USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дачне хоче об’єднатися з Луцьком

12 Вересня 2016 13:55
У селі Дачне Ківерцівського району відбулися збори місцевих жителів вчора, 11 вересня. Головна тема – співпраця, а у подальшому об’єднання із громадою Луцька. Зустріч селян із представниками влади та депутатами видалась жвавою, а подекуди навіть емоційною.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Як відомо, Прилуцька сільська рада, до якої входить і Дачне, має намір підписати договір про співпрацю з Луцькою міською радоюна підставі Закону України «Про співробітництво територіальних громад». Цей закон прийнятий в рамках реформи місцевого самоврядування.

Зі слів секретаря Прилуцької сільради Галини Попович, відповідно до договору співпраці, міська рада гарантує забезпечення маршрутним сполученням - пропонують продовжити маршрут №19, асфальтування вулиці Богуна на дольовій участі міста, села та області. Місцевий фельдшерсько-акушерський пункт обіцяють включити в луцьку мережу обслуговування, а також створити на базі сільської ради філію Центру надання адміністративних послуг. Також, як повідомила селянам Галина Попович, у випадку співпраці мер Луцька переконував, що лобіюватиме виділення коштів на побудову нового дитсадочка у Дачному, а поки його немає, пообіцяв, що діти Прилуцької сільради зможуть відвідувати міські садочки на рівні з маленькими городянами.

«Що хоче взамін Луцька міська рада?!», - цікавилися мешканці Дачного.

Галина Попович повідомила, що місто шукає територію для розширення. Та одразу запевнила, що вільних земельних ділянок у сільської ради немає, лише людські паї, які селяни зможуть в перспективі продати за чималу суму.
Голова Ківерцівської районної ради, депутат райради від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Григорій Недопад зазначив, що до 2018 року уряд планує завершити процес об’єднання, і якщо цього не зробити добровільно зараз, то після 1 січня 2018 року об’єднання відбудеться вже у примусовому порядку. Депутат Волинської обласної ради (фракція «УКРОП») Олександр Омельчук додав, що в такому разі не варто гаяти час, а краще використати можливість співпраці з містом, отримавши від нього обіцяне.
«Згідно із перспективними планами, які днями розглядала Волинська обласна рада, де-факто Прилуцька сільська рада вже відділена від Ківерцівського району. Це рішення Кабміну», - повідомив селянам Григорій Недопад, чим викликав бурю емоцій серед місцевих жителів.
Тому, зі слів Недопада, не варто підписувати договір про співпрацю, краще відразу вести мову про об’єднання, якого не минути.

Думку голови Ківерцівської райради підхопив депутат Луцької міської ради, голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук, розповівши мешканцям Дачного про переваги об’єднання із Луцьком.
«В Україні вже нараховується 184 об’єднаних громад, на які цього року із державного бюджету виділили мільярд гривень субвенції на інфраструктуру. Ще один плюс. У вас є землі запасу, якими зараз розпоряджається Волинська ОДА. За умови створення об’єднаної громади цими землями розпоряджатиметесь ви», - сказав Ігор Поліщук.

Також він поцікавився у пані Попович, яким є бюджет розвитку сільської ради. Секретар назвала суму близько двох мільйонів гривень.

«У Луцьку бюджет розвитку становить 240 мільйонів гривень. За результатами першого півріччя, бюджет перевиконаний на 44 мільйони гривень. Зрозуміло, що за умови створення територіальної об’єднаної громади, частина цих коштів буде надходити і в села Прилуцької сільради», - наголосив Ігор Поліщук.

Вислухавши усі «за» та «проти», селянам роздали анкети із опитуванням. Пропонувалося чотири пункти: «співпраця із Луцькою міською радою», «об’єднання із Луцькою міською радою», «об’єднання з іншою радою» та «не підтримую жодного пункту».

Ірина КОСТЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
реприватизація Показати IP 12 Вересня 2016 15:09
А паї дійсно людські тобто народні а не прихватизаторські
Валерій Показати IP 12 Вересня 2017 20:36
Люди думайте спершу ніж щось підписувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus