USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Черги на кордонах створює польська сторона, - волинські митники

3 Лютого 2017 14:40
Польські митники торік пропустили на 32% менше автомобілів, ніж українські. На українсько-польському кордоні спостерігаються черги, через що заговорили про необхідність створити нові пункти пропуску чи розширити теперішні.

Про це йшлося під час засідання комісії громадської ради при Волинській обласній державній адміністрації з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, оборони та національної безпеки, ЗМІ, боротьби з корупцією, міжнародних відносин та проектної діяльності 2-го лютого.

Ситуацію проаналізувала заступник начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

«Проблеми з чергами не через українську сторону, а через питання із суміжною стороною. Для прикладу, торік ми прийняли на 32% більше автівок, ніж сусіди. Відповідно, польська сторона працює менше. Як наслідок, велика черга стоїть саме на українській стороні», - пояснила Кравець.

Окрім цього, вважає митник, на Волині й недостатня інфраструктура для перетину кордону.

«Ми маємо 230 кілометрів суміжної прикордонної смуги. Як показує європейська практика, пункт пропуску має бути кожних 50 кілометрів. Так на Волині є лише два автомобільних пункти пропуску. Ця кількість переходів фізично не може задовольнити існуючі потреби. Для прикладу, у Львові: рік-два, й будують новий пункт пропуску. А в нас цей процес ускладнений та матеріально в рази дорожчий, бо кордон проходить по річці Буг. Як варіант, нам потрібно розбудовувати вже існуючі «Ягодин» та «Устилуг», - додала Тетяна Кравець.

Голова комісії Володимир Данилюк зауважив, що білоруси та поляки мають окремі смуги для своїх громадян.

«У них хороша практика, зроблено розмежування для своїх громадян. А от у нас, коли українці перетинають свій пункт пропуску – то стоять в загальній черзі. Це не зовсім правильно», - наголосив учасник засідання.

На завершення, учасники комісії вирішили ці проблеми узагальнити та сформувати на засідання громадської ради відповідний проект рішення щодо вирішення наболілих проблем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Аааа Показати IP 3 Лютого 2017 15:25
Шо за брєд...Приберіть МРГ з пункту пропуску і не буде ніяких черг. Влітку вже всі в цьому переконались.
Анонім Показати IP 3 Лютого 2017 17:18
що це МРГ?
Aaaa до Анонім Показати IP 3 Лютого 2017 18:53
Mały ruch graniczny - малий прикордонний рух
Волиняка Показати IP 4 Лютого 2017 08:55
Черги через людей які позачергово хочуть потрапити до Польщі ( лівак в народі ), а нашим прикордонникам вигідна черга бо чим вона більша тим більше коштує перетин кордону поза нею, ось вони і штучно неї і створюють. Шкода тільки що "чорна сотня Гройсмана" простих людей тільки перевіряє, нехай краще б біля прикордонників що на вїзді в границю постояли б...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus