USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Де у Луцьку учасників АТО безплатно й анонімно тестують на вірус гепатиту С

26 Липня 2015 14:45
З 24 по 28 липня включно у Луцьку - акція приурочена до всесвітнього дня боротьби з гепатитом «С».

Захід передбачає проведення безплатного анонімного експрес тестування для учасників АТО на наявність вірусу гепатиту С.

У п’ятницю, 24 липня, акція стартувала у Волинському обласному госпіталі інвалідів війни та у військовому госпіталі А-4554.

Надалі, тестування учасники АТО можуть пройти у Волинському координаційному центрі допомоги учасникам АТО, згідно з розкладом: 24, 25, 27 липня з 10:00 до 18:00 та 28 липня з 10:00 до 14:00.

Крім того, під-час тестування проводитиметься опитування з метою встановлення шляхів передачі вірусу гепатиту С та виявлення найбільш поширеної ризикової поведінки, з точки зору розповсюдження гепатитів у групі «учасники АТО».

Проведене нещодавно перше пробне тестування на базі Київського військового госпіталю показало, що рівень інфікування військовослужбовців з зони АТО перевищує середні показники по Україні, але лише широка загальноукраїнська кампанія з тестування зможе показати реальну картину поширення цієї небезпечної хвороби та поставити перед керівництвом держави питання про необхідність забезпечення відповідного лікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus