USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До села Острів з Луцька пустили автобус, якого не було 2 роки

2 Липня 2016 14:39
Рейсовий автобус зі сполученням «Луцьк-Острів» закурсував 1 липня. Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації, - інформує Волинська правда.

Нагадаємо, до цього часу острів’яни майже два роки змушені були пішки діставатися сусіднього села, щоби сісти на автобус і доїхати до районного центру чи Луцька. Адже жоден громадський транспорт до них не прямував. Біда в тім, що перевізники не бажали працювати на згаданому маршруті, позаяк той – не з прибуткових. Відтак двічі оголошували конкурс на перевезення, та марно – жоден із підприємців не подав пропозицій. Потерпаючи від транспортного колапсу, селяни 9 червня цього року навіть наважилися на протест. Люди безупинно ходили пішохідним переходом, заблокувавши таким чином рух транспорту.

"Щодня доводилося крокувати до Тростянця, аби сісти на рейсовий автобус. Люди були доведені до відчаю. Багато працюють у райцентрі і Луцьку. Тому кожного дня, навіть затемна, змушені з дітками, повертаючись із дитсадка, добиратися за п’ять кілометрів додому", - розповів місцевий житель Олександр.

Аби місцевий люд таки міг дістатися обласного центру, департамент інфраструктури облдержадміністрації та Ківерцівська райдержадміністрація напрацювали тимчасову схему.

– Із 14 по 30 червня до села курсувало два транзитні автобуси: вранішній рейс за маршрутом «Луцьк – Хопнів» та вечірній – «Луцьк – Тростянець», – розповіла начальник управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації Наталія Остапкович. – Зараз ж тричі на день упродовж трьох місяців їздитиме «Луцьк – Острів». Із ним уклали відповідний договір. На 5 липня 2016 року призначили черговий конкурс, переможець якого й надаватиме транспортні послуги.

Сьогодні громада не приховує позитивних емоцій, адже бажаний автобусний маршрут став доступний кожному.

"Ми втішені – про нас не забули. Буду телефонувати дітям та онукам у Луцьк та запрошувати їх на гостину", - поділилась враженнями від приємної новини місцева мешканка Марія Глущук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus