», неодноразово намагалися провести монтаж лічильників без відома мешканців, або й узагалі шляхом обману, вказуючи у поясненні не заміну, а огляд. Також Вячеслав Рубльов наголосив на потребі в оперативному реагуванні поліції на звернення та виклики громадян, які перешкоджають самовільному проникненню працівників «Волиньгазу» у багатоквартирні будинки.

Колеги запит підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Анонім. Показати IP 8 Вересня 2016 13:45
Краще б ті політики займались своїми справами. Ця стаття це повна ахінея. Йому треба було звертатись до НКРЕ в Київ, а не піаритись на місцевому рівні!!!
Анонім Показати IP 8 Вересня 2016 13:57
чому тільки за Волиньгаз піднімають питання, а як же ж Луцьктепло - самий більший монополіст з самими більшими тарифами для населення?
Вакс до Анонім Показати IP 8 Вересня 2016 15:06
А ти, що тепло в себе краном регулюєш? Порівняв!Чую, чую сморід з Волиньгазу!
лучанин Показати IP 8 Вересня 2016 13:58
Нарешті.
ЛУЧАНКА Показати IP 8 Вересня 2016 14:19
ЩО НАПРЕШТІ.ДУМАЄТЕ ВАМ ХТОСЬ БЕЗОПЛАТНО ПОСТАВИТЬ НІ. А Я ЗА ОСТАННІ ПОСТАВИЛА СОБІ ЛІЧИЛЬНИКА НА КВАРТИРУ НА ГАЗОВУ ПЛИТУ.ЕКОНОМІЯ БЕШЕНА. зА МІСЯЦЬ СПАЛИЛА 1,5 КУБА ГАЗУ ПРОПИСАНО 5 ЧОЛОВІК.ТЕПЕР ПОРАХУЙТЕ,СКІЛЬКИ Б ГАЗУ СПИСАЛИ НА МЕНЕ. ВОНИ СПИСУЮТЬ ПО 7 ЧИ ПО 8 КУБА НА ЛЮДИНУ.
Сабіна до ЛУЧАНКА Показати IP 8 Вересня 2016 15:09
Щось подібне я вже читала! Задовбала ти своїми 5-ма прописаними.Пропиши мою свекруху і її козу.Я тобі морозиво куплю.Це, по-твоєму гарний вихід!Якщо ти працюєш в газі-тебе звільнять за розкрадання того, що не вкрала волиньгазівська хунта.
555 до ЛУЧАНКА Показати IP 8 Вересня 2016 22:12
Норма споживання газу на 1 людину -4.4куб.м. Ми також поставили лічильник за власні кошти. В нас к-ть прописаних =к-ті проживаючих.В місяць по лічильнику використовуємо приблизно 20 кубів(без нього було 13.2).Так що при такій нормі споживання якраз вигідно без лічильника.Це мій досвід особистий.
до лучанки до ЛУЧАНКА Показати IP 9 Вересня 2016 09:50
Ти вмієш хоть трохи рахувати? Попроси хай тобі порахують окупність того лічильника з бєшаною економією. Ти хоть норми на газ подивись, які 7-8 кубів газу?
селянин Показати IP 8 Вересня 2016 14:25
Ми,за гроші коолеративу,зробили в селі газопровід,за свої гроші встановили лічильники - а "Волиньгаз"безоплатно забрав це на свій баланс.Встановлення будинкових лічильників,замість індивідуальних,могло прийти в голову зеленому"ротердам+"Вовку.Анадіятись на антимонопольний даремна справа - ще він ніколи не допоміг людям.
Петро Показати IP 8 Вересня 2016 14:25
Нехай ідуть в ...…....ку із своім загальним лічильником, є закон і ставлять лічильник кожному, Хороми повибудовували
Аня до Петра до Петро Показати IP 8 Вересня 2016 15:38
Чекай,чекай,а платити мусиш за то,що виставлять.Не будеш відріжуть газ.Чи ти думаєш ми будемо платити, а ти будеш користуватися.Ні,комунізм закінчився давно.
Ганя до Аня до Петра Показати IP 8 Вересня 2016 16:00
Ми це хто?
нхя не смішно до Ганя Показати IP 8 Вересня 2016 16:48
Ми,Нікалай ІІ
Олександр Показати IP 8 Вересня 2016 15:10
http://mistovechirne.in.ua/u-volodymyri-dyrektor-viddilu-pat-volynhaz-ne-zbyrajetsya-pytaty-dozvolu-zhyteliv-na-vstanovlennya-zahalnobudynkovoho-lichylnyka-hazu/
Вован-рубан Показати IP 8 Вересня 2016 15:12
Ось ті, що собі хороми набудували-собі лічильники обнулюють. Не за дарма, але дешевше ніж по факту.Рекомендую.
КУМ Показати IP 8 Вересня 2016 16:03
До дописувачів.Причому тут НКРЄКП.Ця структура займається ціноутворенням,а не приладами обліку.Волиньгаз 100% приватна структура і більшість її власників в офшорах на Кіпрі.Але Закони України вони мусять виконувати і встановити прилади обліку в кожне помешкання їх зобовязує Закон.Вони вже це зробили,де люди проживають з так званими"колонками"-підігрів води.А далі зрозуміли,що дорого дуже в 3,5 млн.помешкань встановити прилади і їх лоббісти почали "дуркувати" і придумувати "відмазки".Витягнули постанову 2002 року,"наплювавши" на Закон і почали шантажем і залякуванням встановлювати свої апарати,бо дешевше в 7 разів,не в 2,а в сім.Загальнобудинкове це чудо не є приладом обліку в споживача.Це облік для Волиньгазу.Можуть встановлювати,але на договірних відносинах з кожним споживачем,бо балансоутримувачем будинку вже є з1.09.2016 кожен мешканець(Постанова№301)ДКП "Луцьтепло" є державним,але його тихцем ведуть до банкрутства,але це друга історія...
КУМ Показати IP 8 Вересня 2016 16:48
І ще.Не будемо про політику,але газ і політика в Україн- це на жаль тотожні речі.Всі партії(вірнішеОЗУ)були створені на "газових"грошах.І цей лакомий кусень ніхто не хоче втратити,але рано чи пізно прийдеться,бо в сучасному інформаційному світі важко заховатись,навіть в Панамі.На жаль, поки що немає політичної волі в керівництва країни.Але їх обираємо ми з вами і це найголовніше досягнення України.Думаємо,аналізуємо,боремось...
Кума Показати IP 8 Вересня 2016 19:35
Чому Волиньгаз, а не Фірташгаз ?
Жителька Луцька Показати IP 8 Вересня 2016 23:09
4,4 куб.м це була норма в період до 1 липня. на теперішній час норма 5,5 куб. м на людину, а в період відключення гарячого водопостачання норма 7 куб. м. За 2 літні місяці при нормі 14 кубів я використала майже 5. Економія очевидна. Це при тому, що літо пора консервації. Тобто порахуйте і вирішуйте самі.
Вася до Жителька Луцька Показати IP 9 Вересня 2016 09:54
Вам мабуть по особливих нормах нараховують https://vl.104.ua/ua/services/zaplatiti-za-gaz/gas-cost
КУМ Показати IP 9 Вересня 2016 07:45
Згоден,хоча норма 4,4 і 7,1 привідсутності гар.води.Але монтаж лічильника(ітільки їх марку)обійдеться в 2700 грн.,а це великі гроші для злиденного населення.В кого велика сімя вимушений встановити за свій кошт.На це вони і розраховують,хоча масового встановлення не спостерігається.
Вася до КУМ Показати IP 9 Вересня 2016 09:55
Там ще плюс пломбування. Мені казали що порядка 3500 грн всього получається.
? до Вася Показати IP 10 Вересня 2016 18:31
Там ще проекті роботи по встановленню лічильника(,волиньгаз виконує),близько 3000грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus